UUTISET

Tilastopoiminnat: PK-35 Vantaa – Åland United 2–2 (0–0)

26.10.2022

Tilastopoiminnat: PK-35 Vantaa – Åland United 22 (00)

Tilastoyhtiö InStat on koostanut kaikista Kansallisen Liigan otteluista kattavan tilastoraportin. PK-35 Vantaa julkaisee otteluiden jälkeen tilastojen kiinnostavimmat poiminnat.

Punamustien sarjakausi Kansallisessa Liigassa päättyi lauantai-iltana 2–2-tasapeliin Åland Unitedia vastaan. Vaikka mitali jäi lopulta maalin päähän, oli ottelu PK-35 Vantaalta myös tilastojen valossa monilta osin onnistunut pelisuoritus. Kotijoukkue oli vahvempi monilla tilastollisilla mittareilla, mutta se olennaisin mittari – eli maalimäärä – meni tasan.

PK-35 Vantaa laukoi ottelussa yhteensä 12 kertaa. Avausjakso oli selvästi tarkempaa pelaamista, mistä kertoo se, että laukauksista peräti kymmenen nähtiin vasta toisella jaksolla. Maalia kohti yrityksistä suuntautui kolme. Åland United sen sijaan laukoi yhdeksän kertaa, mutta niistä neljä suuntautui maalia kohti. Maaliodottamaa Punamustille kertyi 2,22 osuman edestä, kun taas Åland Unitedin lukema oli 1,76.

Pallonhallinta kirjattiin PK-35 Vantaan eduksi prosentein 67 % – 33 %. Pallonhallintalukema oli Punamustien tämän kauden kolmanneksi korkein. Samalla se kuvaa hyvin pelin luonnetta. Kotijoukkue oli aloitteellisempi, kun taas ahvenanmaalaiset keskittyivät paljon puolustamiseen ja vastahyökkäystilaisuuksien odottamiseen. Syöttöjä PK-35 Vantaalla oli yli tuplamäärä vieraisiinsa nähden (638 – 315). Myös Punamustien syöttölukema oli tämän kauden kolmanneksi paras. Kotijoukkueen syöttötarkkuus oli 86-prosenttista, kun vieraiden lukemaksi muodostui 75 %.

Kaksinkamppailutilastoissa Åland United oli kuitenkin väkevämpi vieden nimiinsä 55 % kamppailutilanteista. Eroa syntyi kentän kamaralla käydyissä kamppailuissa, sillä pääpallotilanteissa PK-35 Vantaa oli vahvempi ja voitti niistä 58 %. Pääpallojen lisäksi kotijoukkue oli terävämpi myös syötönkatkoissa ja irtopallojen voittamisessa.

Yksittäisistä pelaajista Punamustien parhaaseen kaksinkamppailutilastoon ylsi Roosa Toivanen, joka voitti 76 % kamppailuistaan. Vaihdosta kentälle tulleelle Sinna Suuriniemelle kamppailutilanteita kertyi vain neljä, mutta hän voitti niistä kolme (75 %). Vaikka Suuriniemi pelasi vain 19 minuuttia, ehti hän siinä ajassa katkoa peräti seitsemän syöttöä. Seitsemään syötönkatkoon ylsi myös Wilma Forsblom. Edukseen kyseisessä tilastossa esiintyivät myös Toivanen ja Roosa Bröijer, jotka kirjauttivat kumpikin tililleen viisi syötönkatkoa.

Syöttötilastoissa moni PK-35 Vantaan pelaaja ylsi hyviin lukemiin. Maalivahti Irea Virtanen Espejon syöttötyöskentely oli täydellistä (16/16). Syöttötarkkuudessa kunnostautuivat myös Anna Vlasoff (98 %), Eerika Appelqvist (92 %), Bröijer (91 %), Sanna Saarinen (88 %) ja Toivanen (86 %).

Eniten maalintekouhkaa Punamustista loi Netta Koso, joka kerrytti ottelussa maaliodottamaa 1,05 osuman edestä. Maaliodottamaa loivat myös muun muassa Forsblom (0,56), Elina Mankki (0,25) ja Toivanen (0,21).

Vielä päätösottelussa nähtiin myös PK-35 Vantaan tämän kauden kaksi parasta InStat-indeksilukemaa. InStat-indeksi on eri mittareista koostuva luku, joka kuvaa pelaajan kokonaissuoritusta. Toivanen kirjautti Åland Unitedia vastaan Punamustien tämän kauden korkeimman InStat-indeksin ja Netta Koso puolestaan toiseksi korkeimman.

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.

Arkistot