UUTISET

Punamustille tappio VJS:n 08-poikia vastaan

2.2.2023

Punamustille tappio VJS:n 08-poikia vastaan

PK-35 Vantaa pelasi keskiviikkoiltapäivänä talven kolmannen harjoitusottelunsa. Vastassa oli hyvätasoinen VJS:n 08-poikien joukkue, joka vei ottelun nimiinsä lukemin 3–0.

Vantaankosken VJS-hallissa pelattu ottelu pelattiin tavallisesta lyhyempänä, sillä ottelun kesto oli kotijoukkueen kenttävuorosta johtuen 2×40 minuuttia. PK-35 Vantaa sai 80 minuutin edestä antoisaa harjoitusta, VJS P08 on omassa ikäluokassaan tasokas joukkue.

Ottelu alkoi varsin tasaisissa merkeissä ja peliä käytiin pääasiassa keskialueella. VJS P08 käytti kuitenkin avausjaksolla heti ensimmäiset maalipaikkansa tehokkaasti hyväkseen. Sen myötä tauolle lähdettiin jo poikien 3–0-johtolukemissa.

Kokonaisuudessaan PK-35 Vantaa onnistui kuitenkin muutamia yksittäisiä tilanteita lukuun ottamatta ja vastustajan tason huomioiden puolustuspelissään varsin hyvin. Suurempia haasteita Punamustille tuotti omien hyökkäysten rakentaminen. PK-35 Vantaa rakensi ottelussa kourallisen hyviä hyökkäyksiä, mutta maalipaikoille murtautuminen oli vaikeaa. Joukkueelle kirjattiin keskiviikkoiltapäivässä muutama laukaus, joista yksikään ei kuitenkaan suuntautunut maalia kohti. Punamustien oma maali pysyi kuitenkin toisella jaksolla koskemattomana, joten ottelu päättyi lukemiin 3–0.

Nopeampia ratkaisuja

Päävalmentaja Jari Väisäsen mukaan vastassa oli tasokas poikajoukkue. Keskiviikkoiltapäivän ottelu tarjosi juuri niitä asioita, joita poikia vastaan pelattavista harjoitusotteluista haetaan.

– Tänään vastassa oli nopeita ja taitavia poikia, jotka eivät kuitenkaan olleet fyysisesti liikaa meitä edellä. Sen verran heidän pitääkin olla edellä, että pelaajat joutuvat tekemään nopeampia ratkaisuja. Tilan ja ajan hyödyntäminen korostuu näissä peleissä. Siinä onnistuimme tänään ajoittain paremmin ja välillä jäi enemmän parannettavaa, Väisänen arvioi.

VJS P08 käytti omat avausjakson maalipaikkansa tehokkaasti, mutta PK-35 Vantaa onnistui melko hyvin pitämään vastustajansa poissa kaikista vaarallisimmilta maalintekosektoreilta. Sen sijaan Punamustien oma hyökkäyspelaaminen ei kyennyt tänään luomaan maalintekouhkaa toiseen päähän.

– Tällaista joukkuetta vastaan peli kaipaa vähän lisää yllätyksellisyyttä. Siinä meille jäi parannettavaa. Pystyimme usein pitämään palloa hyvin, mutta eteneminen oli vaikeaa. Meillä oli muutamia hyviä aihioita, mutta pelasimme ajoittain liian suoraviivaisesti. Teimme potentiaalisissa hyökkäystilanteissa välillä vääriä valintoja, Väisänen sanoi.

– Vastaavasti myös pojilla oli vaikeaa pelata muotomme sisään. Vaikka vastustaja pääsi usein meidän kenttäpuoliskollemme, pystyimme aika hyvin minimoimaan todella vaarallisten tilanteiden syntymistä. Siihen voimme olla ihan tyytyväisiä.

Punamustien riveistä löytyi jälleen useita yksilötason onnistujia. Väisänen kiitteli muun muassa Karoliina Aution, Tuulia Mikkolan, Nette-Nina Hiltusen, Salla Hyvösen ja Irea Virtanen Espejon otteita.

– Karkki onnistui tänään pelissä hyvin. Emme saaneet luotua hänelle maalipaikkoja, mutta hän pelasi hyvin selkä maaliin päin, laskeutui auttamaan keskikenttää ja auttoi luomaan ylivoimatilanteita, Väisänen kiitteli.

– Irea pelasi tolppien välissä varman toisen jakson ja teki muutaman hyvän torjunnan. ”Netsku” on pelannut tasaisen varmasti kaikissa talven peleissä. ”Tuuska” onnistui keskialueella hyvin ja pelasi muutamia hyviä syöttöyhdistelmiä. Salla sen sijaan voitti pääpalloja ja puolusti hyvin rangaistusalueella.

Punamustien harjoitusottelut jatkuvat sunnuntaina 12.2. Silloin PK-35 Vantaa kohtaa TiPSin 08-pojat Myyrmäen stadionilla.

VJS P08 PK-35 Vantaa 30 (30)

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.

Arkistot