UUTISET

PK-35 Vantaalla katseet myös tulevassa

3.10.2022

PK-35 Vantaalla katseet myös tulevassa

Punamustilla riittää vielä lokakuussa paljon pelattavaa, kun Kansallisen Liigan mitalitaisto käy kuumana. Samaan aikaan PK-35 Vantaa on kuitenkin rakentanut kulissien takana jo myös tulevan kauden joukkuetta.

PK-35 Vantaa pääsee jatkamaan työntekoa samalla ydinryhmällä. Päävalmentaja Jari Väisäsen, valmentaja Pasi Jaakonsaaren ja maalivahtivalmentaja Jouni Puttosen sopimukset kattavat myös tulevan kauden. Lisäksi fysiikkavalmentaja Jani Häggin sopimus kattaa option kaudesta 2023.

Punamustilla on tällä hetkellä 12 sopimuspelaajaa kaudelle 2023. Lisäksi neuvottelut ovat käynnissä useiden pelaajien kanssa, joista osa on nykyjoukkueesta tuttuja kasvoja ja osa uusia pelaajia. Päävalmentaja Väisäsen mukaan tilanne on erinomainen.

– Joukkueen rakentaminen on edennyt todella hyvin. Minun valmennusaikanani meillä ei ole kertaakaan ollut näin hyvää tilannetta tässä vaiheessa vuotta Se on ylipäänsä harvinaista tässä sarjassa. Tilanne on jatkuvuuden kannalta äärettömän hyvä, Väisänen sanoo.

– Aikainen joukkueen rakentuminen minimoi epävarmuutta ja tarjoaa meille aivan eri lähtökohdan kaudenvaihteeseen. Joukkueen runko pysyy hyvin kasassa, joten pääsemme jatkamaan sen kehittämistä. Ensi kaudella haluamme ottaa vielä isoja kehitysaskelia niin fysiikassa kuin pelillisillä osa-alueilla.

12 pelaajasopimusta koossa

Joukkueen tämän hetken pelaajista Sanna Saarisen, Netta Koson, Karoliina Aution, Jenni Huttusen ja Emma Korkalaisen viime talvena solminut kaksivuotiset sopimukset kattavat myös kauden 2023.

– Netta, Sanna ja Karkki ovat kaikki olleet tällä kaudella runkopelaajia. Karkki sai ison näyttöpaikan ja on käyttänyt sen hienosti. Netta ja Sanna ovat molemmat pelanneet hyvän kauden ja kehittyneet fysiikassa. Jenni on päässyt loppukaudelle kuntoon ja saanut paljon vastuuta. Emman osalta tärkeintä on palata rauhassa takaisin pelikuntoon. Tiedämme hänen potentiaalinsa, joten toivottavasti hän pääsee pian taas täysillä mukaan.

Kaksivuotisten sopimusten lisäksi PK-35 Vantaa on käyttänyt loppukesän ja syksyn aikana Roosa Toivasen, Tuulia Mikkolan, Irea Virtanen Espejon ja Sinna Suuriniemen sopimuksissa olleet optiot tulevasta kaudesta.

– Roosa on ollut jo usean kauden ajan alakerran johtava pelaaja. Se kertoo paljon hänen asemastaan joukkueessa. Hänen vahvuutensa kamppailutilanteissa ja pääpalloissa auttavat koko joukkueen pelaamista. Jatkossa Roosalla on potentiaalia olla yhä vaarallisempi myös hyökkäyspään erikoistilanteissa, Väisänen sanoo.

– Tuuska on ollut meille tärkeä pelaaja, joka on pystynyt tasaisiin suorituksiin niin avauksessa kuin vaihdosta tullessaan. Hänellä on ollut pieniä vaivoja, mutta hän on kuitenkin pystynyt olemaan koko ajan käytettävissä. Hän ei ole vielä näyttänyt koko potentiaaliaan. Tuuskalla on edellytykset vielä suurempaan rooliin.

Kuluva kausi on ollut Suuriniemelle ja Virtanen Espejolle ensimmäinen pääsarjatasolla. Väisäsen mukaan nuorilla pelaajilla on hyvät lähtökohdat seuraavaan kauteen.

– Sinna on jaksanut tehdä töitä ja malttanut edetä askel kerrallaan. Hän on harjoitellut hyvin ja pelannut paljon EBK:ssa. Nyt hän on saanut näyttöpaikan myös liigassa ja onnistunut hyvin. On hienoa päästä jatkamaan tästä ensi kaudella.

– Irea sai vastuuta jo alkukaudesta, kun hän pelasi Velman kanssa pelit melkein puoliksi. Velman loukkaannuttua hän on kantanut yksin isoa vastuuta, mikä ei ole varmasti ollut helpoin tilanne. Irea on saanut paljon onnistumisia, mutta nuorille pelaajille rutiinia kertyy totta kai pelien myötä.

Lisäksi PK-35 Vantaa on solminut syksyn aikana uudet, kauden 2023 kattavat pelaajasopimukset Reetta Suomelan, Ella Koivun ja Elina Mankin kanssa. Kolmikon sopimuksissa on optiot myös kaudesta 2024.

PK-35 Vantaan pelaajasopimukset kaudella 2023:

Sanna Saarinen, Netta Koso, Karoliina Autio, Roosa Toivanen, Tuulia Mikkola, Jenni Huttunen, Emma Korkalainen, Sinna Suuriniemi, Irea Virtanen Espejo, Reetta Suomela, Elina Mankki ja Ella Koivu.

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.

Arkistot