UUTISET

Mestaruussarja käynnistyi maalittomasti

9.9.2022

Mestaruussarja käynnistyi maalittomasti

Punamustien kohtaaminen potkaisi käyntiin Kansallisen Liigan mestaruussarjan. Myyrmäen syysillassa avausjakso oli tasaista pelaamista ja toinen jakso PK-35 Vantaan hallintaa, mutta lopputuloksena oli lopulta maaliton pistejako.

Kaksi viikkoa aiemmin samat joukkueet kohtasivat Pihlajamäessä. Tuolloin PK-35 Vantaa oli värikkäiden vaiheiden jälkeen vahvempi lukemin 2-3. Perjantai-iltana ottelu muistutti kuitenkin enemmän joukkueiden toukokuista kohtaamista Myyrmäessä. Myös tuolloin päädyttiin maalittomaan tasapeliin.

Ottelu alkoi harmittavalla tapahtumalla, kun vierasjoukkue Pallokerho-35 joutui suorittamaan ensimmäisen pelaajavaihdon jo aikaisessa vaiheessa. Katja Hakala loukkaantui ikävän näköisesti ja hyökkääjä jouduttiin lopulta kantamaan paareilla pois kentältä.

Ensimmäisestä maalintekoyrityksestä sen sijaan vastasi kotijoukkueen Netta Koso, joka pääsi laukomaan reilusta 20 metristä. Laukaus painui kuitenkin ohi maalin. Roosa Toivanen sen sijaan pääsi puskemaan kulmapotkutilanteesta, mutta pusku suuntautui ohi maalin.

Kokonaisuudessaan avausjakso oli todella tasaista ja tarkkaa pelaamista, jossa kumpikaan joukkue ei saanut selkeää otetta kenttätapahtumista. Myös vieraille avautui kaksi nopeaa vastahyökkäystä, mutta kummallakin kerralla laukaukset suuntautuivat maalin ohi. Tauolle lähdettiin siis maalittomissa tasalukemissa.

Toisen jakson alussa kentällä haettiin vielä hieman asemia, mutta mitä pidemmälle jälkimmäinen 45-minuuttinen eteni, sitä selkeämmin PK-35 Vantaa hallitsi kenttätapahtumia. Toisen jakson ensimmäinen maalipaikka nähtiin pian tauon jälkeen, kun Pallokerho-35:n maalivahti Tanja Kotoaro nyrkkeili vapaapotkutilanteessa pallon suoraan Wilma Forsblomille, jonka laukaus karkasi kuitenkin maalin yli.

Ottelun paras maalintekopaikka nähtiin kymmenen minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä. Wilma Forsblom pyörähti hyvin vapaaksi keskialueella ja vapautti hienolla pystysyötöllä Elina Mankin läpiajoon. Mankki yritti kiertää vastaan tullutta maalivahtia, joka ehti kuitenkin niukasti nappaamaan pelivälineen haltuunsa.

Pallokerho-35 sai ottelun loppuhetkillä vielä muutaman nopean hyökkäyksen, joista yksi johti kulmapotkuun. Pallo pomppasi maalinedusruuhkasta jo tolppaan, mutta kotijoukkueen Roosa Toivanen oli tilanteessa hyvin hereillä ja purki pallon pois vaara-alueelta.

Myyrmäen perjantai-illassa jäätiin lopulta ilman osumia, kun pisteet tasattiin lukemin 0-0. Tasapelipisteen myötä PK-35 Vantaa teki pisteen lisäeroa sarjassa neljäntenä väijyvään Åland Unitediin, joka pelaa oman mestaruussarjan avausottelunsa vasta sunnuntaina.

Peli-ilme parani toiselle jaksolle

PK-35 Vantaan päävalmentajan Jari Väisäsen mukaan Myyrmäessä nähtiin kaksi keskenään erilaista jaksoa. Ensimmäisellä jaksolla kenttätapahtumat sujuivat vielä tasaisissa merkeissä, mutta Väisänen oli tyytyväinen joukkueensa peli-ilmeen muutokseen jälkimmäisellä jaksolla.

– Olimme avausjaksolla vähän jäljessä ja reagoimme tilanteisiin myöhässä. Lisäksi teimme vähän liikaa huonoja syöttövalintoja. Emme ehkä löytäneet ihan oikeaa asennetta pelaamiseen, Väisänen totesi.

 – Kävimme tauolla läpi, missä asioissa meidän pitää parantaa. Toisella jaksolla suoritustasolla paranikin selvästi. Peli-ilme parani ja otimme pelin haltuumme. Emme kuitenkaan päässeet ihan parhaille maalintekosektoreille. Pallokerho-35 puolusti omaa rangaistusaluettaan hyvin. Vastaavasti mekin onnistuimme pitämään vastustajan vaaralliset tilanteet vähissä.

Väisäsen mukaan PK-35 Vantaan pelaajien otteet olivat varsin tasaisia, mutta hän nosti kuitenkin erikseen esiin muutamia onnistujia.

– Netta Koso pelasi kenties kuluvan kauden parhaan pelinsä. Hän oli aktiivinen, koko ajan pelattavissa ja uskalsi pitää palloa. Hän teki niitä asioita, joissa hän on hyvä. Jenni Huttunen on parantanut koko ajan otteitaan. Hän on hyvin sisällä pelissä ja uskaltaa yrittää ratkaisuja. Elina Mankki sen sijaan toi vaihdosta paljon virtaa kentälle.

PK-35 Vantaa lähti kotiyleisönsä edessä jahtaamaan täyttä pistepottia, joten ennakko-odotuksin nähden pistejako oli pieni pettymys. Samalla Väisänen kuitenkin muistutti, että syksyn mestaruussarjassa jokainen piste on arvokas. Tasapelipisteen arvoa nosti entisestään se, että PK-35 Vantaa oli ottelussa liikkeellä poikkeuksellisen kapealla pelaajaryhmällä.

– Pallokerho-35 tarjosi meille tänään hyvän vastuksen. Vaikka emme saaneet haluamaamme voittoa, tämä on kuitenkin mitalitaistelun kannalta tärkeä piste. Nyt kaikista tärkeintä on, että saisimme sairastelleita ja loukkaantuneita pelaajia takaisin sairastuvalta. Tällä hetkellä annamme määrällisesti vähän liikaa tasoitusta muille, Väisänen myönsi.

Punamustien pelit Kansallisessa Liigassa jatkuvat tasan viikon kuluttua perjantaina 16.9. Silloin Myyrmäkeen vieraaksi saapuu sarjakärki Kuopion Palloseura.

PK-35 Vantaa – Pallokerho-35 0-0

Avauskokoonpano:

5 Eerika Appelqvist

9 Netta Koso

10 Wilma Forsblom

12 Irea Virtanen Espejo

13 Sanna Saarinen

14 Sinna Suuriniemi

18 Jenni Huttunen

23 Tuulia Mikkola (87´ Vilma Hakala)

25 Tia Painilainen

26 Roosa Toivanen

29 Ella Koivu (71´ Elina Mankki)

Vaihtopelaajat:

7 Vilma Hakala

11 Elina Mankki

PK-35 TV: Jenni Huttusen ja Netta Koson mietteet maalittomasta tasapelistä

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.