UUTISET

Tilastopoiminnat: Pallokerho-35 – PK-35 Vantaa 2-3 (1-2)

31.8.2022

Tilastopoiminnat: Pallokerho-35 – PK-35 Vantaa 2-3 (1-2)

Tilastoyhtiö InStat tuottaa Kansallisen Liigan seuroille jokaisesta ottelusta kattavan tilastopaketin. PK-35 Vantaa julkaisee otteluiden jälkeen tilastojen kiinnostavimmat poiminnat.

Kansallisen Liigan runkosarja päättyi Punamustien osalta voitokkaasti, kun PK-35 Vantaa haki 2-3-vierasvoiton Pihlajamäestä. Kolme pistettä olivat myös tilastojen valossa ansaittuja, sillä PK-35 Vantaa oli lähes kaikilla mittareilla kotijoukkuetta vahvempi.

Vieraat määräsivät pelin rytmin pitämällä pelivälinettä hallussaan 59 % peliajasta. Avausjaksolla lukema oli peräti 61 %, mutta jälkimmäisellä puoliskolla pallonhallinta tasoittui hieman. Syöttöjä PK-35 Vantaa kirjasi yhteensä 573, kun Pallokerho-35:n lukema oli 150 syöttöä vähemmän. PK-35 Vantaan syöttötarkkuudeksi muodostui 83 %.

Pallonhallinta tuotti myös maalintekopaikkoja. PK-35 Vantaa laukoi Pihlajamäessä 13 kertaa, joista yhdeksän suuntautui maalia kohti. Rangaistusalueen sisältä laukauksia kertyi kahdeksan, joista kuusi maalia kohti.  Pallokerho-35 sen sijaan laukomaan kahdeksan kertaa ja yrityksistä kolme suuntautui maalia kohti. Kulmapotkutilanteista PK-35 Vantaa ei tällä kertaa päässyt yrittämään maalintekoa, mutta Roosa Toivasen viimeistelemä avausmaali syntyi sivuvapaapotkun seurauksena. Ottelun maaliodottama kallistui selvästi PK-35 Vantaan eduksi. Vierasjoukkue loi maalintekouhkaa peräti 2,99 osuman edestä, kun kotijoukkue jäi lukemaan 0,74

PK-35 Vantaa ei prässänyt määrällisesti kovin montaa kertaa korkealta, mutta sitä tehdessään vierasjoukkue oli todella tehokas. Pallokerho-35:lle kirjattiin 46 pelinavaamistilannetta, joista kymmenessä PK-35 Vantaa lähti korkeaan prässiin. Se tuotti kotijoukkueelle suuria vaikeuksia, sillä 80 % PK-35 Vantaan korkeista prässeistä johti pallonriistoon tai vastustajan pallonmenetykseen.

Yhdellä pelin osa-alueella Pallokerho-35 oli kuitenkin vieraitaan vahvempi. Kotijoukkue vei nimittäin kaksinkamppailut nimiinsä 53-prosenttisesti. Kamppailutilanteiden osalta ottelu oli tosin kaksijakoinen, sillä PK-35 Vantaa voitti avausjaksolla kamppailuista 56 %, mutta toisella jaksolla Pallokerho-35 keikautti lukemat päälaelleen voittamalla 59 % kamppailuista. PK-35 Vantaa oli kuitenkin läpi ottelun vahvempi monilla kamppailupelaamisen osa-alueilla, kuten pääpalloissa (59 %), onnistuneissa taklauksissa (65 %), 1v1-ohituksissa (65 %) ja irtopalloissa.

Yksittäisistä PK-35 Vantaan pelaajista kamppailuissa kunnostautuivat etenkin Eerika Appelqvist (78 %), Roosa Toivanen (65 %) ja Sinna Suuriniemi (63 %). Pääpalloissa vierasjoukkue oli vahva, sillä edellä mainitun kolmikon ja Tia Painilaisen muodostama puolustuslinja ei hävinnyt ottelussa yhtäkään pääpallokamppailua. Toppariparille Appelqvist ja Toivanen kyseessä oli jo toinen peräkkäinen ottelu, jossa kaksikko voittaa kaikki pääpallonsa. 1v1-haastoissa Punamustien ahkerin ohittaja oli joukkueen kapteeni Sanna Saarinen, joka yritti ohitusta peräti kahdeksan kertaa ja onnistui viidesti. Jenni Huttunen sen sijaan onnistui kaikissa kolmessa ohitusyrityksessään.

Syöttötarkkuudessa kunnostautuivat etenkin Punamustien maalivahti Irea Virtanen Espejo (97 %), Appelqvist (93 %) ja Toivanen (87 %). Myös PK-35 Vantaan maalivaarallisin pelaaja löytyi tällä kertaa alakerrasta, sillä avausmaalin tehneen Toivasen henkilökohtaiseksi maaliodottamaksi muodostui peräti 1,05. Tasan yhden osuman odottamaan ylsi myös loppuhetkien 2-3-voittomaalin viimeistellyt Reetta Suomela.

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.