UUTISET

Tilastopoiminnat: Ilves – PK-35 Vantaa 2-4 (0-1)

26.7.2022

Tilastopoiminnat: Ilves – PK-35 Vantaa 2-4 (0-1)

Tilastoyhtiö InStat tuottaa Kansallisen Liigan joukkueille jokaisesta ottelusta laajan tilastopaketin. PK-35 Vantaa julkaisee otteluiden jälkeen kiinnostavimmat tilastopoiminnat.

Tampereella nähtiin sunnuntai-iltana tapahtuma- ja maalirikas ottelu, kun PK-35 Vantaa kaatoi Ilveksen lukemin 2-4. Laukauksia ottelussa nähtiin peräti 26, kun molemmat joukkueet yrittivät maalintekoa 13 kertaa. Punamustille maalintekoyritysten lukumäärä jäi hieman alle keskiarvon, kun taas Ilves pääsi yrittämään maalintekoa lähes kaksi kertaa useammin kuin PK-35 Vantaan tämän kauden vastustajat keskimäärin. Ilvestä useammin ovat Punamustia vastaan laukoneet tällä kaudella vain HJK ja Pallokerho-35.

Maalia kohti suuntautuneet laukaukset kirjattiin tamperelaisten eduksi lukemin 6 -5. Myös tässä vertailussa PK-35 Vantaa jäi hieman tämän kauden keskiarvostaan, kun taas Ilves oli vastustajien vertailussa selvästi keskiarvoa vaarallisempi. Ainoastaan Pallokerho-35 on laukonut tällä kaudella enemmän laukauksia Punamustien maalia kohti kuin Ilves.

PK-35 Vantaa käytti parhaat maalipaikkansa tehokkaasti, sillä viidestä maalia kohti suuntautuneesta laukauksesta upposi maaliin peräti kolme. Punamustien neljäs osuma painui verkon perukoille Ilveksen oman pelaajan kautta. Maalimääriin nähden aivan huippupaikat jäivät kuitenkin Tampereen kesäillassa väliin, sillä maaliodottaman perusteella ottelun todennäköisin maalimäärä olisi asettunut hieman yli kolmeen maaliin – eli noin puoleen toteutuneesta kuudesta osumasta. Loppulukemien vastaisesti Ilves oli maaliodottamansa (1,71) valossa niukasti Punamustia (1,59) vaarallisempi hyökkäyssuuntaan.

Kevään kohtaamisessa PK-35 Vantaa vei Ilvestä vastaan kaksinkamppailut nimiinsä peräti 63-prosenttisesti. Sunnuntai-iltana ottelun luonne oli kuitenkin täysin erilainen, sillä tällä kertaa kaksinkamppailutilasto meni lähes niin tasan kuin mahdollista. PK-35 Vantaa voitti lopulta yhden kamppailutilanteen kotijoukkuetta enemmän. Vieraat kunnostautunut etenkin pääpallotilanteissa, jotka kirjattiin Punamustien eduksi peräti 72-prosenttisesti. Syötönkatkot ja irtopallot sen sijaan jakautuivat käytännössä tasan.

Punamustien pelaajista vaihdosta kentälle tulleet Vilma Hakala ja Anna Vlasoff voittivat kaikki kamppailutilanteensa. Puolen tunnin jälkeen kentän loukkaantumisen vuoksi jättänyt Rebecca Kindstedt voitti 67 % kamppailuistaan. Koko ottelun pelanneista PK-35 Vantaan pelaajista parhaat kaksinkamppailulukemat kirjauttivat Eerika Appelqvist (67 %) ja Tia Painilainen (62 %). Pääpallotilanteissa kunnostautui etenkin 80 % ilmakamppailuistaan voittanut Reetta Suomela.

Suomela lukeutui muutenkin tilastojen valossa illan onnistujiin, sillä hän antoi syötöt omille 89 % tarkkuudella ja loi maaliodottamaa 0,37 maalin edestä. Korkeampaan maaliodottamalukemaan ylsi vain Punamustien kapteeni Saarinen (0,44). Syöttötarkkuudessa esiintyivät edukseen myös muun muassa Vlasoff (91 %), Kindstedt (90 %) ja Appelqvist (84 %).

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.

Arkistot