UUTISET

Reetta Suomela jatkaa Punamustissa

21.9.2022

Reetta Suomela jatkaa Punamustissa

PK-35 Vantaa on solminut Reetta Suomelan kanssa kauden 2023 kattavan jatkosopimuksen. Tuleva kausi on hyökkääjän kolmas Punamustissa. Suomelan sopimus sisältää myös option kaudesta 2024.

24-vuotias Suomela on Rajamäen Kehityksen kasvatti, joka siirtyi jo nuorena Länsi-Vantaalle VJS:n riveihin. Siellä hän kävi läpi eri juniori-ikäluokat ja pelasi usean kauden ajan myös VJS:n naisten edustusjoukkueessa. Seuraavan askeleen Suomela otti loppuvuodesta 2020, kun hän siirtyi PK-35 Vantaan paitaan. Pääsarjadebyyttinsä Suomela teki heti kauden 2021 avausottelussa.

Hyökkäyksen laitarooleissa viihtyvä Suomela on pelannut tällä kaudella yhtä lukuun ottamatta kaikissa Punamustien liigaotteluissa. Maalinteossa hän on onnistunut neljästi. Lisäksi hän on tehnyt esityön kuuteen osumaan. Yhteensä Suomela on pelannut liigaurallaan 38 ottelua.

Päävalmentaja Jari Väisänen on luonnollisesti tyytyväinen, että yksi kuluvan kauden avainpelaajista jatkaa Punamustissa. Lisäksi hän painottaa, että vasta uransa toista pääsarjakautta pelaavalla Suomelalla on yhä paljon kehityspotentiaalia.

– Reetan kehitys on ollut koko ajan nousujohteista, ja tämä kausi on ollut edellistä tehokkaampi. Hän on ollut meille tällä kaudella erittäin tärkeä pelaaja, joten on hienoa, että hän jatkaa kanssamme. Uskomme, että Reetalla on mahdollisuudet kehittyä vielä paljon lisää, Väisänen sanoo.

– Hän on ottanut hyvin paikkansa vasemmalla laidalla ja ollut siellä koko ajan vaarallinen ja tehokas. Reetalla on kova työmoraali ja hyvät nopeusominaisuudet. Lisäksi hän on kehittynyt koko ajan 1v1-tilanteissa.

Suomelan mukaan jatkopäätös tuntui luontevalta. Syksyn tavoitteena hänellä on auttaa Punamustat muutaman vuoden tauon jälkeen takaisin mitalikantaan.

– Ympäristö on kehittävä ja viihdyn täällä hyvin, joten on kivaa jatkaa Punamustissa. Loppukauden aikana lähdemme voittamaan jokaista peliä ja taistelemaan mitalista. Henkilökohtaisena tavoitteenani on viedä hyvillä suorituksilla joukkuetta eteenpäin ja odotan hyvän vireen jatkuvan myös ensi kaudella, Suomela sanoo.

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.