UUTISET

Punamustilla tappio HPS:n vieraana

31.7.2022

Punamustilla tappio HPS:n vieraana

PK-35 Vantaa kärsi sunnuntai-iltapäivänä sarjakauden toisen tappionsa. HPS:n vieraana pelattu ottelu oli alusta loppuun vahvaa Punamustien painostusta, mutta kotijoukkue kesti tilanteen toisensa jälkeen. HPS sen sijaan hyödynsi oman tilaisuutensa ja piti pisteet Paloheinässä lukemin 1-0.

Ottelun käsikirjoitus oli alusta lähtien varsin selkeä. Vierailija PK-35 Vantaa piti pelivälinettä hallussaan ja loi painetta kotijoukkueen kenttäpäätyyn. HPS sen sijaan odotti tilaisuuksia nopeisiin vastahyökkäyksiin, mutta vieraiden onnistunut prässipeli piti vastaiskut vähissä. Pelin painopiste olikin pääosin vihreäpaitojen kenttäpuoliskolla.

PK-35 Vantaa pääsi hätyyttelemään kotijoukkueen maalia ensimmäisen kerran jo avausminuutilla. Karoliina Autio eteni hyvin rangaistusalueen rajan tuntumaan ja laukoi terävästi, mutta HPS-vahti Emilia Tuomela torjui laukauksen kulmapotkuksi. Vieraat saivatkin läpi ottelun paljon erikoistilanteita, mutta HPS kunnostautui etenkin oman maalinedustansa puolustamisessa.

Painostus alkoi johtaa yhä useampaan maalipaikkaan avausjakson puolivälin jälkeen. Ensimmäistä kertaa Punamustien avauskokoonpanoon noussut Jenni Huttunen alusti hyvän tekopaikan Roosa Bröijerille, mutta HPS-puolustaja ehti peittämään laukauksen. Seuranneesta kulmapotkusta niin ikään ensimmäistä kertaa avauskokoonpanossa ollut Sanna Porali puski pallon ohi maalin.

Etenkin taukoa edeltänyt viisitoistaminuuttinen oli vahvaa vieraiden painostusta. Aution pienestä kulmasta tullut laukaus pysähtyi Tuomelan torjuntaan. Samaan lopputulokseen päättyi Netta Koson vapaapotku noin 20 metristä. PK-35 Vantaa pääsi laukomaan useamman kerran rangaistusalueen sisältä, mutta laukaukset pysähtyivät maalinedusruuhkassa helsinkiläisten pelaajamuuriin. Punamustien vahva paine tuotti avausjaksolla peräti 11 kulmapotkua ja kourallisen muita hyviä tilanteita, mutta HPS puolusti omaa aluettaan tiukasti.

Myös kotijoukkueen ensimmäinen vaarallinen maalipaikka nähtiin juuri ennen taukoa. Oona Jääskeläinen pääsi Punamustien pallonmenetyksen jälkeen hyvään maalipaikkaan, mutta vieraiden maalia vartioinut Irea Virtanen Espejo torjui läheltä tulleen yrityksen. Tauolle lähdettiin siis maalittomissa tasalukemissa.

PK-35 Vantaa aloitti myös toisen jakson pirteästi, kun Koson pomppupallosta laukoma kierteinen laukaus painui hieman ohi takayläkulman. Ottelun avausmaali syntyi kuitenkin toiseen päähän 51. minuutilla. Porali kaatoi Aada Nurmen rangaistusalueella ja erotuomari määräsi pallon yhteentoista metriin. Virtanen Espejo onnistui torjumaan Aino Lehtisen keskelle suuntautuneen rangaistuspotkun, mutta Lehtinen puski paluupallon maalivahdin yli verkon perukoille.

Takaiskumaalin jälkeen vieraiden paine rauhoittui hieman, mutta tunnin pelin jälkeen painopiste alkoi jälleen painua yhä vahvemmin vihreäpaitojen puolustusalueelle. Sanna Saarinen vapautti hyvällä pystysyötöllä Reetta Suomelan nokikkain maalivahdin kanssa, mutta Tuomela torjui pienestä kulmasta tulleen laukauksen. Hetkeä myöhemmin Suomela pääsi yrittämään toistamiseen lähes samasta paikasta, mutta tällä kertaa yritys suuntautui sivuverkkoon. Pelin loppupuolella Autio pääsi tarjoilemaan vaarallisen poikittaissyötön maalin eteen, mutta HPS-puolustaja ehti tilanteeseen niukasti ennen Bröijeriä.

PK-35 Vantaa loi vielä lisäajalla kaksi hyvää maalintekopaikkaa. Ensin Saarinen pääsi laukomaan lyhyen kulmapotkun jälkeen, mutta rangaistusalueen rajalta lähtenyt laukaus painui ohi takakulman. Viimeisellä lisäaikaminuutilla sen sijaan Porali pääsi puskemaan kulmatilanteessa, mutta HPS selvisi jälleen. Tilanne jäi lopulta ottelun viimeiseksi, joten PK-35 Vantaa kärsi Paloheinässä sarjakauden toisen tappionsa lukemin 1-0.

Harmiteltavaa jäi etenkin hyökkäyspään erikoistilannetehoista, sillä Punamustilla oli ottelussa peräti 18 kulmapotkua ja muutamia hyviä vapaapotkuja. Tulosta ne eivät kuitenkaan tällä kertaa tuottaneet.

Hyvää taisteluilmettä ei palkittu

PK-35 Vantaan valmennusvastuun sunnuntaina kantaneen Pasi Jaakonsaaren mukaan joukkueen peliesitys oli loppulukemia parempi.

 – Pelasimme mielestäni tänään hyvän pelin. Pelasimme aika suoraviivaisesti ja pelaajien taisteluilme oli loistava. Pallollinen pelimme oli hyvää, voitimme paljon kaksinkamppailuja ja saimme paljon vetopaikkoja, mutta HPS pääsi peittämään laukauksia. Maalia kohti emme saaneet ihan parhaita laukauksia. Vastustajan maalivahti pääsi siinä mielessä aika helpolla, Jaakonsaari totesi.

 – Pelaajien tunnetaso oli tänään hyvä. Iskuja otettiin ja annettiin. Myös HPS kuitenkin taisteli uhrautuvasti ja pystyi sumputtamaan maalinedustaansa. Irtopalloihin meidän pitäisi päästä vielä terävämmin. Puolustussuuntaan pidimme HPS:n paikat vähissä. Rangaistuspotkun jälkitilanteesta syntynyt maali oli tietysti harmillinen.

Sanna Porali ja Jenni Huttunen pelasivat sunnuntaina ensimmäiset ottelunsa PK-35 Vantaan avauskokoonpanossa. Poralille kyseessä olivat samalla liigakauden avausminuutit. Jaakonsaaren mukaan molemmat esiintyivät mallikkaasti.

 – ”Spora” pelasi ensimmäisen pelinsä meillä ja onnistui ihan hyvin. Hän toi jämäkkyyttä pääpalloihin, sai hyviä riistoja etupuolelta ja antoi muutamia hyviä palloja linjan taakse. Jenni sen sijaan oli hyvin pallossa, riisti palloja ja voitti kamppailutilanteita. Lisäksi hän pääsi pari kertaa myös maalintekopaikoille. Heidän lisäkseen muun muassa Reetta Suomela oli tänään todella hyvä.

Tulos oli Punamustien kannalta pettymys, mutta Jaakonsaaren mukaan peliesityksestä pitää ottaa hyvät asiat mukaan. Katseet kääntyvät nopeasti tulevaan, sillä elokuussa on jälleen jaossa paljon sarjapisteitä.

 – Tappio totta kai harmittaa, mutta peli- ja taisteluilmeeseen voimme olla tyytyväisiä. Tällä kertaa pelaajien työntekoa ei kuitenkaan palkittu. Tällaista jalkapallo välillä on. Hyvälläkin pelillä voi hävitä. Nyt meidän pitää vain siirtää keskittyminen nopeasti tuleviin otteluhiin.

Punamustien pelit Kansallisessa Liigassa jatkuvat kotiyleisön edessä maanantaina 8.8. Silloin Myyrmäkeen vieraaksi saapuu Helsingin Jalkapalloklubi.

HPS – PK-35 Vantaa 1-0 (0-0)

50´ 1-0 Aino Lehtinen

Avauskokoonpano:

3 Aino Martikainen (74´ Roosa Toivanen)

6 Sanna Porali

8 Reetta Suomela

9 Netta Koso (74´ Tia-Maria Jaakonsaari)

12 Irea Virtanen Espejo

13 Sanna Saarinen

15 Karoliina Autio

18 Jenni Huttunen (87´ Elina Mankki)

19 Anna Vlasoff

25 Tia Painilainen (87´ Tuulia Mikkola)

28 Roosa Bröijer

Vaihtopelaajat:

11 Elina Mankki

21 Tia-Maria Jaakonsaari

23 Tuulia Mikkola

26 Roosa Toivanen

29 Ella Koivu

96 Jenna Rantanen

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.

Arkistot