UUTISET

Tilastopoiminnat: ONS – PK-35 Vantaa 1-6 (0-6)

20.7.2022

Tilastopoiminnat: ONS – PK-35 Vantaa 1-6 (0-6)

Tilastoyhtiö InStat tuottaa jokaisesta Kansallisen Liigan ottelusta kattavan tilastopaketin. PK-35 Vantaa julkaisee otteluiden jälkeen tilastoraportin kiinnostavimmat poiminnat.

Punamustien paluu kesätauolta sujui todella tehokkaasti, kun ONS kaatui sunnuntaina Oulussa peräti lukemin 1-6. Etenkin vieraiden kuuden maalin ilotulitukseksi muodostunut avausjakso oli tehokas. Tilastoihin kirjattiinkin muutamia tämän kauden kärkilukemia.

PK-35 Vantaa laukoi Oulussa peräti 29 kertaa, mikä on joukkueen tämän kauden sarjapelien kärkilukema. Maalia kohti laukauksista suuntautui 15 (52 %), mikä on niin ikään kauden korkein lukema. Rangaistusalueelta PK-35 Vantaa pääsi laukomaan peräti 19 kertaa. Punamustien maaliodottamaksi kirjattiin Oulussa tämän kauden kärkilukema 4,73. Odottamaa uhmasi lähinnä Roosa Toivanen, joka laukoi alkuminuuttien maalinsa peräti 30 metristä.

ONSille kirjattiin sunnuntaina seitsemän laukausta, joista neljä suuntautui maalia kohti. Lukemat vastaavat hyvin Punamustien tämän kauden vastustajien keskiarvoa. Sen sijaan huomion arvoista on oululaisten maaliodottama 1,20. ONS ei saanut Raatin stadionilla montaa maalipaikkaa, mutta harvat paikat olivat todella vaarallisia. Maaliodottamavertailun perusteella vain HJK ja FC Honka ovat tällä kaudella luoneet Punamustia vastaan enemmän maalintekouhkaa kuin ONS.

Pelin kuva oli alusta lähtien selvä vieraiden hallitessa kenttätapahtumia. PK-35 Vantaa hallitsi pelivälinettä 62-prosenttisesti, mikä oli hieman joukkueen tämän kauden keskiarvoa enemmän. Myös Punamustien syöttömäärä 535 ja syöttötarkkuus 82 % vastaavat hyvin joukkueen tämän kauden keskiarvoa.

Kaksinkamppailutilanteet sen sijaan kallistuivat vierasjoukkueelle prosentein 47 % – 53 %. Lukema on niukasti yli tämän kauden keskiarvon. Huomioitavaa kamppailutilastoissa on, että puolustavat pelaajat voittavat tavallisesti niitä enemmän kuin hyökkäävät pelaajat, joten paljon puolustamaan joutuvat joukkueet pärjäävät vertailussa usein hieman tavallista paremmin. Yksittäisistä pelaajista väkevin kamppailutilanteissa oli Eerika Appelqvist, joka voitti vääntötilanteistaan peräti 89 %. Roosa Toivanen sen sijaan voitti kaikki ilmakaksinkamppailunsa.

Punamustien aktiivisuus näkyi etenkin prässitilanteissa, joista onnistuneita oli peräti 82 %. Avausjaksolla lukema oli vielä korkeampi (86 %), mutta tauon jälkeen pelin intensiteetti laski hieman. Lisäksi PK-35 Vantaa onnistui vastustajan kenttäpuoliskolla katkoyrityksissään 51-prosenttisesti ja vei irtopallot 57-prosenttisesti.

PK-35 Vantaa hallitsi pelivälinettä, mikä näkyi myös yksittäisten pelaajien syöttötilastoissa. Parhaalla tarkkuudella palloa toimitti omille vaihdosta kentälle tullut Tia-Maria Jaakonsaari (94 %). Pidempään pelanneista syöttötarkkuudessa kunnostautuivat etenkin Appelqvist (92 %), Anna Vlasoff (89 %), maalivahti Velma Oikarinen (89 %) ja Roosa Bröijer (88 %).

Hyökkäyssuuntaan vaarallisimpia Punamustien pelaajista olivat luonnollisesti kaksi maalia nimiinsä kirjanneet Karoliina Autio ja Wilma Forsblom. Autio loi omalla panoksellaan maaliodottamaa 1,26 osuman edestä ja Forsblom 1,75 maalin edestä. Netta Koso ei päässyt tällä kertaa maalintekijätilastoihin, mutta hän oli mukana rakentamassa maalipaikkoja luoden maaliodottamaa 0,34 osuman verran.

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.

Arkistot