UUTISET

Mitalitaisto käynnistyy perjantaina Myyrmäessä

8.9.2022

Mitalitaisto käynnistyy perjantaina Myyrmäessä

Kansallisen Liigan loppuhuipennus potkaistaan käyntiin Myyrmäessä. Mitalitaiston avaavassa ottelussa PK-35 Vantaa saa vieraakseen samoja värejä kantavan Pallokerho-35:n. Ottelu pelataan perjantaina 9.9. klo 19.00 Myyrmäen stadionilla.

PK-35 Vantaa sijoittui Kansallisen Liigan runkosarjassa kolmanneksi, joten joukkue on kuuden joukkueen mestaruussarjaan lähdettäessä kiinni mitalissa. Eroa toisena olevaan HJK:hon on kuusi pistettä ja neljäntenä vaanivaan Åland Unitediin kolme pistettä, joten kaikki on vielä auki niin mitalistien kuin mitalien värien osalta.

Pallokerho-35 sen sijaan lähtee mestaruussarjaan viidenneltä sijalta. Mitaleilla nouseminen ei vaikuta enää yhdeksän pisteen takamatkalta realistiselta, mutta helsinkiläiset haluavat varmasti pitää kiinni tämän hetken sijoituksestaan. Pallokerho-35:n ottelut ovat olleet läpi kauden varsin tasaisia, mistä kertovat niin tulosjakauma 7-5-6 kuin maaliero 28 – 27.

Perjantai-iltana kohtaavilla joukkueilla on poikkeuksellisen tuoretta tuntumaa toisistaan, sillä PK-35 Vantaa ja Pallokerho-35 pelasivat vastakkain myös runkosarjan päätöskierroksella elokuun viimeisenä viikonloppuna. Tuolloin PK-35 Vantaa haki Pihlajamäestä vierasvoiton lukemin 2-3. Vieraiden osumista vastasivat Roosa Toivanen, Tia Painilainen ja Reetta Suomela. Pallokerho-35:n riveistä maalinteossa onnistuivat sen sijaan Krista Hakala ja Olivia Kåhre.

PK-35 Vantaan tämän kauden paras maalintekijä on ollut 11 osumaa tehtaillut Karoliina Autio. Taustatukea on tarjonnut etenkin yhdeksän kertaa osunut Wilma Forsblom. Pallokerho-35:n tehokkain pelaaja on sen sijaan yhdeksän maalia viimeistellyt Emilia Kupsanen.

Punamustien kokoonpanosta puuttuvat perjantaina varmuudella Emma Korkalainen, Velma Oikarinen, Rebecca Kindstedt, Sanna Porali, Anna Vlasoff, Tia-Maria Jaakonsaari, Roosa Bröijer ja Karoliina Autio.  Lisäksi Jenna Rantasen pelikunto on vielä epävarmaa. Pelikiellostaan vapautunut Netta Koso sen sijaan palaa kokoonpanoon.

Samat joukkueet taas vastakkain

Perjantai-illan punamustien kohtaaminen käynnistää samalla myös Kansallisen Liigan loppuhuipennuksen. Kuuden joukkueen mestaruussarjassa ratkotaan tämän kauden mitalien kohtalot. Päävalmentaja Jari Väisäsen mukaan tavoitteena on luonnollisesti paras mahdollinen loppusijoitus.

– Runkosarjan myötä ensimmäinen vaihe on saavutettu. Loppusarjassa jokaisella pelillä on suuri merkitys, kun pelataan mitaleista. Siinä mielessä meillä on aika selkeät asetelmat viiteen viimeiseen peliin, Väisänen sanoo.

Lähtökohdat perjantain otteluun ovat erikoiset, sillä PK-35 Vantaa ja Pallokerho-35 kohtasivat toisensa myös toissa viikonloppuna pelatulla runkosarjan päätöskierroksella.

– Siinä mielessä lähestyminen on ollut erilaista, että nyt edellisen pelin läpikäyminen ja uuteen peliin valmistautuminen ovat kulkeneet vähän käsi kädessä, kun vastustaja on sama. Olemme käyneet edellistä peliä tarkasti läpi. Siinä oli paljon hyvää, mutta myös vastustajalla oli hyvät jaksonsa. Olemme katsoneet, mitä asioita meidän pitää parantaa, jotta olemme kotikentällä vahvempia kuin vieraissa. Kaksinkamppailuissa haluamme olla yhä vahvempia, Väisänen linjaa.

– Pallokerho-35 pelasi viimeksi aika odotetulla tavalla. Välillä he prässäsivät ylhäältä, välillä eivät. He pyrkivät löytämään pallottomat pelaajat tietyiltä alueilta ja vaihtamaan pelin painopistettä. He toteuttavat omaa pelitapaansa hyvin ja tehokkaasti.

PK-35 Vantaa – Pallokerho-35 pelataan perjantaina 9.9. klo 19.00 Myyrmäen stadionilla.

Liput otteluun maksavat ennakkoon ostettuina aikuisille 10 euroa ja lapsille (12-17-vuotiaat) sekä alennusryhmäläisille (opiskelijat, eläkeläiset, varusmiehet, työttömät) 5 euroa. Alle 12-vuotiailla lapsilla on otteluun vapaa pääsy.

ENNAKKOLIPUNMYYNTIIN PÄÄSET TÄSTÄ!

Portilta ostettuina liput maksavat aikuisille 12 euroa ja lapsille sekä alennusryhmäläisille 7 euroa.

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.