UUTISET

Punamustille kotitappio KuPSia vastaan

16.9.2022

Punamustille kotitappio KuPSia vastaan

PK-35 Vantaa kärsi perjantai-iltana kauden toisen kotitappionsa. Kuopion Palloseuran vahvan alun jälkeen ottelu tasoittui, mutta Punamustien kirivaihde ei riittänyt uhkaamaan vieraiden 1-3-voittoa.

Ottelu käynnistyi vierasjoukkueen komennossa. KuPS otti pallonhallintaa itselleen ja aiheutti prässillään vaikeuksia Punamustille. Myös ensimmäinen maalintekopaikka avautui KuPSille, kun Emmi Siren pääsi yrittämään maalintekoa poikittaissyötöstä lähietäisyydeltä. Sirenin ohjaus karkasi kuitenkin maalin yli.

Kuopiolaiset saivat ottelun alkupuolella useita kulmapotkuja, joista viides tuotti tulosta. Anni Hartikainen antoi kulmapotkun kauas taka-alueelle ja Lavdije Begolli pääsi puskemaan. Begollin pusku tuli kaukaa, mutta painui pompun kautta verkon perukoille.

Vierasjoukkue lisäsi johtoaan vain kaksi minuuttia myöhemmin. Tällä kertaa Lina Nora antoi pitkän pystysyötön puolustuslinjan selustaan ja Aino Kröger pääsi karkaamaan. Kröger ehti ottamaan pelivälineen haltuunsa ja laukoi sen toisella kosketuksellaan varmasti maalivahdin ohi.

KuPSin 0-2-osuman jälkeen PK-35 Vantaa pääsi vihdoin hieman paremmin peliin mukaan, mutta selkeiden maalintekotilanteiden luominen tuotti kotijoukkueelle vaikeuksia. Ensimmäinen selkeä maalintekoyritys avautui lopulta vasta seitsemän minuuttia ennen taukoa, kun Jenni Huttunen tarjoili pystysyötön ja Tuulia Mikkola pääsi laukomaan pienestä kulmasta kohti etuyläkulmaa. KuPSin maalivahti Fanny Söderström onnistui kuitenkin torjumaan laukauksen yläriman yli. Hetkeä myöhemmin Netta Koso pääsi laukomaan noin 25 metristä, mutta painava laukaus painui maalin yli. Tauolle lähdettiin siis vieraiden 0-2-johtolukemissa.

Toisen jakso alku noudatti samanlaista käsikirjoitusta kuin ensimmäisen loppu eli kenttätapahtumat etenivät tasaisissa merkeissä. Ensimmäinen kunnon maalintekopaikka avautui kuitenkin kotijoukkueelle. Elina Mankki pääsi karkaamaan vasemmalta laidalta ja laukoi pienestä kulmasta, mutta KuPSin Söderström onnistui vangitsemaan pallon.

Kun PK-35 Vantaa ei hyödyntänyt omaa tilaisuuttaan, KuPS iski tunnin pelin kohdalla toisessa päässä. Emmi Siren pääsi katkaisemaan Punamustien puolustajan lyhyen avauksen ja sijoitti pelivälineen rangaistuspilkun kohdalta varmasti maaliin. KuPS siirtyi siis jo 0-3-johtoon.

Kotijoukkue ei kuitenkaan lannistunut kolmannestakaan takaiskusta, vaan jatkoi kavennusosumien jahtaamista. Seuraava paikka avautui Kosolle, joka laukoi pienestä kulmasta. Pallo painui kuitenkin Söderströmin käsien kautta yli päätyrajan. Forsblom pelasi siitä seuranneen kulmapotkun maalin edustalle ja pallo painui lopulta kuopiolaisten oman pelaajan kautta verkon perukoille. Punamustien kavennusosuma syntyi 68. minuutilla.

PK-35 Vantaa takaa-ajoaan, mutta pallonhallintajaksojen tai nopeampien hyökkäyksien päättäminen maalipaikkoihin oli vaikeaa. Muutamaan otteeseen kotijoukkueen kova prässi tuotti ongelmia KuPSin maalivahdille ja alakerralle, mutta kuopiolaiset onnistuivat pääsemään pois paineen alta. Kuopiolaiset sen sijaan laukoivat ottelun loppupuoliskolla hanakammin, mutta yritykset suuntautuivat ohi, yli tai päin Punamustien pelaajia. Todella vaarallisia maalipaikkoja KuPSiltakaan ei enää ottelun lopussa nähty.

Kotijoukkueelle sen sijaan avautui vielä varsinaisen peliajan umpeutuessa hyvän hyökkäyksen päätteeksi tilaisuus toiseen kavennusmaaliin. Huttunen pääsi laukomaan taka-alueelta pienestä kulmasta, mutta laukaus painui niukasti taka-alakulman ohi.

Ottelun jälkimmäinen puolisko oli selvästi avausjaksoa tasaisempaa pelaamista, mutta osumat menivät tasan. Punamustien kirivaihde ei kantanut yhtä kavennusta pidemmälle, joten lopputulokseksi kirjattiin KuPSin vierasvoitto lukemin 1-3.

Selkeä parannus toiselle jaksolle

Päävalmentaja Jari Väisäsen mukaan PK-35 Vantaa ei onnistunut ensimmäisellä jaksolla omassa pelissään. Kuopiolaisvieraat sen sijaan hyödynsivät vahvan alkunsa tehokkaasti.

 – Avausjaksolla lähdimme varmistelemaan liikaa ja annoimme liikaa pallonhallintaa vastustajalle. He käyttivät sen hyvin hyödykseen. KuPS sai luotua painetta, pelasi hyviä palloja linjan taakse ja sai useita kulmapotkuja, joista he tekivät myös ensimmäisen maalin. Toisessa maalissa puolustuslinjamme ei oikein toiminut. Totta kai harmittaa, että päästimme vähän liian helppoja maaleja, Väisänen totesi.

Etenkin toisella jaksolla Punamustien otteet paranivat selvästi. Sarjapisteille asti parantanut peli-ilme ei kuitenkaan enää kantanut.

 – Jälkimmäisellä puoliskolla positiivista oli se, että luotimme prässiimme ja omaan tekemiseemme sekä pidimme paremmin huolta pallosta. Myös kamppailupelaamisemme oli toisella jaksolla parempaa. Puolustimme selvästi paremmin, ja pidimme KuPSin toisella jaksolla aika hyvin poissa vaarallisimmilta paikoilta. Me saimme vielä luotua pari hyvää paikkaa ja maaliin johtanut kulmakin oli hyvin pelattu, vaikka menikin lopulta KuPSin pelaajan kautta sisään, Väisänen sanoi.

 – Olemme pelanneet tällä kaudella KuPSia vastaan neljä hyvää jaksoa ja kaksi huonoa. Edelleen jäi paljon parannettavaa, mutta näistä kolmesta KuPS-pelistä saimme ehkä tänään eniten kontrolloituja hyökkäyksiä.

Väisänen nosti erityisesti esiin kaksi pelaajaa Punamustien puolustuslinjasta. Lisäksi hän kiitteli joukkueensa taistelutahtoa. PK-35 Vantaa jaksoi tehdä töitä päätösvihellykseen saakka.

 – Roosa Toivanen hallitsi tänään rangaistusaluetta. Hän pelasi todella vahvan pelin. Myös Ella Koivu pelasi oikeana puolustajan hyvin, Väisänen kehui.

 – Oli tärkeää, että pelaajat jaksoivat hyvin loppuun asti, vaikka pelasimme jälleen pienellä ryhmällä. Toivottavasti saamme viikon päästä HJK-peliin taas muutaman pelaajan takaisin kehiin.

Punamustien pelit Kansallisen Liigan mestaruussarjassa jatkuvat lauantaina 24.9. vierasottelulla HJK:ta vastaan. Kotikentällään Myyrmäessä PK-35 Vantaa pelaa seuraavan kerran sarjan päätöskierroksella 22.10., jolloin vieraaksi saapuu Åland United.

PK-35 Vantaa – KuPS 1-3 (0-2)

19´ 0-1 Lavdije Begolli

21´ 0-2 Aino Kröger

60´ 0-3 Emmi Siren

68´ 1-3 oma maali

Avauskokoonpano:

5 Eerika Appelqvist

9 Netta Koso (84´ Anna Vlasoff)

10 Wilma Forsblom

11 Elina Mankki

12 Irea Virtanen Espejo

13 Sanna Saarinen

18 Jenni Huttunen

23 Tuulia Mikkola (70´ Reetta Suomela)

25 Tia Painilainen

26 Roosa Toivanen

29 Ella Koivu

Vaihtopelaajat:

8 Reetta Suomela

19 Anna Vlasoff

96 Jenna Rantanen

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.