UUTISET

Tilastopoiminnat: HJK – PK-35 Vantaa 1-1 (0-0)

28.9.2022

Tilastopoiminnat: HJK – PK-35 Vantaa 1-1 (0-0)

Tilastoyhtiö InStat koostaa jokaisesta Kansallisen Liigan ottelusta kattavan tilastoraportin. PK-35 Vantaa julkaisee otteluiden jälkeen kiinnostavimmat poiminnat tilastoista.

PK-35 Vantaa haki lauantai-iltana arvokkaan tasapelipisteen Töölöstä. Tapahtumarikas ja viihdyttävä ottelu HJK:ta vastaan huipentui vasta varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla, kun Ella Koivu nosti Punamustat tasoihin.

Tilastot tukivat ottelun jälkeistä mielikuvaa siitä, että avausjakso oli tasainen, mutta PK-35 Vantaa oli pallollisesti askeleen edellä. Pallonhallinta kirjattiinkin ensimmäisellä jaksolla Punamustien eduksi lukemin 47 % – 53 %. Toinen jakso sen sijaan sujui sekä silmämääräisten havaintojen että tilastojen valossa pääasiassa HJK:n hienoisessa hallinnassa. Helsinkiläiset hallitsivat toisella jaksolla palloa 58-prosenttisesti ja veivät koko ottelun pallonhallintatilaston nimiinsä 53 % – 47 %.

Syöttömäärät menivät lähes täysin tasan. HJK:lle kirjattiin 415 syöttöä ja Punamustille kolme vähemmän. Kummankin syöttötarkkuus jäi sen sijaan totuttua vaatimattomammaksi. PK-35 Vantaa syötti omilleen 71- ja HJK -74-prosenttisesti.

Punamustille kirjattiin Töölössä yhteensä seitsemän laukausta. HJK sen sijaan laukoi 16 kertaa, joista yhdeksän suuntautui maalia kohti. PK-35 Vantaa laukoi avausjaksolla neljästi, mutta yrityksistä yksikään suuntautunut maalia kohti. Toisella jaksolla tämä muuttui, sillä jälkimmäisellä 45-minuuttisella kaikki Punamustien kolme laukausta suuntautuivat maalia kohti. HJK:n maaliodottamaksi muodostui 2,10, kun taas PK-35 Vantaan lukema oli 1,30.

Kaksinkamppailuissa HJK oli vahvempi prosenttijakaumin 55 % – 45 %. Avausjaksolla ero oli hieman suurempi, mutta toisella jaksolla PK-35 Vantaa onnistui hieman parantamaan kamppailupelaamistaan. Huomion arvoista tilastoissa on myös, että 1v1-tilanteissa ohittaminen oli molemmille vaikeaa. Helsinkiläiset onnistuivat pallollisissa haastoissaan 33-prosenttisesti, kun taas Punamustien onnistumisprosentti oli 24 %.

Yksittäisistä pelaajista PK-35 Vantaan parhaat kaksinkamppailulukemat kirjauttivat kapteeni Sanna Saarinen ja Roosa Toivanen, jotka molemmat voittivat 67 % kamppailutilanteistaan. Molemmat esiintyivät edukseen etenkin puolustussuunnan kamppailuissa ja taklaustilanteissa, joista Saarinen voitti kaikki kolme ja Toivanen 83 % (5/6).

Syöttötarkkuudessa Punamustien pelaajista kunnostautuivat etenkin Anna Vlasoff (88 %), Reetta Suomela (83 %) ja Roosa Bröijer (80 %). Myös tasoitusmaalin tehnyt Ella Koivu ylsi syöttötarkkuuteen 88 %, mutta vaihdosta kentälle tulleena hänelle kertyi syöttöjä vain kahdeksan.

Eniten maalintekouhkaa Punamustista loivat Tuulia Mikkola (xG 0,61) ja Koivu (xG 0,46). Pelaajien eri suorituksista koostuvan kokonaisluvun, InStat-indeksin, valossa Punamustien suurin onnistuja löytyi tolppien välistä. Irea Virtanen Espejo teki lauantaina muutaman todella tärkeän torjunnan ja selvitti kourallisen muita tilanteita varmaotteisesti.

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.