UUTISET

Punamustille voitto maali-ilottelussa

25.7.2022

Punamustille voitto maali-ilottelussa

PK-35 Vantaa jatkoi sunnuntai-iltana voitollista taivaltaan Kansallisessa Liigassa. Aktiivinen ja hyökkäyssuuntaan vaarallinen Ilves tarjosi Punamustille kovan vastuksen, mutta vieraiden hyökkäystehot olivat lopulta tamperelaisille liikaa. Pisteet matkasivat lopulta tapahtumarikkaan ottelun jälkeen Myyrmäkeen lukemin 2-4.

Punamustien ja Ilveksen ottelut ovat olleet viime vuosina usein todella vaiheikkaita ja maalirikkaita eikä sunnuntain kohtaaminen tehnyt poikkeusta. Ensimmäinen hyvä maalintekoyritys nähtiin jo toisella peliminuutilla, kun Sanna Saarinen pääsi laukomaan rangaistusalueen rajalta. Ilveksen maalivahti Meri Hämäläinen onnistui kuitenkin torjumaan laukauksen.

Ensimmäistä osumaa ei kuitenkaan tarvinnut odottaa seitsemättä minuuttia pidempään. Netta Koso tarjoili oikealta laidalta keskityksen ja Karoliina Autio ohjasi pallon rangaistuspilkun kohdalta päällään taka-alakulmaan. Samalla Autio nosti kauden maalimääränsä jo kymmeneen.

Myös Ilves osoitti vaarallisuuttaan heti takaiskuosuman jälkeen. Tamperelaispelaajan pusku kolahti kulmapotkutilanteessa jo ylärimaan, mutta Punamustien puolustus onnistui purkamaan irtopallon pois vaara-alueilta. Kymmenen minuuttia myöhemmin Ilveksen Sofia Määttä laukoi terävästi noin 20 metristä ja Heta Olmala pääsi yrittämään paluupallosta, mutta Punamustien maalia vartioinut Irea Virtanen Espejo torjui molemmat yritykset.

Avausjakson loppupuolella vierasjoukkue koki ikävän takaiskun, kun keskuspuolustaja Rebecca Kindstedt loukkaantui eikä kyennyt jatkamaan peliä. Kindstedin tultua vaihtoon Eerika Appelqvist siirtyi keskuspuolustajaksi ja Anna Vlasoff tuli vaihdosta laitapuolustajan tontilla.

Kokonaisuudessaan avausjakso oli tasaista pelaamista. PK-35 Vantaa piti pelivälinettä enemmän hallussaan, mutta Ilves oli vaarallinen etenkin nopeissa vastahyökkäyksissä ja kulmapotkuissa. Maalipaikat jakautuivatkin lopulta ensimmäisellä jaksolla melko tasan. Tauolle lähdettiin kuitenkin Punamustien 0-1-johtolukemissa.

PK-35 Vantaa aloitti toisen jakson terävästi ja pääsi heti yrittämään maalintekoa useampaan otteeseen. Reetta Suomela laukoi rangaistusalueen rajan takaa terävästi, mutta ylärima pelasti tamperelaiset. Forsblom pääsi yrittämään irtopalloon, mutta Ilves-vahti Hämäläinen torjui pallon päätyrajan yli. Seuranneesta kulmapotkusta Martikainen puski pallon yli maalin.

Kun vieraat eivät käyttäneet omia tilaisuuksiaan, iski Ilves vanhan jalkapallokliseen mukaisesti toiseen päähän. Sofia Laineen keskitysyritykseltä näyttänyt nosto painui vastustamattomasti tolpan kautta takayläkulmaan ja Ilves nousi tasoihin 50. minuutilla.

Ottelun kannalta ratkaiseva käänne nähtiin reilun tunnin pelin jälkeen, kun PK-35 Vantaa iski kahdesti muutaman minuutin sisään. Ensin Forsblom antoi hyvän kulmapotkun ja Saarinen puski pallon takatolpalta verkon perukoille.

Heti seuraavasta hyökkäyksestä Vlasoff pääsi karkaamaan vasemmalta laidalta ja eteni rangaistusalueelle. Lopulta Vlasoff lähetti matkaan korkean noston, joka leijaili vastustamattomasti maalivahdin yli takayläkulmaan. Osuma oli Vlasoffille kauden ensimmäinen.

Maali-ilottelu jatkui 75. minuutilla. Tällä kertaa Autio pääsi murtautumaan oikealta päätyrajalle ja tarjoili matalan keskityksen maalin edustalle. Ilveksen Anna Olmala ohjasi pallon etualueelta epäonnekseen omaan maaliin ja Punamustien johtolukemiksi kirjattiin jo 1-4.

Ilves onnistui kuitenkin kaventamaan vain kahta minuuttia myöhemmin. Osuma oli yksi illan näyttävimmistä, kun Nella Kettunen ohjasi oikealta laidalta tulleen keskityksen taidokkaasti suoraan ilmasta taka-alakulmaan.

Ilveksellä oli toisella jaksolla kahden maalin lisäksi useita hyviä vastahyökkäyksiä, mutta viimeistely-yritykset suuntautuivat ohi maalin tai pysähtyivät hienon ottelun pelanneen Virtanen Espejon torjuntoihin. Viihdyttävässä ottelussa molemmilla joukkueilla oli runsaasti hyviä maalipaikkoja, mutta PK-35 Vantaa oli molemmissa kenttäpäädyissä kotijoukkuetta terävämpi.

Lisäosumia ei enää nähty, joten ottelun lopputulokseksi kirjattiin PK-35 Vantaan voitto lukemin 2-4. Tärkeän kolmen pisteen myötä Punamustien voittoputki venyi neljän ottelun mittaiseksi.

Avointa pelaamista

PK-35 Vantaan päävalmentajan Jari Väisäsen mukaan avausjakso sujui muutamaa ongelmakohtaa lukuun ottamatta kelvollisesti. Ilves väläytteli kuitenkin vaarallisuuttaan.

 – Aloitimme pelin hyvin. Hallitsimme palloa, saimme hyvää painetta ja teimme vielä aikaisen maalin. Netta haki siinä hienosti hyvän paikan keskittää ja ”Karkki” teki hyvän liikkeen. Se oli hienosti rakennettu ja päätetty tilanne, Väisänen kehui.

 – Johtomaalin jälkeenkin peli oli avausjaksolla ihan hyvin hallussa. Tiesimme Ilveksen olevan vaarallinen vastahyökkäyksissä, joista he saivatkin tilanteita. Ylin prässimme ei toiminut parhaalla mahdollisella tavalla ja Ilves voitti keskialueen kamppailutilanteita. Sen myötä he pääsivät antamaan aika korkealta syöttöjä linjan taakse. Saimme kuitenkin peitettyä laukauksia ja pidettyä todella vaaralliset vetopaikat vähissä.

Jälkimmäisellä 45-minuuttisella maalihanat aukesivat toden teolla. Väisäsen mukaan Ilves oli avausjaksoa vaarallisempi, mutta vastaavasti myös PK-35 Vantaa oli omissa paikoissaan tehokkaampi.

 – Toinen jakso oli aika samanlainen. Ilves sai etenkin loppua kohden pelattua vähän pidempiä hyökkäyksiä ja sen myötä enemmän palloja maalille, mutta ennen kaikkea heidän vastaiskunsa olivat toisella jaksolla vaarallisempia kuin ensimmäisellä. Emme pystyneet estämään laukaisupaikkoja samalla tavalla kuin avausjaksolla, mutta onneksi heidän viimeistelynsä hieman ontui. Me sen sijaan pystyimme hyödyntämään omat tilanteemme tehokkaasti heti Ilveksen tasoituksen jälkeen, Väisänen sanoi.

– Kokonaisuutena peli oli aika sekava eikä täysin kummankaan kontrollissa. Se oli aika avointa pelaamista, jossa mentiin päästä päähän.

Lopulta Kaupin sunnuntai-illassa nähtiin Punamustilta hyökkäystehoihin perustunut taisteluvoitto. Kolmen arvokkaan pisteen lisäksi Väisänen löysi pelistä myös muita hyviä rakennuspalikoita tulevia koitoksia varten.

 – Pelissä oli paljon hyvää. Lähdemme jatkamaan hyvien asioiden kautta ja pyrimme parantamaan niitä entisestään. Esimerkiksi hyökkäyspään erikoistilanteemme olivat nyt parempia kuin viikko sitten Oulussa. Totta kai tarkastelemme samalla myös kriittisesti niitä asioita, jotka eivät toimineet niin hyvin.

Punamustien pelit Kansallisessa Liigassa jatkuvat viikon päästä sunnuntaina Helsingin Palloseuran vieraana. Kotikentällään Myyrmäessä PK-35 Vantaa pelaa seuraavan kerran maanantaina 8.8., jolloin vieraaksi saapuu Helsingin Jalkapalloklubi.

Ilves – PK-35 Vantaa 2-4 (0-1)

7´ 0-1 Karoliina Autio

50´ 1-1 Sofia Laine

64´ 1-2 Sanna Saarinen

65´ 1-3 Anna Vlasoff

75´ 1-4 oma maali

78´ 2-4 Nella Kettunen

Avauskokoonpano:

3 Aino Martikainen

5 Eerika Appelqvist

8 Reetta Suomela

9 Netta Koso (62´ Tuulia Mikkola)

10 Wilma Forsblom

12 Irea Virtanen Espejo

13 Sanna Saarinen

15 Karoliina Autio (76´ Vilma Hakala)

17 Rebecca Kindstedt (38´ Anna Vlasoff)

25 Tia Painilainen

28 Roosa Bröijer

Vaihtopelaajat:

1 Velma Oikarinen

6 Sanna Porali

7 Vilma Hakala

19 Anna Vlasoff

23 Tuulia Mikkola

PK-35 TV: Punamustien Tia Painilaisen ja Karoliina Aution mietteet maalirikkaasta Ilves-voitosta

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.

Arkistot