UUTISET

Punamustat Ilveksen vieraaksi

23.7.2022

Punamustat Ilveksen vieraaksi

Viime viikonloppuna sarjatauolta palannut PK-35 Vantaa pääsee jälleen tuttuun viikoittaiseen pelirytmiin. Punamustien kolmen ottelun vieraspeliputki jatkuu Ilveksen vieraana Tampereella. Ottelu pelataan sunnuntaina 24.7. klo 18.30 Kaupin tekonurmella.

PK-35 Vantaa lähtee Tampereelle sarjataulukon toiselta sijalta. Viime viikonloppuna pelatun rästiottelun myötä ero sarjakärkeen kaventui viiteen pisteeseen ja KuPS on yhä pelannut yhden ottelun Punamustia enemmän. PK-35 Vantaa on kerännyt 12 ottelustaan yhteensä 31 pistettä. Pistemenetyksiä joukkue on kärsinyt vain kahdessa ottelussa.

Viime viikonloppuna PK-35 Vantaa palasi kesätauolta räväkästi kaatamalla ONSin vieraissa selvin lukemin 1-6. Punamustien vahva avausjakso oli oululaisille myrkkyä, sillä vieraat karkasivat jo ennen taukoa Reetta Suomelan, Roosa Toivasen ja kahdesti osuneiden Karoliina Aution ja Wilma Forsblomin osumilla peräti kuuden maalin karkumatkalle. Punamustien nollapeli kariutui kuitenkin heti toisen jakson alussa, kun ONS onnistui iskemään kauneusvirheeksi jääneen kavennusmaalin.

Ilves sen sijaan majailee sarjataulukon kahdeksannella sijalla. Tamperelaiset ovat keränneet sarjassa kahdeksan pistettä kahdella voitolla ja kahdella tasapelillä. Piste-eroa karsijan paikkaan on neljä pistettä ja yläloppusarjapaikkaan kuusi pistettä, joten tupsukorvilla riittää runkosarjan viimeisellä kolmanneksella vielä paljon pelattavaa.

Tamperelaisjoukkueen ongelmakohdat ovat löytyneet molemmista päistä kenttää. Joukkue on tehnyt vain kymmenen maalia, mutta sen omaan verkkoon on uponnut peräti 30 palloa. Punamustien maalisuhde sen sijaan on täysin päinvastainen 30- 10. Yli kaksi kuukautta voitoitta pelannut Ilves on saanut kuudesta edellisestä ottelustaan vain yhden pisteen ja onnistunut vain kahdesti maalinteossa. Juuri ennen sarjataukoa Ilves kärsi niukan 1-0-tappion Pallokerho-35:n vieraana.

PK-35 Vantaa ja Ilves ovat kohdanneet toisensa tällä kaudella jo kertaalleen. Huhtikuun loppupuolella Myyrmäessä nähtiin maalirikas kohtaaminen, kun PK-35 Vantaa oli vahvempi lukemin 5-2. Tuolloin Karoliina Autio tehtaili hattutempun ja Wilma Forsblom ja Elina Mankki säestivät kumpikin yhdellä osumalla. Ilveksen maaleista vastasivat Silja Tuominen ja Sofia Määttä.

Punamustien tämän kauden tehokkain maalintekijä on ollut yhdeksän liigamaalia laukonut Autio. Lukema oikeuttaa Kansallisen Liigan maalipörssissä kolmanteen sijaan. Taustatukea Autio on saanut etenkin kahdeksan kertaa osuneelta Forsblomilta. Ilveksen riveistä Silja Tuominen ja Saana Tuomala ovat osuneet kahdesti.

Punamustien kokoonpanosta puuttuvat sunnuntaina varmuudella Emma Korkalainen, Roosa Toivanen, Ella Koivu, Elina Mankki , Sinna Suuriniemi ja Tia-Maria Jaakonsaari. Viime ottelusta sivussa olleet Irea Virtanen Espejo ja Tuulia Mikkola sekä koko kesäkuun sivussa ollut Rebecca Kindstedt sen sijaan palaavat kokoonpanoon. Lisäksi Sanna Poralin pelilupa on saatu kuntoon, joten hän on vihdoin käytettävissä.

Fyysistä peliä ja vahvaa laitapelaamista

PK-35 Vantaan päävalmentaja Jari Väisänen on mielissään siitä, että joukkue pääsee jälleen tuttuun viikoittaiseen pelirytmiin. Hänen mukaansa Punamustien laaja pelaajarinki on osoittanut arvonsa kesä- ja heinäkuun otteluissa.

 – Kokoonpanotilanteemme on kokonaisuutena hyvä. Isosta pelaajaryhmästä on tällä hetkellä hyötyä. Poissaoloja on paljon, mutta saamme siitä huolimatta jalkeille vahvan ryhmän. Lisäksi Rebecca Kindstedt palaa loukkaantumisensa jälkeen taas kokoonpanoon, Väisänen kertoo.

Punamustien paluu sarjatauolta sujui viime viikonloppuna tehokkaasti. Väisäsen mukaan joukkueen tavoitteena on jatkaa samalla peli-ilmeellä Tampereella, mutta pieniä asioita on yritetty vielä viilata kohdilleen.

 – Tavoitteenamme on jatkaa vahvaa laitapelaamistamme. Haluamme päästä murtautumaan rangaistusalueelle ja tehdä juoksuja sinne. Ne ovat tapoja, joilla voidaan avata puolustuksia. Pallottomat liikkeet ovat todella tärkeitä, Väisänen sanoo.

 – Erikoistilanteissa meidän pitää olla parempia kuin viikko sitten Oulussa. Se pätee sekä hyökkäys- että puolustuspään erikoistilanteisiin.

Ilves on Punamustille yhteisiltä liigakausilta hyvin tutuksi tullut vastustaja. Huomion arvoista keskinäisissä otteluissa on ollut, että Ilves on harvoin jäänyt PK-35 Vantaata vastaan ilman osumia. Väisäsen mukaan sen muuttaminen on yksi sunnuntain keskeisimmistä tavoitteista.

  – Ilveksellä on nopeutta, fyysisyyttä ja pääpelivoimaa eli paljon edellytyksiä hyvään pelaamiseen. He eivät kuitenkaan ole vielä täysin onnistuneet pitämään peliä koossa täyttä 90-minuuttista, Väisänen arvioi.

– Puolustuspäässä tärkeintä on pitää oma maali puhtaana. Meidän pitää olla hereillä maalin edustalla. Tiedämme myös, että Ilveksellä on nopeita pelaajia. Meidän pitää reagoida siihen hyvällä prässillä emmekä saa antaa heidän pelata palloja linjan taakse. Lisäksi kova fyysinen pelaaminen tulee olemaan yksi pelin avainasioista.

Ilves – PK-35 Vantaa pelataan sunnuntaina 24.7. klo 18.30 Kaupin tekonurmella Tampereella.

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.

Arkistot