UUTISET

Punamustille arvokkaat pisteet Paloheinästä

15.10.2022

Punamustille arvokkaat pisteet Paloheinästä

PK-35 Vantaa haki lauantai-iltapäivänä tärkeän vierasvoiton. Pronssimitalit ovat päätöskierroksella Punamustien omissa käsissä, kun HPS kaatui vahvan peliesityksen päätteeksi lukemin 04.

Mukavassa syyssäässä pelattu ottelu alkoi varsin tasaisissa merkeissä. Ensimmäinen vaarallinen maalintekopaikka avautui kotijoukkueelle, kun Helmi Halomo pääsi yrittämään hyvästä paikasta. Punamustien maalia vartioinut Irea Virtanen Espejo onnistui kuitenkin torjumaan läheltä tulleen yrityksen.

Ensimmäisen viidentoista minuutin jälkeen ote alkoi kuitenkin hiljalleen siirtyä vierasjoukkueelle. Myös maalihanat aukesivat avausjakson puolivälissä. Nopea hyökkäys käynnistyi Roosa Toivasen avauksella vasempaan laitaan. Reetta Suomela otti pelivälineen haltuunsa, kuljetti keskustaan kohti rangaistusaluetta ja tarjoili sen rajalla pienen poikittaissyötön. Wilma Forsblom nappasi pallon ensimmäisellä kosketuksellaan mukaansa ja sijoitti sen toisellaan maalivahdin jalkojen välistä maaliin. Osuma oli Forsblomille kuluvan kauden kymmenes.

HPS väläytteli ottelun alussa vaarallisuuttaan, mutta jakson loppupuolella PK-35 Vantaa onnistui tyrehdyttämään helsinkiläisten hyökkäyspelin lähes täysin. Vieraat sen sijaan hätyyttelivät vielä kotijoukkueen maalia. Netta Koson vapaapotku painui kuitenkin niukasti yli ja Forsblom yritys pienestä kulmasta pysähtyi HPS-maalivahti Emilia Tuomelan torjuntaan. Tuomela onnistui torjumaan myös Sanna Saarisen laukauksen ja Elina Mankin läpiajon. Tauolle lähdettiin siis Punamustien 01-johtolukemissa.

HPS aloitti toisen jakson terävästi ja sai luotua tauon jälkeen yhden vaarallisen tilanteen, mutta vieraiden alakerta selvitti tilanteen. Kokonaisuudessaan peli aaltoili toisella jaksolla enemmän päästä päähän kuin ensimmäisellä, mutta Punamustilla oli kuitenkin parempi kontrolli kenttätapahtumiin. Siinä missä PK-35 Vantaa pääsi hyökkäystensä päätteeksi usein maalintekoalueille, jäivät vihreäpaitojen maalipaikat selvästi vähemmälle. Yksi aivan huippupaikka HPS:lle kuitenkin avautui. Oona Jääskeläinen pääsi laukomaan noin viidestä metristä, mutta upeaan reaktiotorjuntaan venynyt Virtanen Espejo torjui laukauksen ylärimaan.

Vieraat sen sijaan lisäsivät johtoaan 65. minuutilla todella suoraviivaisen hyökkäyksen päätteeksi. Toivanen pelasi kaukaa pitkän pystypallon Kosolle, joka pelasi itsensä vapaaseen vetopaikkaan nostamalla pallon taidokkaasti puolustajan yli. Koso pääsi laukomaan ja pallo livahti Tuomelan käsien kautta maaliin.

Punamustien kolmas osuma syntyi 70. minuutilla näyttävän sommitelman päätteeksi. Suomela tarjoili vasemmalta keskityksen ja Saarinen jatkoi sen päällään maalin edustalle. Hetkeä aiemmin vaihdosta kentälle tulleella Ella Koivulla oli helppo työ siirtää peliväline läheltä maaliin. Koivulla oli hetkeä myöhemmin hyvä tilaisuus vielä toiseenkin osumaan, kun hän pääsi nokikkain Tuomelan kanssa. Tällä kertaa Koivun sijoitusyritys painui kuitenkin hieman ohi taka-alakulman,

Vauhtiin päästyään PK-35 Vantaa osui kuusi minuuttia myöhemmin jo neljännen kerran. Saarinen antoi kaukaa vapaapotkun maalia kohti ja HPS:n puolustaja Eerika Hämäläinen ohjasi pelivälineen epäonnekseen päällään oman maalivahdin yli verkkoon.

Loppua kohden ottelu aaltoili yhä selkeämmin päästä päähän ja myös HPS pääsi muutamaan hyvään hyökkäykseen. Punamustien vahvasti pelannut topparipari Toivanen ja Eerika Appelqvist sekä muutaman huipputorjunnan esittänyt Virtanen Espejo onnistuivat kuitenkin pitämään vieraiden maalin koskemattomana. Ottelu päättyi lukemiin 04, joten PK-35 Vantaa avasi vihdoin voittotilinsä mestaruussarjassa. Samalla varmistui, että taistelu pronssimitaleista huipentuu vasta päätöskierroksella. PK-35 Vantaa tarvitsee ratkaisuottelussa kotivoiton Åland Unitedista.

Edellisen kohtaamisen opit käytäntöön

Päävalmentaja Jari Väisänen oli tyytyväinen joukkueensa hyökkäyspeliin. Heinäkuussa HPS:n vieraana tappion kärsinyt PK-35 Vantaa oli ottanut ongelmakohdista opikseen ja käänsi tänään pelin vakuuttavasti edukseen.

Liikutimme palloa hyvin, saimme painetta ylös ja pääsimme myös hallitsemaan palloa korkealla. Toteutimme tänään hyvin sitä, mitä halusimme. Emme lähteneet pelaamaan keskityksiä kaukaa vaan rakensimme kontrolloidusti tilanteita. Hieno ensimmäinen maali oli siitä hyvä osoitus. Siinä loksahti monta asiaa paikoilleen.

Prässimme toimi tänään kokonaisuutena hyvin, vaikka HPS pääsikin muutaman kerran keskellä kääntymään ja etenemään. He saivat heti alussa hyvän tilateen, mutta Irea teki tärkeän torjunnan. Hän esitti tänään pari muutakin huipputorjuntaa. Toisella jaksolla mentiin vähän päästä päähän, mutta mielestäni meillä oli koko ajan parempi kontrolli kenttätapahtumiin.

Väisäsen mukaan Punamustien riveistä löytyi lauantaina paljon onnistumisia. Nollapelin torjuneen Virtanen Espejon lisäksi kehuja saivat muiden muassa joukkueen keskuspuolustajat.

Toppariparimme esiintyi tänään edukseen. Roosa hoiti pääpallot vakuuttavasti ja Eerika selvitti useamman vaikean 1v1-tilanteen. Saimme tänään paljon onnistumisia useille pelaajille. Koko joukkue oli hyvin mukana pelissä.

Kolmen pisteen myötä Kansallisen Liigan kausi huipentuu ensi lauantaina Myyrmäessä pronssimitalit ratkaisevaan PK-35 Vantaan ja Åland Unitedin keskinäiseen otteluun. Väisäsen mukaan kausi saa hienon päätöksen.

Lähtökohdat viimeiseen peliin ovat nyt selvät. On hienoa, että taistelu mitaleista jatkuu. Sen myötä harjoituksissakin pysyy varmasti hyvä fokus. Luvassa on hieno päätösviikko.

Punamustien pelit Kansallisessa Liigassa huipentuvat ensi lauantaina 22.10. sarjakauden päätöskierroksella. Silloin PK-35 Vantaa saa mitalien kohtalon ratkaisevassa ottelussa vieraakseen Åland Unitedin.

HPS – PK-35 Vantaa 0–4 (0-1)

23´ 0-1 Wilma Forsblom

65´ 0-2 Netta Koso

70´ 0-3 Ella Koivu

76´ 0-4 oma maali

Avauskokoonpano:

5 Eerika Appelqvist

8 Reetta Suomela

9 Netta Koso (77´ Jenni Huttunen)

10 Wilma Forsblom

11 Elina Mankki (66´ Ella Koivu)

12 Irea Virtanen Espejo

13 Sanna Saarinen

19 Anna Vlasoff

25 Tia Painilainen

26 Roosa Toivanen (83´ Vilma Hakala)

28 Roosa Bröijer (77´ Tuulia Mikkola)

Vaihtopelaajat:

6 Sanna Porali

7 Vilma Hakala

14 Sinna Suuriniemi

18 Jenni Huttunen

23 Tuulia Mikkola

29 Ella Koivu

96 Jenna Rantanen

PK-35 TV: Punamustien Elina Mankin ja Netta Koson mietteet tärkeästä vierasvoitosta

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.

Arkistot