UUTISET

Punamustille selvänumeroinen tappio P17-pojilla

29.1.2023

Punamustille selvänumeroinen tappio P17-pojilla

PK-35 Vantaa pelasi sunnuntai-iltapäivänä vuoden toisen harjoitusottelunsa. Punamustien ryhmä joutui lopulta kovaan testiin, kun vastaan asettui suunniteltua vanhempi poikajoukkue. Grankulla IFK:n pojat olivat lopulta vahvempia selvin numeroin 8–0.

 Ottelun ensimmäinen puolituntinen sujui vielä melko tasaisissa merkeissä, vaikka Punamustilla olikin vaikeuksia rakentaa kontrolloituja hyökkäyksiä. Nopeat ja ulottuvat pojat pääsivät katkaisemaan useita syöttöjä ja käyttivät vastahyökkäystilaisuutensa tehokkaasti. GrIFK P17 iski avausjakson viimeisen viidentoista minuutin aikana kolmesti ja tehtaili toisella jaksolla vielä viisi osumaa lisää. Myös PK-35 Vantaa onnistui luomaan kourallisen hyviä hyökkäyksiä, mutta maaliin asti pelivälinettä ei tällä kertaa saatu.

Päävalmentaja Jari Väisänen myönsi, että harjoitusottelu ei mennyt tällä kertaa aivan suunnitelmien mukaan. Monet vastustajan pelaajista olivat jopa kaksi vuotta vanhempia kuin Punamustien tavallisesti kohtaamat poikajoukkueet.

– Alun perin suunnitelmana oli pelata nuorempia, 08-syntyneitä poikia vastaan, mutta lopulta vastassa oli GrIFK:n P17-joukkue. Pelaajat olivat 06- ja 07-syntyneitä, joten osa heistä oli fysiikaltaan jo lähes miehiä. Pelasimme ensimmäistä kertaa tämän ikäisiä poikia vastaan, mikä näkyi pelin fyysisyydessä. Siinä mielessä tämä oli pelaajille aika erilainen kokemus, Väisänen sanoi.

– Vastustaja oli tänään fyysisesti, kooltaan, vahvuudeltaan ja nopeudeltaan selvästi edellä. Se oli meille uudenlainen haaste. Kun vastustaja on fyysisesti noin paljon edellä, silloin pallon pitäminen ja sen nopeampia liikuttaminen korostuvat.

Vaikka pelin luonne oli alusta lähtien selkeä, Väisänen kiitteli tapaa, jolla Punamustien pelaajat sopeutuivat tilanteeseen. Onnistumisia löytyi esimerkiksi muodossa puolustamisesta.

– Poikien maalit syntyivät pääosin nopeissa hyökkäyksissä, joissa fyysiset erot näkyvät selvästi. Juoksukilpailuissa pärjääminen on vaikeaa, joten linjan pitää reagoida tilanteisiin yhä paremmin ja ratkaista ne muilla tavoin. Hitaammissa hyökkäyksissä pystyimme kuitenkin puolustamaan omaa maaliamme varsin hyvin, Väisänen totesi.

– Mitä pidemmälle peli eteni, sitä enemmän pystyimme pitämään palloa. Toinen jakso oli kokonaisuutena pallollisesti parempi kuin ensimmäinen. Pystyimme pitämään palloa ajoittain jopa vastustajan kenttäpuoliskolle ja pääsimme myös maalintekosektoreille.

PK-35 Vantaa oli Kauniaisissa liikkeellä 19 pelaajan ryhmällä. Maalivahdit pelasivat ottelun puoliksi ja kenttäpelaajille vastuuta jaettiin tasaisesti. Runsaasta vaihtojen määrästä huolimatta pelisuoritus oli alusta loppuun varsin tasainen. Yksittäisistä pelaajista Väisänen nosti esiin etenkin Netta Koson ja Kaisa Mäen, jota nähtiin ottelun aikana niin keskikentällä kuin keskuspuolustajanakin.

– Netta pelasi hyvän pelin keskikentällä ja toi rauhallisuutta pallolliseen pelaamiseemme. Myös Kaisa pelasi ennakkoluulottomasti, voitti kaksinkamppailuja ja taklasi oikea-aikaisesti. Alakerrassa pääsimme kokeilemaan pelaajia hieman eri pelipaikoilla ja näimme, miten he pärjäävät fyysisesti tosi kovaa vastustajaa vastaan.

Punamustien harjoitusottelut jatkuvat jo tulevana keskiviikkona 1.2. Silloin PK-35 Vantaa kohtaa VJS:n 08-pojat. Ottelu pelataan Vantaankosken VJS-hallissa.

GrIFK P17 – PK-35 Vantaa 8–0 (3–0)

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.

Arkistot