UUTISET

PK-35 Vantaa ja Nicehearts yhteistyöhön

8.3.2023

PK-35 Vantaa ja Nicehearts yhteistyöhön

PK-35 Vantaa on sopinut yhteistyöstä Nicehearts ry:n kanssa. Osapuolten tavoitteena on tukea toistensa vaikuttavaa työtä naisten ja tyttöjen aseman edistämiseksi.

Nicehearts on vuonna 2001 Vantaalla perustettu tyttö-, nais- ja perhetyötä tekevä järjestö, joka tarjoaa monipuolista toimintaa naisille ja perheille sekä eri-ikäisille tytöille ja nuorille naisille. Sukupuolen moninaisuus ja itsemäärittely huomioidaan toiminnassa.

Niceheartsin toiminta vahvistaa osallisuutta, yhteisöllisyyttä, kokonaisvaltaista hyvinvointia ja toimintakykyä sekä vähentää yksinäisyyttä ja eriarvoisuutta. Sen tarkoituksena on rasismin, syrjinnän, seksuaalisen häirinnän ja väkivallan ehkäiseminen, eriarvoisuuden purkaminen sekä syrjäytymisen pysäyttäminen.

Lähtökohdat yhteistyölle ovat hedelmälliset, sillä PK-35 Vantaan tavoitteena on urheilullisen menestyksen lisäksi nostaa naisten jalkapallon näkyvyyttä ja arvostusta sekä edistää tasa-arvoa niin urheilussa kuin muussakin yhteiskunnassa.

Nicehearts ry:n toiminnanjohtaja Johanna Sjöholmin mukaan PK-35 Vantaa on paikallisena naisten jalkapallon erikoisseurana luonteva yhteistyötaho.

– On mahtavaa päästä tekemään yhteistyötä PK-35 Vantaan kanssa. Urheilulla ja sen ympärillä tapahtuvalla toiminnalla voimme saada yhdessä aikaan paljon hyvää. Laitetaan yhdessä hyvä kiertoon ja kutsutaan kaikki mukaan. Yhdessä voimme vaikuttaa ja olla osa sitä muutosta, jota tarvitaan, Sjöholm sanoo.

Joulukuussa PK-35 Vantaan hyväntahdon lähettiläinä aloittaneet Velma Oikarinen ja Juha Merinen ovat keskeisessä roolissa seuran yhteiskuntavastuullisen toiminnan vahvistamisessa. Merisen mukaan

– Minulle yhteiset arvot ovat toimivan yhteistyön perusta. Haluan olla mukana merkityksellisten asioiden edistämisessä. Niceheartsin ja PK-35 Vantaan nyt alkava tärkeä yhteistyö mahdollistaa juuri tämän, Merinen kertoo.

– Jalkapallo on yksi maailmanlaajuisesti voimakkaimmin ihmisiä yhdistävistä asioista ja luo sen ansiosta vahvan lähtökohdan osallistaa esimerkiksi nuoria yhteisölliseen toimintaan.

Oikarisen mukaan yhteiset tavoitteet motivoivat molempia osapuolia.

– On hienoa aloittaa yhteistyö arvokasta työtä yhteisön eteen tekevän Niceheartsin kanssa. Urheilun ja tässä tapauksessa naisjalkapallon kautta pääsemme yhdistämänä voimamme ja tekemään töitä yhteisten tavoitteiden eteen, Oikarinen sanoo.

Nyt alkava yhteistyö tulee näkymään kauden aikana muun muassa PK-35 Vantaan ottelutapahtumissa. Lisäksi tavoitteena on tuoda samoihin arvoihin nojaavia toimijoita yhteen.

Niceheartsin toimintaan voi tutustua tarkemmin yhdistyksen verkkosivuilla.

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.

Arkistot