UUTISET

Punamustat lauantaina HJK:n vieraaksi

23.9.2022

Punamustat lauantaina HJK:n vieraaksi

Kansallisen Liigan mitalitaisto jatkuu lauantaina. Tällä kertaa PK-35 Vantaa matkustaa pistejahtiin HJK:n vieraaksi. Ottelu pelataan lauantaina 24.9. klo 17.00 Töölön jalkapallostadionilla.

Mestaruussarjan otteluohjelma on Punamustille suosiollinen, sillä lauantain vierailu Töölössä on joukkueen syksyn pisin vieraspelimatka. PK-35 Vantaa on sarjassa neljäntenä, kun jäljellä on vielä kolme ottelukierrosta. Tilanne on kuitenkin todella jännittävä, sillä vain maaliero erottaa Punamustat kolmantena olevasta Åland Unitedista.

Kahdesta ensimmäisestä mestaruussarjaottelustaan PK-35 Vantaa on kerännyt yhden pisteen. Syyskuun alussa Myyrmäessä ei nähty maaleja, kun kotijoukkue ja Pallokerho-35 päätyivät maalittomaan tasapeliin. Viikko sitten Kuopion Palloseura haki Myyrmäestä 1–3-vierasvoiton. Punamustien ainoa osuma kirjattiin kuopiolaisten omaksi maaliksi.

HJK sen sijaan majailee sarjataulukossa toisena. Eroa kärkisijaan on kuusi pistettä, joten Suomen mestaruus on lauantaina ensimmäistä kertaa katkolla. Mikäli KuPS voittaa aiemmin iltapäivällä oman ottelunsa, on HJK pakkovoiton edessä säilyttääkseen matemaattiset mahdollisuutensa kultamitaleihin.

Helsinkiläiset ovat keränneet mestaruussarjassa tähän mennessä neljä pistettä. Syyskuun ensimmäisessä ottelussaan HJK päätyi 1–1-kotitasapeliin Åland Unitedia vastaan. viime viikonloppuna joukkue sen sijaan haki HPS:n vieraana selvänumeroisen 0–3-voiton.

PK-35 Vantaa ja HJK ovat kohdanneet toisensa tällä kaudella jo kolmesti. Kevättalvella Töölössä pelattu tasainen Suomen Cupin puolivälieräottelu ratkesi helsinkiläisen eduksi vasta jatko-ottelussa. Äitienpäivänä osat kääntyivät, kun PK-35 Vantaa haki Töölöstä 0–1-vierasvoiton Ella Koivun uran ensimmäisellä liigamaalilla. Vierasvoittoon päättyi kuitenkin myös joukkueiden viimeisin kohtaaminen. HJK haki elokuussa Myyrmäessä pelatusta ottelusta 1–3-vierasvoiton. Punamustien maalista vastasi Karoliina Autio. Helsinkiläisten osumat sen sijaan olivat Veera Hellmanin, Oona Seveniuksen ja Jenna Topran käsialaa.

PK-3 5 Vantaan tämän kauden paras maalintekijä on ollut 11 osumaa viimeistellyt Autio. Taustatukea hän on saanut yhdeksän maalia tehtailleelta Wilma Forsblomilta. HJK:n tehokkain on sen sijaan ollut Sevenius 15 osumallaan.

Punamustien kokoonpanosta puuttuvat varmuudella Emma Korkalainen, Velma Oikarinen, Rebecca Kindstedt ja Tia-Maria Jaakonsaari. Elina Mankin pelikunto on vielä epävarmaa. Viime ottelusta sivussa olleet Karoliina Autio, Roosa Bröijer, Sanna Porali, Sinna Suuriniemi ja Vilma Hakala sen sijaan palaavat jälleen kokoonpanoon. HJK:n riveistä puuttuu ainakin pelikieltoaan kärsivä puolustaja Jasmin Mansaray.

Tärkeitä pisteitä jaossa

Punamustien päävalmentajan Jari Väisäsen mukaan lähtökohdat lauantai-illan otteluun ovat hyvät. PK-35 Vantaa on ollut mestaruussarjan ensimmäisissä otteluissa liikkeellä todella kapealla ryhmällä, mutta nyt kokoonpanotilannekin on jälleen hyvä.

– Tällä hetkellä vaikuttaa siltä, että saamme kokoonpanoon täydet 18 pelaajaa. Pahin poissaolosuma on selätetty, mikä antaa taas uusia vaihtoehtoja pelaamiseemme, Väisänen sanoo.

Töölössä pelataan jälleen tärkeistä sarjapisteistä. Väisänen ennakoi, että luvassa on tiukkaa, tarkkaa ja tasaista pelaamista.

 – Kaikki totta kai tietävät pelin tärkeyden mitalitaiston kannalta. Jälkikäteen ajateltuna lähdimme viime viikon KuPS-peliin ehkä liian varovaisesti, mutta nyt meidän pitää säilyttää se toisella jaksolla nähty peli-ilme. Huomenna nähdään varmasti ottelu, jossa molemmat puolustavat tiukasti ja 1v1-tilanteiden voittamisella on suuri merkitys.

Pääkaupunkiseudun joukkueet tuntevat toisensa hyvin, eikä Väisänen usko lauantainakaan suuriin yllätyksiin. Molemmat joukkueet luottavat omiin vahvuuksiinsa.

– HJK on pelannut aika samalla kokoonpanolla, johon on tehty ottelukohtaisesti vain pieniä muutoksia. Nyt he joutuvat muuttamaan alakertaansa hieman Mansarayn ollessa pelikiellossa. Muilta osin en usko suuriin muutoksiin, Väisänen toteaa.

– Kokonaisuutena HJK on todella tasavahva joukkue, josta on vaikeaa nostaa yksittäisiä pelaajia esiin. Tietysti Ria Karjalainen on vaarallinen ja röyhkeä target-pelaaja, jonka kanssa meidän pitää olla tarkkana. Lisäksi muutamat nuoret pelaajat ovat tuoneet joukkueeseen lisää nopeutta.

HJK – PK-35 Vantaa pelataan lauantaina 24.9. klo 17.00 Töölön jalkapallostadionilla.

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.