UUTISET

Lauantaina panoksena loppusarjan kotietu

19.8.2022

Lauantaina panoksena loppusarjan kotietu

PK-35 Vantaa pelaa lauantaina runkosarjan viimeisen kotiottelunsa. Panoksena on kotietu loppusarjaan, kun Punamustien vieraaksi saapuu sarjanelonen Åland United. Ottelu pelataan lauantaina 20.8. klo 14.00 Myyrmäen stadionilla.

Lähtökohdat otteluun ovat kutkuttavat, sillä joukkueet majailevat sarjataulukossa peräkkäisillä sijoilla. Kansallisen Liigan runkosarjan kolme parasta saavat syyskuussa alkavaan yläloppusarjaan yhden kotiottelun enemmän, joten paikka kolmen joukossa on tavoittelemisen arvoinen. Piste-eroa on tällä hetkellä kolme pistettä PK-35 Vantaan eduksi, kun runkosarjaa on jäljellä enää kaksi kierrosta. Kotivoitto riittäisi siis Punamustille varmistamaan kotiedun. Muilla tuloksilla ratkaisu jää runkosarjan päätöskierrokselle.

PK-35 Vantaa palasi kesätauolta vahvasti, mutta viime viikot ovat olleet joukkueelle tuloksellisesti vaikeita. Lauantain kotiotteluun joukkue lähtee peräti kolmen ottelun tappioputkessa, joten paluu voittojen tielle on kotiyleisön edessä itsestään selvä tavoite. Viime viikonloppuna PK-35 Vantaa kärsi suurinumeroisen 7-0-tappion Kuopiossa, joten nyt joukkue uhkuu varmasti näyttöhaluja.

Åland United sen sijaan on tällä hetkellä viiden ottelun tappiottomassa putkessa, jonka aikana se on kerännyt neljällä voitolla ja yhdellä tasapelillä 13 pistettä. Viime viikonloppuna saarelaiset ottivat selvänumeroisen 4-0-kotivoiton Ilveksestä. Åland Unitedin osumista vastasivat Jacqueline Hand, Monica Hagström, Sanni Ojanen ja Margarida Salvado de Souza.

Joukkueet ovat kohdanneet toisensa jo kertaalleen tällä kaudella. Toukokuussa Åland United aiheutti Maarianhaminassa Punamustille kauden ensimmäisen tappion. Siihen asti voitosta voittoon edennyt PK-35 Vantaa joutui taipumaan vieraskentällä lukemin 1-0. Ottelun ainoasta maalista vastasi tuolloin Dana Leskinen, joka on kuitenkin loukkaantumisen vuoksi sivussa tulevan lauantain kohtaamisesta.

PK-35 Vantaan tämän kauden paras maalintekijä on ollut 11 osumaa viimeistellyt Karoliina Autio. Lukema oikeuttaa Kansallisen Liigan maalipörssissä neljänteen sijaan. Taustatukea Autio on saanut etenkin kahdeksan kertaa osuneelta Wilma Forsblomilta. Åland Unitedin tehokkain pelaaja on sen sijaan ollut kuusi maalia tehtaillut Katherine Loferski.

Punamustien kokoonpanosta puuttuvat lauantaina varmuudella Emma Korkalainen, Rebecca Kindstedt, Velma Oikarinen ja Anna Vlasoff. Lisäksi Sanna Poralin pelaaminen on vielä epävarmaa. Viime ottelusta sivussa olleet Roosa Toivanen ja Tia-Maria Jaakonsaari sen sijaan palaa jälleen kokoonpanoon

Väisänen ennakoi tarkkaa pelaamista

PK-35 Vantaan päävalmentajan Jari Väisäsen mukaan lauantaina on jaossa tärkeitä sarjapistetä. Joukkueet taistelevat samoista sijoituksista aivan runkosarjan viime metreillä.

 – Kyseessä on totta kai molemmille tärkeä peli. Sen myötä uskon, että pelistä tulee tosi tarkkaa pelaamista . Lauantaille on luvattu kuumaa keliä, mikä tuo oman mausteensa peliin. Silloin on tärkeää, kumpi joukkue hallitsee palloa ja määrää pelin rytmin, Väisänen sanoo.

Väisäsen mukaan Åland Unitedin vahvuudet ovat Punamustien leirissä hyvin tiedossa. Kotiyleisön edessä PK-35 Vantaan kirkkaana tavoitteena on paluu voittokantaan.

 – Heillä on hyvä puolustus ja hyvä maalivahti. Lisäksi he ovat vahvoja erikoistilanteissa. Hyökkäyspäässä Jacqueline Hand ja Katherine Loferski ovat pelaajia, joiden kanssa meidän pitää olla tarkkana, Väisänen luettelee.

 – Meidän pitää päästä laadukkaammille maalipaikoille kuin viime peleissä. Keväällä Ahvenanmaalla meillä oli hyviä tilanteita, mutta emme saaneet palloa maaliin. Nyt lähdemme ehdottomasti hakemaan voittoa.

PK-35 Vantaa – Åland United pelataan lauantaina 20.8. klo 14.00 Myyrmäen stadionilla.

Liput otteluun maksavat ennakkoon ostettuina aikuisille 10 euroa ja lapsille (12-17v) ja alennusryhmäläisille (opiskelijat, eläkeläiset, varusmiehet, työttömät) 5 euroa. Alle 12-vuotiailla lapsilla on otteluun vapaa pääsy.

ENNAKKOLIPUNMYYNTIIN PÄÄSET TÄSTÄ

Portilta ostettuina lippujen hinnat ovat aikuisille 12 euroa ja lapsille sekä alennusryhmäläisille 7 euroa.

Tapahtumassa on ensimmäistä kertaa käytössä anniskelukatsomo, josta vastaa anniskeluluvan haltija VJS Vantaa Oy. Koko pääkatsomon kentältä katsottuna oikea puoli on anniskelukatsomoa eli K-18 –aluetta.

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.