UUTISET

Tilastopoiminnat: PK-35 Vantaa – HJK 1-3 (1-2)

10.8.2022

Tilastopoiminnat: PK-35 Vantaa – HJK 1-3 (1-2)

Tilastoyhtiö InStat toimittaa Kansallisen Liigan seuroille jokaisesta ottelusta kattavan tilastopaketin. PK-35 Vantaa julkaisee otteluiden jälkeen tilastojen kiinnostavimmat poiminnat.

Punamustien maanantai-illan kotiinpaluu päättyi tuloksellisesti pettymykseen, kun HJK vei pisteet lukemin 1-3. Tilastojen valossa ottelu oli muilta osin todella tasainen, mutta hyökkäyspään tunnuslukujen valossa HJK oli askeleen kotijoukkuetta edellä.

Pallonhallinta kirjattiin Myyrmäessä vieraiden eduksi niukasti 49 % – 51 %. Sen osalta ottelu oli kaksijakoinen, sillä PK-35 Vantaa vei nimiinsä avausjakson pallonhallinnan (52 %) ja HJK toisen jakson (54 %).  Ottelutapahtumat keskittyivät pääasiassa keskialueelle, jossa vietettiin 42 % peliajasta. Punamustien ja HJK:n puolustuskolmanneksella pelattiin 29 % kummallakin.

Syöttömäärät menivät maanantai-illassa lähes tasan. HJK:lle kirjattiin lopulta vain neljä syöttöä Punamustia enemmän (444 – 448). Syöttötarkkuudessa sen sijaan oli pieni ero helsinkiläisten eduksi. PK-35 Vantaan syötöt tavoittivat omat pelaajat 77-prosenttisesti, kun taas HJK:n lukema oli 81 %.

Tasainen tilastosarja jatkui myös kaksinkamppailuiden osalta. Ne kirjattiin kuitenkin lopulta vierasjoukkueen eduksi prosentein 48 % – 52 %. Maan kamaralla tapahtuneissa kamppailutilanteissa PK-35 Vantaa oli niukasti parempi (51 %), mutta eroa syntyi pääpallotilanteissa, jotka HJK vei 64-prosenttisesti.

Vaikka muut pelin osa-alueet olivat tasaisia, johtivat HJK:n hyökkäykset useammin hyökkäyskolmannekselle ja vaarallisille maalintekoalueille. Laukaukset kirjattiin ottelussa vieraiden eduksi lukemin 7 – 16 ja maalia kohti suuntautuneet 2 -6. HJK pääsi myös laukomaan ottelussa keskimäärin selvästi lähempää maalia kuin kotijoukkue. PK-35 Vantaa loi ottelussa maaliodottamaa 0,64 osuman edestä, kun HJK:n lukema oli 2,65. Etenkin helsinkiläisjoukkueet kolme maalia syntyivät kaikki korkean maaliodottaman tilanteista.

Punamustien yksittäisistä pelaajista syöttötarkkuudessa kunnostautuivat etenkin Anna Vlasoff (88 %), Reetta Suomela (85 %), Roosa Bröijer (81 %), Sanna Saarinen (80 %) ja Jenni Huttunen (80 %). Myös Karoliina Autio ylsi 88-prosenttiseen syöttötarkkuuteen, mutta hyökkääjän syöttömäärä jäi ottelussa pieneksi. Eniten maaliodottamaa PK-35 Vantaan pelaajista loi vaihdosta kentälle tullut Huttunen (0,53).

Kaksinkamppailutilanteissa parhaisiin lukemiin ylsivät Tia-Maria Jaakonsaari (70 %), toisella jaksolla kentälle vaihdettu Tuulia Mikkola (67 %) ja Sanna Porali (62 %). Puolustussuunnan kaksinkamppailuista 63 % voittanut Jaakonsaari onnistui 1v1-tilanteissa myös pallollisesti. Hän voitti kaikki pallollisena käymänsä kaksinkamppailut (4/4) ja onnistui vastustajan ohittamisessa jokaisella kerralla (3/3).

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.

Arkistot