UUTISET

Punamustille arvokas loppuhetkien tasoitus Töölössä

24.9.2022

Punamustille arvokas loppuhetkien tasoitus Töölössä

PK-35 Vantaa pysyi tiukasti mukana Kansallisen Liigan mitalitaistelussa. Töölössä nähtiin lauantai-iltana tasainen ja hyvälaatuinen ottelu, kun PK-35 Vantaa ja HJK tasasivat pisteet lukemin 1–1. Punamustien riemukas tasoitusmaali syntyi varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla.

Ottelussa riitti panosta, sillä vierasjoukkue PK-35 Vantaa pyrkii palaamaan mitalikantaan kolmen vuoden tauon jälkeen. Kotijoukkue HJK sen sijaan olisi voitolla säilyttänyt vielä hyvin ohuet matemaattiset mestaruusmahdollisuutensa. HJK vastasi alkuhetkillä ottelun kahdesta ensimmäisestä maalipaikasta. Linda Nyman ja Veera Hellman pääsivät muutaman minuutin sisällä yrittämään maalintekoa keskityspalloista, mutta Punamustien maalia vartioinut syntymäpäiväsankari Irea Virtanen Espejo torjui molemmat yritykset.

Avausjakson puolivälissä oli PK-35 Vantaan vuoro hätyytellä maalintekoa, kun Jenni Huttusen hyvä tilanneprässi tuotti tulosta. Wilma Forsblom pääsi riistämään pelivälineen, mutta rangaistusalueen rajalta lähtenyt sijoitusyritys pysähtyi tolppaan. Punamustilta nähtiin ensimmäisellä jaksolla muutamia hyviä pallonhallintajaksoja ja peliväline liikkui ajoittain mukavasti pelaajalta toiselle, muta todella vaaralliset maalintekopaikat olivat harvassa.

HJK:lla oli avausjaksolla enemmän laukauksia, mutta PK-35 Vantaa oli tolppalaukauksen myötä lähempänä maalintekoa. Tauolle lähdettiin kuitenkin maalittomissa tasalukemissa.

Todella tasaisen avausjakson jälkeen ottelu alkoi toisella jaksolla kääntyä hieman HJK:lle. Kotijoukkue onnistui luomaan painetta vieraiden kenttäpuoliskolle, mutta aivan huippupaikkoja ei heti tauon jälkeen nähty. Toisen jakson puolivälissä helsinkiläiset kävivät kuitenkin todella lähellä maalintekoa. Ria Karjalainen pääsi yrittämään takatolpalta lähietäisyydeltä, mutta Virtanen Espejo torjui läheltä tulleen laukauksen tolppaan. Roosa Toivanen ehti pelastamaan pallon lähes maaliviivalta ja lopulta helsinkiläispelaaja laukoi irtopallon läheltä yli maalin.

Ottelun avausmaali nähtiin lopulta 74. minuutilla. HJK:n Ilona Walta pääsi keskittämään oikealta laidalta ja tavoitti takatolpalta Essi Sainion, laukoi taidokkaalla suorituksella pallon suoraan ilmasta etualakulmaan.

Takaiskumaali herätti PK-35 Vantaan, joka aloitti heti määrätietoisen takaa-ajon. Ensimmäisenä maalintekoa yritti Sanna Saarinen, mutta HJK:n maalia vartioinut Annika Laihanen onnistui torjumaan noin 25 metristä lauotun vapaapotkun riman yli kulmapotkuksi.

PK-35 Vantaa nousi lopulta tasoihin varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla. Saarinen antoi hyvän vapaapotkun rangaistusalueelle ja vaihdosta kentälle tullut Tuulia Mikkola pääsi ohjaamaan. Laihanen onnistui torjumaan ensimmäisen yrityksen, mutta Ella Koivu oli terävimpänä irtopallossa ja laukoi pelivälineen etukulmasta maaliin. Koivu on viimeistellyt urallaan nyt kaksi liigamaalia, jotka ovat molemmat syntyneet Töölössä HJK:n verkkoon.

ottelu päättyi tasalukemiin 1–1. Tulos tarkoitti sitä, että HJK ei voi enää saavuttaa sarjakärki Kuopion Palloseuraa, joten Punamustien tasoitusosuma ratkaisi Suomen mestaruuden kohtalon. Myös PK-35 Vantaan näkökulmasta Koivun maalilla varmistunut piste oli todella arvokas, sillä sen ansiosta mitalia pysyi tiukasti joukkueen omissa jaloissa. Kolmantena oleva Åland United on kaksi pistettä Punamustia edellä, kun jäljellä on vielä kaksi ottelukierrosta. Tiukasti pronssimitalista taisteleva kaksikko kohtaa toisensa kauden päätöskierroksella Myyrmäessä.

Arvokas tasoitusmaali

PK-35 Vantaan päävalmentajan Jari Väisäsen mukaan Töölössä nähtiin hyvää lauantai-illan viihdettä. Molemmilla joukkueilla oli ottelussa omat hyvät jaksonsa, mutta myöhäisen tasoituksen myötä vierasjoukkueelle jäi lopulta varmasti parempi maku suuhun.

– Mielestäni tämä oli viihdyttävä Kansallisen Liigan peli. Kentällä nähtiin taistelua, taklauksia, pari maalia, tilanteita ja torjuntoja. Odotimme taistelupeliä, ja sellainen tästä tuli. Pystyimme tänään vastaamaan kaksinkamppailutilanteisiin paremmin kuin monessa muussa pelissä, Väisänen arvioi.

– Ensimmäisellä jaksolla meillä oli muutamia hyviä pallonhallintajaksoja ja hyviä aihioita. Lisäksi saimme hyviä vastaiskutilaisuuksia, joita emme kuitenkaan kyenneet hyödyntämään. Toisella jaksolla HJK oli vähän edellä. Heidän hyvä prässinsä vaikeutti hieman pelaamistamme.

HJK:n toisen jakson vahva vaihe tuotti lopulta myös johtomaalin. Väisänen oli kuitenkin tyytyväinen siihen, millä tavalla PK-35 Vantaa onnistui vastaamaan takaiskuun. Vierasjoukkue löysi vielä määrätietoisen takaa-ajovaihteen, joka palkittiin viime hetkillä.

– Takaiskumaalin jälkeen siirryimme kolmen pelaajan alakertaan, minkä myötä saimme painetta ylöspäin. Osoitimme takaa-ajovaiheessa kovaa tahtoa ja hyvää tekemistä. Samalla HJK ehkä passivoitui hieman liikaa, mutta niin tapahtuu tuollaisessa tilanteessa usein.

Väisäsen mukaan Punamustien joukkueesta löytyi onnistujia laajalta rintamalta. Poissaolosuman hellitettyä PK-35 Vantaa sai pienen tauon jälkeen jälleen jalkeille täyden pöytäkirjallisen pelaajia.

– On joukkueen kannalta hienoa, että meillä on taas paljon pelaajia käytettävissä. Saimme tänään vaihdosta hyvin lisää jalkoja kentälle. Maalilla Irea pelasi todella hyvän ja varmaotteisen pelin, Väisänen kehui.

Koivun viimeistelemän tasoituksen myötä PK-35 Vantaa pysyi tiukasti mukana Kansallisen Liigan mitalitaistossa.

– Meillä on erittäin hyvät lähtökohdat viimeisiin peleihin. Loppuhetkien tasoitusmaali oli tärkeä myös henkisesti, sillä se tuo tulevien viikkojen harjoitteluun lisää hyvää fiilistä.

Punamustien pelit Kansallisessa Liigassa jatkuvat lauantaina 15.10. vierasottelulla HPS:ää vastaan. Kotikentällään Myyrmäessä PK-35 Vantaa pelaa seuraavan kerran sarjakauden päätöskierroksella 22.10., jolloin vieraaksi saapuu Åland United.

HJK – PK-35 Vantaa 1-1 (0-0)

74´ 1-0 Essi Sainio

90´ 1-1 Ella Koivu

Avauskokoonpano:

5 Eerika Appelqvist

8 Reetta Suomela

9 Netta Koso (70´ Tuulia Mikkola)

10 Wilma Forsblom

12 Irea Virtanen Espejo

13 Sanna Saarinen

14 Sinna Suuriniemi (60´ Tia Painilainen)

18 Jenni Huttunen (60´ Ella Koivu)

19 Anna Vlasoff (88´ Vilma Hakala)

26 Roosa Toivanen

28 Roosa Bröijer

Vaihtopelaajat:

6 Sanna Porali

7 Vilma Hakala

15 Karoliina Autio

23 Tuulia Mikkola

25 Tia Painilainen

29 Ella Koivu

96 Jenna Rantanen

PK-35 TV: Punamustien maalivahdin Irea Virtanen Espejon ja maalintekijä Ella Koivun mietteet HJK-tasapelistä

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.