UUTISET

Punamustille kotitappio HJK:ta vastaan

9.8.2022

Punamustille kotitappio HJK:ta vastaan

PK-35 Vantaa palasi maanantai-iltana pitkän tauon jälkeen kotiyleisön eteen. Myyrmäessä koettiin tunnelmallinen jalkapalloilta, mutta tulos oli tällä kertaa kotijoukkueen osalta pettymys. HJK aiheutti Punamustille kauden ensimmäisen kotitappion lukemin 1-3.

Pitkän kesä- ja EM-kisatauon myötä PK-35 Vantaa oli pelannut edellisen kotiottelunsa kesäkuun puolivälissä eli lähes kaksi kuukautta sitten. Odotettu kotiinpaluu keräsi Myyrmäen stadionin lehtereille lähes 400 katsojaa ja tunnelma oli läpi ottelun hieno.

Kentän puolella vierailija HJK aloitti kuitenkin terävämmän. Ria Karjalainen pääsi karkaamaan ensiminuuteilla, mutta sijoitusyritys painui ohi taka-alakulman. Ottelun avausmaali syntyi kuitenkin hetkeä myöhemmin viidennellä peliminuutilla. HJK:n Ilona Walta syötettiin vapaaksi rangaistusalueella ja hän pääsi laukomaan. Punamustien maalia vartioinut Irea Virtanen Espejo onnistui torjumaan laukauksen, mutta paluupallo päätyi suoraan Veera Hellmanin päähän. Hellman puski pallon noin viidestä metristä maaliin ja vei vieraat 0-1-johtoon.

Ottelussa riitti vauhtia jopa maltin kustannuksella. Peli aaltoili päästä päähän, mutta kumpikaan joukkue ei tuntunut saavan kunnollista otetta kenttätapahtumista. Harhasyöttöjä ja pallonmenetyksiä nähtiin joukkueiden sarjasijoituksiin nähden poikkeuksellisen paljon.

PK-35 Vantaa nousi tasoihin 21. peliminuutilla. Tilanne käynnistyi maalipotkusta ja pallo pelattiin lopulta Netta Kosolle vasempaan laitaan. Koso lähetti noin 50-metrisen pystysyötön, jonka perään säntäsi terävimmin Karoliina Autio. Helsinkiläisten maalivahti Annika Laihanen lähti kauas maaliltaan vastaan, mutta arvioi tilanteen pahasti väärin. Autio ehti palloon ennen Laihasta ja nosti sen noin 30 metristä ensimmäisellä kosketuksellaan taidokkaasti maalivahdin yli. Peliväline painui kauniissa kaaressa tyhjään maaliin. 1-1-tasoitus oli Autiolle jo tämän kauden yhdestoista liigaosuma.

Kotijoukkue sai tasoituksesta uutta virtaa ja otti hetkeksi kenttätapahtumat hallintaansa. Tia Painilainen pelattiin hienosti läpi oikealta ja hän tarjoili hyvän keskityksen, mutta Reetta Suomelan pusku painui hieman maalin ohi. PK-35 Vantaa pääsi yrittämään maalintekoa myös seuranneesta kulmapotkusta, mutta ohjaus päätyi ohi maalin.

HJK sen sijaan käytti oman tilaisuutensa 31. minuutilla. Tuuli Enkkilä tarjoil kaukaa keskityksen rangaistusalueelle ja Karjalainen pääsi puskemaan. Virtanen Espejo torjui puskun, mutta Oona Sevenius ehti ensimmäisenä irtopalloon ja siirsi lähietäisyydeltä verkon perukoille.

Punamustien tasoitus oli lähellä vain muutamaa minuuttia myöhemmin. Koso laukoi painavasti noin 25 metristä, mutta kaunis kierteinen laukaus kolahti ylärimaan. Yksi kauden näyttävimmistä osumista jäi vain senttien päähän.  Tauolle lähdettiin siis lopulta vieraiden 1-2-johtolukemissa.

PK-35 Vantaa aloitti toisen jakson hyvin ja jahtasi tosissaan tasoitusosumaa. Kotijoukkue sai ottelussa useita kulmapotkuja, jotka olivat usein vaarallisia, mutta viimeinen silaus jäi uupumaan. Lähimpänä maalintekoa käytiin 51. minuutilla, kun Jenni Huttunen pääsi laukomaan kulmapotkun jälkitilanteessa lähietäisyydeltä. HJK:n Jasmin Mansaray pysäytti pallon lähes maaliviivalla kädellään, mutta erotuomaristo ei tilannetta nähnyt ja seurauksena oli vain kulmapotku.

Tauon jälkeisen Punamustien hyvän jakson jälkeen kenttätapahtumat tasoittuivat jälleen. Peli oli ennen kaikkea tiukkaa keskialueen taistelupelaamista, sillä molemmat joukkueet onnistuivat estämään vastustajansa vaarallisimmat hyökkäykset.

Ottelun kannalta ratkaiseva osuma syntyi lopulta 85. minuutilla kotijoukkueen päätyyn. HJK:n maalipaikka syntyi suoraviivaisen hyökkäyksen seurauksena. Leonie Pankratz pelattiin pitkällä pallolla vapaaksi oikealla laidalla ja saksalaislaituri pääsi tarjoilemaan keskityksen rangaistusalueelle. Keskitys tavoitti Jenna Topran, joka ohjasi pelivälineen ensimmäisellä kosketuksellaan noin viidestä metristä alakulmaan.

PK-35 Vantaa jahtasi loppuun asti kavennusosumaa, mutta ei onnistunut enää luomaan selkeitä maalintekopaikkoja. Ottelu päättyi vieraiden voittoon lukemin 1-3, joten PK-35 Vantaa kärsi toisen peräkkäisen tappionsa ja kauden ensimmäisen kotikentällään. Samalla HJK nousi sarjataulukossa yhden pisteen turvin Punamustien ohi toiseksi.

”Peli ei ollut oikein kummankaan hallussa”

Punamustien päävalmentaja Jari Väisänen oli maanantain ottelun tuloksen lisäksi pettynyt myös peliesitykseen. Samalla hän kuitenkin huomautti, että kummaltakaan joukkueelta ei nähty tiukassa taistelupelissä pelillisiä hienouksia.

 – Peli oli aika aaltoilevaa ja sekavaa molemmilta joukkueilta. Molemmilla oli omat hyvät hetkensä, mutta peli ei oikein ollut kommankaan hallussa. Pidemmät kontrolloidut hyökkäykset olivat tänään molemmilla harvassa. Menetimme usein lian nopeasti pallon vastustajalle. Lisäksi emme olleet keskialueen kamppailupelaamisessa riittävän teräviä, Väisänen kertasi kenttätapahtumia.

PK-35 Vantaa onnistui luomaan muutamia hyviä maalintekotilanteita, mutta todella vaaralliset paikat jäivät lopulta melko vähiin.

 – Ensimmäisellä jaksolla ”Karkin” maali oli ennakkoluuloton ratkaisu, kun maalivahti oli ulkona. Netan ylärimalaukaus oli lähellä ja lisäksi meillä oli muutama hyvä kulmapotku. Toisen jakson alussa saimme hyvää painetta ja pääsimme rangaistusalueelle, mutta HJK puolusti aluettaan hyvin, Väisänen totesi.

Poikkeuksellisen maanantaipelipäivän myötä Punamustien seuraava ottelu on edessä tavallista nopeammin. Sarjapelit jatkuvat jälleen ensi viikonloppuna, kun PK-35 Vantaa matkustaa vierasotteluun Kuopioon.

 – Nyt tärkeintä on käydä joukkueen kesken läpi tämän ottelun parannettavat asiat. Meidän pitää taas malttia ja uskallusta pallolliseen pelaamiseemme sekä rohkeutta heittäytyä kamppailutilanteisiin. Meillä on nyt muutama päivä aikaa palautua tästä pelistä ja kerätä taas kaikki voimat KuPS-peliin.

Punamustien pelit Kansallisessa Liigassa jatkuvat jo tulevana lauantaina 13.8. vierasottelulla Kuopion Palloseuraa vastaan. Kotikentällään Myyrmäessä PK-35 Vantaa pelaa seuraavan kerran lauantaina 20.8., jolloin vieraaksi saapuu Åland United.

PK-35 Vantaa – HJK 1-3 (1-2)

5´ 0-1 Veera Hellman

21´ 1-1 Karoliina Autio

31´ 1-2 Oona Sevenius

85´ 1-3 Jenna Topra

Avauskokoonpano:

6 Sanna Porali

8 Reetta Suomela

9 Netta Koso (73´ Tuulia Mikkola)

10 Wilma Forsblom (82´ Elina Mankki)

12 Irea Virtanen Espejo

13 Sanna Saarinen

15 Karoliina Autio (82´ Ella Koivu)

19 Anna Vlasoff

21 Tia-Maria Jaakonsaari

25 Tia Painilainen

28 Roosa Bröijer (51´ Jenni Huttunen)

Vaihtopelaajat:

7 Vilma Hakala

11 Elina Mankki

14 Sinna Suuriniemi

18 Jenni Huttunen

23 Tuulia Mikkola

29 Ella Koivu

96 Jenna Rantanen

PK-35 TV: Punamustien Reetta Suomelan ja Sanna Poralin mietteet tappiollisesta HJK-ottelusta

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.