UUTISET

Roosa Bröijer osan kaudesta Punamustien mukana

19.1.2023

Roosa Bröijer osan kaudesta Punamustien mukana

PK-35 Vantaa ja keskikenttäpelaaja Roosa Bröijer ovat solmineet kauden 2023 kattavan jatkosopimuksen. Tuleva kausi on Bröijerille jo kymmenes Punamustien riveistä. Tällä kertaa hän tosin liittyy joukkueen vahvuuteen vasta kesällä.

25-vuotias Bröijer on syntyperäinen vantaalainen, joka aloitti taipaleensa jalkapallon parissa Vantaan Jalkapalloseuran junioreissa. Hän kävi läpi VJS:n eri juniori-ikäluokat ennen nousuaan PK-35 Vantaan liigajoukkueen mukaan vuonna 2014. Bröijer teki ensiesiintymisensä tuolloisessa Naisten Liigassa jo samana vuonna, mutta todelliseksi runkopelaajaksi hän murtautui mestaruuskaudella 2016.

Viime kaudella Bröijer pelasi yhteensä 20 liigaottelussa ja oli niissä 18 kertaa avauskokoonpanossa. Maalinteossa hän onnistui kahdesti. Yhteensä Bröijer on pelannut urallaan 134 pääsarjaottelua ja viimeistellyt niissä 19 maalia. Hän on ollut saavuttamassa PK-35 Vantaan kanssa neljää Suomen mestaruutta, yhtä Suomen Cupin mestaruutta ja nousua takaisin pääsarjaan vuonna 2019.

Kausi 2023 tulee kuitenkin olemaan Bröijerin osalta varsin erilainen. Keskikenttäpelaaja on harjoitellut alkuvuoden Punamustien mukana, mutta helmikuun alussa hän suuntaan Alankomaihin vaihto-opiskelun merkeissä. Bröijer viettää Utrechtissa puoli vuotta ja palaa loppukesästä PK-35 Vantaan vahvuuteen. Ulkomailla ollessaan hän harjoittelee omatoimisesti ja pitää mahdollisuuksien mukaan myös pallotuntumaa yllä paikallisten joukkueiden mukana.

Bröijerin mukaan päätös jatkosopimuksesta syntyi luontevasti, mutta hän myöntää, että alkanut vuosi tulee eroamaan aiemmista kausista.

– Oli luonteva ratkaisu jatkaa tutussa joukkueessa. Totta kai on varmasti hieman erilainen fiilis, kun tulen tällä kertaa mukaan vasta loppukaudeksi. Etenkin fyysinen harjoittelu vaatii itseltäni erilaista tekemistä, kun en ole joukkueen mukana. Pelitapa ja suurin osa pelaajista on tuttuja, joten niiden osalta ei varmasti ole paluun jälkeen sopeutumisvaikeuksia, Bröijer sanoo.

– Suuntaan innolla kohti uutta. On varmasti virkistävää lähteä hetkeksi muualle, mutta sieltä on taas mukavaa palata tuttuun ympäristöön.

PK-35 Vantaan päävalmentaja Jari Väisäsen mukaan Bröijerillä on ollut joukkueessa jo tärkeä rooli jo monen kauden ajan. Väisänen uskoo keskikenttäpelaajan tuovan peliin oman mausteensa jälleen kauden loppupuoliskolla.

– Roosa on ollut meille pitkään tärkeä pelaaja, joka esitti jälleen viime kaudella vahvoja otteita. Hän on sisäistänyt peli-identiteettimme todella hyvin. Hänen suorituksensa pallon kanssa ovat luontevia ja jopa helponnäköisiä. Saame loppukaudeksi keskikentälle yhden hyvän vaihtoehdon lisää, kun Roosa palaa takaisin vahvuuteemme.

Bröijer on ennen Alankomaihin lähtöään mukana vielä Punamustien tammikuu harjoitusotteluissa 20.1. FC Honkaa ja 29.1. GrIFK:n 08-poikia vastaan.

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.

Arkistot