Tilastopoiminnat: PK-35 Vantaa – Pallokerho-35 0-0

12.9.2022

Tilastoyhtiö InStat koostaa Kansallisen Liigan joukkueille jokaisesta ottelusta kattavan tilastoraportin. PK-35 Vantaa julkaisee otteluiden jälkeen kiinnostavimmat tilastopoiminnat.

Perjantai-iltana nähtiin toinen peräkkäinen punamustien kohtaaminen, kun runkosarjan päätöskierroksella yhteen iskeneet PK-35 Vantaa ja Pallokerho-35 kohtasivat toistamiseen. Tällä kertaa pelipaikkana oli tosin Pihlajamäen sijaan Myyrmäki. Samalla PK-35 Vantaan kahden viikon takainen 2-3-vierasvoitto muuttui maalittomaksi tasapeliksi.

Myös ottelun luonne erosi hieman edellisestä kohtaamisesta. Pallonhallinta oli tällä kertaa jopa selkeämmin (62 %) PK-35 Vantaalla, mutta ottelun sisällä 45-minuuttiset olivat erilaisia. Avausjakso oli kaikilta osin varsin tasaista pelaamista ja pallonhallinta jakautui 57 % – 43 %. Jälkimmäisellä jaksolla kotijoukkue painoi pelin vieraiden kenttäpuoliskolle ja pallonhallinta nousi jo 67-prosenttiseksi. PK-35 Vantaan syöttömäärissä ja –tarkkuudessa ei ollut suurta eroa Pihlajamäen kohtaamiseen nähden. Kotijoukkueelle kirjattiin Myyrmäessä 595 syöttöä, jotka löysivät perille 83 % tarkkuudella.

Sen sijaan eroa syntyi maalipaikkojen määrässä, sillä Myyrmäessä maalintekoyrityksiä nähtiin huomattavasti vähemmän. PK-35 Vantaa laukoi 11 kertaa ja vierailija Pallokerho-35 neljä kertaa. Maalia kohti molemmat osuivat kuitenkin vain kertaalleen. Siitä kertovat myös joukkueiden maaliodottamat. PK-35 Vantaa loi maalintekouhkaa 0,59 osuman edestä, kun taas Pallokerho-35:n lukema oli 0,12. Myös jaksojen välinen ero näkyy laukaisutilastoissa. Tasaisella avausjaksolla laukaisut kirjattiin kotijoukkueen eduksi 5-4, mutta jälkimmäisellä jaksolla luvut olivat 6-0.

Kaksinkamppailutilanteissa muutos edelliseen kohtaamiseen nähden oli minimaalinen. Pallokerho-35 voitti neljä kamppailutilannetta enemmän ja kirjasi kyseisen tilaston nimiinsä prosentein 49–51. Jaksojen välisessä vertailussa kamppailut tosin eroavat muista tilanteista, sillä niissä PK-35 Vantaa oli avausjaksolla vahvempi (54 %). Jälkimmäisellä jaksolla prosenttijakauma kääntyi päälaelleen, mikä johtui etenkin siitä, että toisella jaksolla Pallokerho-35:n kamppailutilanteet painottuivat puolustuspään pelaajille.

PK-35 Vantaan pelaajista kaksinkamppailuissa kunnostautuivat etenkin Eerika Appelqvist (80 %), Sinna Suuriniemi (71 %) ja Roosa Toivanen (69 %). Kolmikko oli vahva etenkin puolustussuunnan kamppailuissa. Appelqvist tosin esiintyi edukseen myös pallollisena käydyissä kaksinkamppailuissa (4/5) ja 1v1-haastoissa (4/4). Toivanen sen sijaan oli yhdeksällä katkollaan joukkueensa ahkerin syötönkatkoja.

Syöttötarkkuudessa PK-35 Vantaan parhaita olivat maalivahti Irea Virtanen Espejo (94 %), Appelqvist (92 %), Sanna Saarinen (90 %), Tuulia Mikkola (88 %), Netta Koso (86 %) ja Suuriniemi (85 %).