UUTISET

Punamustille niukka tappio HPS:ää vastaan

17.2.2023

Punamustille niukka tappio HPS:ää vastaan

PK-35 Vantaa pelasi perjantai-iltapäivänä kuluvan vuoden neljännen harjoitusottelunsa. Myyrmäki-hallissa nähtiin tasainen ottelu, josta HPS haki lopulta toisen jakson osumiensa turvin 1–2-vierasvoiton.

Muutamista loukkaantumisista ja kolmen pelaajan maajoukkuekomennuksista huolimatta PK-35 Vantaa sai jalkeille riittävän kokoonpanon, jota oli tosin täydennetty yhdellä EBK:lta saadulla lainapelaajalla. Kyseessä oli kuitenkin Punamustille ennestään tuttu pelaaja, sillä Hilppa Tuomainen pelasi viime kaudella Myyrmäessä ennen lähtöään Yhdysvaltojen yliopistosarjaan.

HPS aloitti iltapäiväottelun terävästi, mutta kotijoukkue sai pian pelin juonesta kiinni ja sai parempaa otetta kenttätapahtumista. PK-35 Vantaan ensimmäinen hyvä maalintekopaikka nähtiin reilun kymmenen minuutin pelin jälkeen kulmapotkutilanteessa. Irtopallo päätyi maalin edustalla Cecilia Ekille, joka pääsi laukomaan suoraan pomppupallosta. Vihreäpaitojen puolustaja ehti kuitenkin peittämään laukauksen. Myös HPS pääsi yrittämään maalintekoa hyvästä paikasta, mutta Irea Virtanen Espejo venyi maalillaan hyvään torjuntaan.

Ottelun avausmaali nähtiin vihdoin lähes tarkalleen ensimmäisen jakson puolivälissä. Tilanne käynnistyi HPS:n kulmapotkusta, jonka jälkeen PK-35 Vantaa lähti todella nopeaan vastahyökkäykseen. Reetta Suomela kuljetti pelivälineen omalta kenttäpuoliskolta aina rangaistusalueelle asti ja malttoi vielä tarjoilla syötön sivuun. Tuulia Mikkola oli lähtenyt hyvin mukaan hyökkäykseen ja pääsi lopulta sijoittamaan pelivälineen varmasti maalivahdin ohi. Mikkolan osuma oli avausjakson ainoa, joten tauolle lähdettiin Punamustien 1–0-johtolukemissa.

Tauon jälkeen PK-35 Vantaa kadotti hieman pelinsä rytmiä ja HPS pääsi vastaavasti paremmin mukaan peliin. Kotijoukkueella oli kuitenkin vielä tunnin pelin jälkeen hyvä tilaisuus lisätä johtoaan. Sofia Velez pääsi karkaamaan vasemmalta laidalta ja tarjoili hyvän matalan keskityksen takaviistoon. Pallo tavoitti noin rangaistuspilkun kohdalta Mikkolan, jonka laukaus karkasi kuitenkin ohi maalin.

Toisen jakson puolivälissä verkko heilui toisessa päässä. HPS pelasi kulmapotkun kovana päänkorkuisena keskityksenä etualueelle ja Anna-Stina Simonen pääsi puskemaan pallon voimalla verkon perukoille.

HPS siirtyi johtoon, kun ottelua oli jäljellä kymmenen minuuttia. Vihreäpaidat pääsivät iskemään vastaan kotijoukkueen pallonmenetyksen jälkeen. Pallo pelattiin rangaistusalueella maalin edustalle ja Jutta Angeria pääsi siirtämään pelivälineen lähietäisyydeltä maaliin.

Myös Punamustilla oli toisella jaksolla muutama tilaisuus maalintekoon, mutta aivan huippupaikkoja ei kotijoukkueelta enää nähty. Myyrmäen perjantai-iltapäivässä päädyttiin siis HPS:n voittolukemiin 1–2.

”Tietyillä osa-alueilla vuoden parasta”

Punamustien päävalmentajan Jari Väisäsen mukaan kotijoukkueella oli etenkin avausjaksolla hyviä vaiheita. Etenkin pallonhallintapeliin kaivataan kuitenkin vielä lisää määrätietoisuutta.

– HPS:n vahvan alun jälkeen pääsimme hyvin peliin mukaan ja pääsimme hallitsemaan peliä. Siihen voimme olla tyytyväisiä. Saimme ajoittain painetta ylös, mutta emme saaneet niissä tilanteissa riittävää tukea mukaan. Pallonhallinta korkealla vastustajan alueella ei ollut vielä halutulla tasolla, Väisänen totesi.

– Saimme tänään jaettua peliaikaa kaikille mukana olleille, joten siinä mielessä tämä palveli hyvin valmistautumistamme. Alakerran pelaamisessa totta kai näkyy se, että puolustuslinjamme on elänyt paljon läpi kauden ja osa pelaajista on pelannut hieman vieraammilla pelipaikoilla.

Väisäsen mukaan HPS-ottelusta löytyi kuitenkin paljon positiivisia asioita, jotka joukkue ottaa mukaansa seuraaviin harjoitusotteluihin.

– Totta kai parannettavaa löytyy, mutta joillakin osa-alueilla pelaamisemme oli parasta tänä vuonna. Saimme paljon todella hyviä katkoja, mutta niiden vastapainoksi vastustajat pääsivät muutamaan otteeseen etenemään liian helposti. Pelasimme myös aika monipuolisesti, sillä etenimme aiempia pelejä enemmän myös pidemmillä palloilla.

PK-35 Vantaan harjoitusottelut jatkuvat sunnuntaina 5.3. ottelulla VJS:n 08-poikia vastaan.

PK-35 Vantaa – HPS 1–2 (1–0 )

23´ 1–0 Tuulia Mikkola

69´ 1–1 Anna-Stina Simonen

80´ 1–2 Jutta Angeria

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.

Arkistot