UUTISET

Tilastopoiminnat: PK-35 Vantaa – KuPS 1-3 (0-2)

18.9.2022

Tilastopoiminnat: PK-35 Vantaa – KuPS 1-3 (0-2)

Tilastoyhtiö InStat koostaa Kansallisen Liigan seuroille jokaisesta ottelusta kattavan tilastoraportin. PK-35 Vantaa julkaisee otteluiden jälkeen tilastojen kiinnostavimmat poiminnat.

PK-35 Vantaa kärsi perjantai-iltana kauden toisen kotitappionsa, kun Kuopion Palloseura haki Myyrmäestä pisteet lukemin 1-3. Loppulukemat vastasivat kenttätapahtumia, sillä savolaiset olivat tilastojen valossa askeleen edellä.

Laukaukset kirjattiin vieraiden eduksi lukemin 6–19, mikä tosin kertaa myös siitä, että KuPS laukoi hanakammin vaikeammistakin paikoista. Kuopiolaisten laukauksista seitsemän suuntautui ohi maalin ja seitsemän pysähtyi Punamustien kenttäpelaajiin. Maalia kohti KuPS laukoi viidesti. PK-35 Vantaan kuudesta laukauksesta maalia kohti suuntautui kolme. Kotijoukkueen kavennusmaali painui verkon perukoille KuPSin oman pelaajan kautta, joten se ei näy laukaustilastossa. Maaliodottamat kirjattiin perjantaina lukemiin 0,38–1,95.

Pallonhallinta pysyi ottelussa melko tasaisesti 60-prosenttisesti KuPSilla. PK-35 Vantaan 40 % pallonhallinta oli kuluvan kauden toiseksi matalin lukema. Pienempään (38 %) lukemaan joukkue on jäänyt ainoastaan elokuisessa vierasottelussa Kuopiossa. Syöttöjä Punamustille kirjattiin 330, kun taas vieraiden lukemaksi muodostui 543. Syöttömäärä oli PK-35 Vantaan tämän kauden pienin. Myös syöttötarkkuus 71 % jäi jaetusti kauden alhaisimmaksi.

Tilastot eivät täysin tukeneet ottelun jälkeistä mielikuvaa siitä, että Punamustien pelaaminen olisi parantunut toisella jaksolla.  Kotijoukkueen prässipeli oli jälkimmäisellä puoliskolla tehokkaampaa, mutta muut tilastolliset mittarit jäivät avausjaksoa vaisummiksi. Sen sijaan KuPSin suoritustaso putosi – kenties osittain Punamustien paremman prässin ansiosta – toisella jaksolla hieman, mikä johti kenttätapahtumien tasoittumiseen.

Kaksinkamppailut kirjattiin kuopiolaisten eduksi lukemin 46 % – 54 %. Avausjaksolla lukemat olivat hieman tasaisemmat (48 % – 52 %), mutta toisella jaksolla tilasto kallistui muutaman prosenttiyksikön verran savolaisten eduksi. Pelikentän kamaralla PK-35 Vantaa pärjäsi kamppailutilanteissa hyvin (48 % – 52 %), mutta ilmatilassa KuPS oli vahvempi vieden pääpallot 63-prosenttisesti.

 Yksittäisistä Punamustien pelaajista kamppailutilanteissa esiintyi edukseen joukkueen kapteeni Sanna Saarinen, joka voitti 64 % kamppailuistaan. Puolustussuuntaan Saarinen voitti kamppailutilanteet peräti 70-prosenttisesti. Lisäksi hänen taklauksistaan 80 % päättyi pelivälineen voittamiseen. Huima lukema oli myös Roosa Toivasen poikkeuksellinen syötönkatkojen määrä. Toivanen teki ottelussa peräti 23 katkoa. Molemmat joukkueet huomioiden kukaan muu kentällä olleista ei yltänyt yli kuuteen.

Syöttötarkkuudessa PK-35 Vantaan parhaaseen lukemaan ylsi Eerika Appelqvist (81 %). Muita kyseisessä tilastossa selvästi yli joukkueensa keskiarvon yltäneitä olivat Saarinen (77 %), Tia Painilainen (76 %) ja Ella Koivu (76 %). Kotijoukkueen maalintekouhka jäi perjantai-iltana melko vähäiseksi, mutta siitä vastasivat pääasiassa Tuulia Mikkola (xG 0,16) ja Elina Mankki (xG 0,14). Punamustien kolmesta maalia kohti suuntautuneesta laukauksesta kaksi lähti Mikkolan jalasta.

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.