UUTISET

PK-35 Vantaa palaa maanantaina kotiyleisön eteen

6.8.2022

PK-35 Vantaa palaa maanantaina kotiyleisön eteen

Punamustien pelit jatkuvat maanantai-iltana pääkaupunkiseudun paikallisottelun merkeissä. PK-35 Vantaa palaa lähes kahden kuukauden tauon jälkeen kotiyleisön eteen, kun vieraaksi saapuu Helsingin Jalkapalloklubi. Ottelu pelataan maanantaina 8.8. klo 19.00 Myyrmäen stadionilla.

PK-35 Vantaa lähtee maanantain otteluun sarjataulukon toiselta sijalta. Eroa yhden ottelun enemmän pelanneeseen sarjakärki KuPSiin on kahdeksan pistettä. Punamustien 34 pisteen potti on koostunut 11 voitosta ja yhdestä tasapelistä. Tappioita joukkue on kärsinyt kaksi. Kotikentällään Myyrmäessä PK-35 Vantaa on kuitenkin kärsinyt vain yhden pistemenetyksen.

Punamustien kuluvan kauden toinen voittoputki katkesi viime viikonloppuna Paloheinässä. PK-35 Vantaa hallitsi kenttätapahtumia ja loi maalipaikkoja tasaiseen tahtiin, mutta HPS onnistui pitämään oman maalinsa koskemattomana. Lopulta HPS vei pisteet rangaistuspotkun jälkitilanteesta syntyneellä osumalla lukemin 1-0.

HJK sen sijaan majailee sarjataulukossa kolmantena kaksi pistettä Punamustia vähemmän keränneenä. Joukkue on kerännyt 32 pistettä kymmenellä voitolla ja kahdella pistejaolla. Tappioita helsinkiläisjoukkue on kärsinyt kaksi.

Myyrmäkeen HJK saapuu neljän ottelun voittoputkessa, jonka aikana helsinkiläiset eivät ole päästäneet maaliakaan. Viime kierroksella HJK haki niukan 0-1-voiton FC Hongan vieraana. Ottelun ainoasta osumasta vastasi Silja Jaatinen.

Joukkueet ovat kohdanneet toisensa tällä kaudella jo kahteen otteeseen. Maaliskuussa Suomen Cupin puolivälierässä HJK ja PK-35 Vantaa järjestivät Töölössä viiden maalin jännitysnäytelmän. Vieraat johtivat ottelua kahdesti Wilma Forsblomin ja Roosa Toivasen osumilla, mutta Veera Hellman nosti helsinkiläiset molemmilla kerroilla tasoihin. Lopulta HJK käänsi pelin edukseen jatko-ottelussa Essi Sainion rangaistuspotkuosumalla lukemin 3-2. Toukokuun liigakohtaamisessa PK-35 Vantaa haki sen sijaan Töölöstä 0-1-vierasvoiton. Punamustien voittomaalista vastasi uransa ensimmäisen liigamaalin laukonut Ella Koivu.

PK-35 Vantaan tämän kauden tehokkain maalintekijä on ollut kymmenen liigamaalia tehtaillut Karoliina Autio. Taustatukea hän on saanut etenkin kahdeksan maalia viimeistelleeltä Wilma Forsblomilta. HJK:n paras maalintekijä on ollut yhdeksän maalia tehnyt Oona Sevenius.

Punamustien kokoonpanosta puuttuvat maanantaina varmuudella Emma Korkalainen, Rebecca Kindstedt ja Velma Oikarinen. Lisäksi Eerika Appelqvistin ja Vilma Hakalan pelaaminen on vielä epävarmaa. Viime ottelusta sivussa ollut Wilma Forsblom sen sijaan palaa jälleen kokoonpanoon.

Päättäväisyyttä maalintekoon

Päävalmentaja Jari Väisäsen mukaan PK-35 Vantaa haluaa palata viime viikonlopun tappiollisen HPS-ottelun jälkeen nopeasti takaisin voittokantaan. Edellisen ottelun opit on huomioitu ja niitä pyritään nyt siirtämään käytäntöön.

 – Pelaajat ovat harjoitelleet koko ajan hyvin. HPS-ottelun tulos ei tietenkään tyydyttänyt. Nyt meidän pitää olla selvästi valmiimpia ja päättäväisempiä maalintekotilanteissa. Lisäksi meidän pitää pystyä rakentamaan kontrolloidumpia maalipaikkoja, sillä määrällisesti paikkoja tulee todennäköisesti vähemmän kuin HPS:ää vastaan, Väisänen sanoo.

Monivuotisina kilpakumppaneina PK-35 Vantaa ja HJK tuntevat toisensa hyvin. Väisänen ei usko tälläkään kertaa suuriin yllätyksiin.

 – Tiedämme miten HJK pelaa. Heillä on hyökkäyspäässä taitoa, nopeutta ja kamppailuvoimaa. Meidän pitää huomioida heidän eri pelaajiensa vahvuudet. Lisäksi selvänä tavoitteenamme on laittaa painetta HJK:n alakerralle.

Maanantai-illan ottelu on Punamustien ensimmäinen kotiottelu lähes kahteen kuukauteen. Väisäsen mukaan joukkue on jo odottanut kotiyleisön eteen palaamista.

 – On todella hienoa päästä taas pelaamaan kotikentällä. Kotiyleisömme on ollut tällä kaudella hyvin mukana, joten toivottavasti saamme jälleen samanlaista tukea. Se on joukkueelle tärkeää etenkin tällaisissa tiukoissa peleissä.

PK-35 Vantaa – HJK pelataan maanantaina 8.8. klo 19.00 Myyrmäen stadionilla.

Liput otteluun maksavat ennakkoon ostettuina aikuisille 10 euroa ja lapsille (12-17-vuotiaat) sekä alennusryhmäläisille (opiskelijat, eläkeläiset, varusmiehet, työttömät) 5 euroa. Alle 12-vuotiailla lapsilla on otteluun vapaa pääsy.

ENNAKKOLIPUNMYYNTIIN PÄÄSET TÄSTÄ!

Portilta ostettuina liput maksavat aikuisille 12 euroa ja lapsille sekä alennusryhmäläisille 7 euroa.

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.