UUTISET

Sofia Velez Punamustiin

15.11.2022

Sofia Velez Punamustiin

PK-35 Vantaa on solminut pelaajasopimuksen Sofia Velezin kanssa. Hyökkäyspään pelaaja siirtyy Punamustiin FC Hongan T18-joukkueesta. Velezin sopimus kattaa kauden 2023 ja siinä on optio myös kaudesta 2024.

18-vuotias Velez on espoolaisen FC Kasiysin kasvatti, joka ehti edustaa juniorivuosinaan myös FC Honkaa ja HJK:ta. Suurimman osan niistä hän vietti HJK:n riveissä, mutta T18 SM-sarjaa hän on pelannut helsinkiläisten lisäksi myös PKKU:n ja viimeksi FC Hongan riveissä. Päättyneellä kaudella Velez pelasi T18 SM-sarjassa espoolaisjoukkueen paidassa 17 ottelua ja viimeisteli niissä kaksi maalia.

Aikuisten sarjapeleistä Velezillä on kokemusta viime vuodelta yhdeksästä naisten Ykkösen ottelusta PKKU:n paidassa.  Päättyneellä kaudella hän pääsi tekemään FC Hongan riveissä liigadebyyttinsä päätöskierroksen ottelussa Tampereella. Velez on Suomen ja Portugalin kaksoiskansalainen, joka on esiintynyt myös molempien maiden nuorisomaajoukkueissa.

Velez harjoitteli kauden päätyttyä PK-35 Vantaan mukana. Punamustien päävalmentajan Jari Väisäsen mukaan hän teki nopeasti hyvän vaikutuksen.

– Sofia on perustaitava pelaaja, josta nousee esiin etenkin luontevuus pallon kanssa. Hän tunnistaa hyvin erilaisia hetkiä pelissä ja tilanteita kentällä, minkä myötä hän pystyy olemaan hyvin sisällä pelissä, Väisänen sanoo.

– Nyt on tärkeää päästä tekemään töitä ja käymään läpi Sofian kehityspolun kannalta tärkeitä asioita. Uskomme pystyvämme tukemaan hänen kehitystään ja rutiinia saadessaan Sofia pystyy varmasti auttamaan joukkuetta.

Velez liittyy uuteen joukkueeseen innokkain mielin. Hän odottaa jo pääsevänsä Punamustien riveissä tositoimiin.

– On mahtavaa saada liittyä Punamustiin. Uskon, että tämä on minulle juuri oikea ympäristö kehittyä. Odotan innolla tulevaa kautta ja toivon auttavani joukkuetta myös omalla panoksellani taistelemaan mitaleista.

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.

Arkistot