UUTISET

Punamustilla tehokas paluu sarjatauolta

17.7.2022

Punamustilla tehokas paluu sarjatauolta

PK-35 Vantaa palasi sunnuntai-iltapäivänä rytinällä Kansallisen Liigan kuukauden mittaiselta kesätauolta. Kotijoukkue Oulu Nice Soccer putosi Punamustien kyydistä jo avausjaksolla, kun tulostaululle kirjattiin selkeät numerot 1-6.

Pitkän pelaamattoman tauon ja pitkän vieraspelimatkan myötä Oulussa olisi voinut odottaa Punamustilta maltillista alkua. Sen sijaan Raatin stadionin luonnonnurmella nähtiin, miten vierasjoukkueen patoutunut into ja maalinälkä purkaantuivat jo avausjaksolla. PK-35 Vantaa osui heti avausminuutilla tolppaan ja ottelun avausosuma nähtiin jo toisella peliminuutilla. Irtopallo päätyi kimmokkeen jälkeen Reetta Suomelalle, joka laukoi sen viiden metrin alueen kulmalta takakulmaan. Osuma oli Suomelalle kuluvan sarjakauden toinen.

Vieraat tuplasivat johtonsa vain muutamaa minuuttia myöhemmin. Tällä kertaa keskuspuolustaja Roosa Toivanen puolusti hyvin eteenpäin ja nappasi pelivälineen vastustajan nenän edestä. Riiston jälkeen Toivanen lähti etenemään pallon kanssa ja pääsi lopulta laukomaan vapaasti noin 30 metristä. Toivasen kaukolaukaus putosi kauniisti yläkulmaan ja muutti Punamustien johtolukemiksi jo 0-2.

Kolmatta osumaa juhlittiin reilun viidentoista minuutin pelin jälkeen. Sanna Saarinen vapautti hyvin oikealla laidalla Eerika Appelqvistin, joka ohitti puolustajan ja pääsi murtautumaan rangaistusalueelle. Lopulta Appelqvist tarjoili matalan keskityksen maalin edustalle ja Wilma Forsblom ohjasi pallon takatolpalta maalin kattoon.

PK-35 Vantaa ei nostanut jalkaa kaasulta vaan jatkoi vaarallisen hyökkäysten vyöryttämistä.0-4-osuma syntyi 25. peliminuutilla hienon hyökkäyksen päätteeksi. Netta Koso tarjoili keskialueelta hyvän läpisyötön, jonka Saarisen päästi läpi hämäten samalla puolustajia. Sen seurauksena Forsblom ja Karoliina Autio pääsivät karkaamaan kaksin yhtä oululaispuolustajaa vastaan. Lopulta Forsblom tarjoili pienen siirron sivuun ja Autio sijoitti pallon heittäytyneen puolustajan jalan kautta tyhjään maaliin.

Ottelu oli kokonaisuudessaan täyttä Punamustien hallintaa. Kotijoukkueella oli vaikeuksia pitää pelivälinettä hallussaan ja päästä luomaan aitoa uhkaa vieraiden puolustukselle. Vajaan puolen tunnin pelin jälkeen ONS sai kuitenkin pallon maaliviivalle asti. Punamustien onneksi Toivanen ehti kuitenkin ajoissa pelastamaan tilanteen.

Vajaata kymmentä minuuttia myöhemmin pallo oli jo viidettä kertaa maalissa. Tällä kertaa Roosa Bröijer teki osumaan näyttävän esityön. Bröijer ohitti puolustajan vasemmalla laidalla ja eteni lopulta aina päätyrajalle asti. Lopulta hän pelasi pallon etutolpalle ja Autio pääsi siirtämään pelivälineen lähietäisyydeltä verkon perukoille. Iltapäivän toisen osumansa myötä Autio nosti tämän kauden maalimääränsä jo yhdeksään.

Oulussa päädyttiin lopulta avausjaksolla tennisnumeroihin, sillä PK-35 Vantaa osui vielä kertaalleen ennen taukoa. ONSin maalivahti Iina Rautiainen onnistui selvittämään ensimmäisen tilanteen, mutta lopulta pallo päätyi Forsblomille rangaistusalueen rajaan sisäpuolella. Forsblom sai jalkansa vapaaksi ja sijoitti kauniin kierteisen vasemman jalan laukauksen takayläkulmaan. Tauolle lähdettiin siis lopulta vieraiden tylyissä 0-6-johtolukemissa.

ONS teki heti tauolla neljä vaihtoa ja asteli toiselle jaksolle aivan eri ilmeellä. Oululaisten piristynyt peli-ilme tuotti kavennusosuman heti toisen jakson alussa.

Vaikka ottelun yleiskuva ei kokonaisuudessaan juuri muuttunut, ei Punamustien pelin intensiteetti yltänyt enää aivan avausjakson tasolle. PK-35 Vantaa hallitsi ottelua ja loi maalipaikkoja monipuolisesti niin hitaista ja nopeista hyökkäyksistä kuin myös erikoistilanteista. Punamustilla oli toisellakin jaksolla useita hyviä paikkoja lisäosumiin, mutta viimeistelystä puuttunut terävyys ja ONS-vahti Rautiainen estivät lukemien repeämisen entistä suuremmiksi.

Toisen jakson puolivälissä vierailta nähtiin vielä kaksi vaihtoa, kun Tia-Maria Jaakonsaari ja Jenna Rantanen kellottivat sarjakauden avausminuuttinsa. Tolppien väliin astelleelle Rantaselle kyseessä oli samalla ensiesiintyminen PK-35 Vantaan paidassa.

Avausjakson maalitahti antoi odottaa huimaa maali-ilottelua, mutta ONSin heti tauon jälkeen viimeistelemä kavennusosuma jäi lopulta ottelun viimeiseksi maaliksi. PK-35 Vantaan tehot jäivät tällä kertaa avausjaksoon, joten lopputulokseksi kirjattiin vieraiden voitto lukemin 1-6.

Voiton myötä PK-35 Vantaa nousi viiden pisteen päähän ottelun enemmän pelanneesta sarjakärjestä KuPSista. Lisäksi piste-ero kolmantena olevaan HJK:hon nähden venyi viiteen pisteeseen.

Tärkeimpänä kolme pistettä

Punamustien päävalmentaja Jari Väisänen myönsi, että joukkueiden tasoero oli sunnuntai-iltapäivänä suuri. Sarjapelien jatkumista oli jo ehditty odottaa pitkän kesätauon aikana. Paluu pelikentille alkoi todella räväkästi, kun PK-35 Vantaa tehtaili heti avausjaksolle kuusi täysosumaa.

 – Ennen peliä oli vähän samanlainen odottava fiilis kuin ennen kauden alkua. Olimme kuitenkin tänään selvästi paremmalla jalalla liikenteessä kuin sarja-avauksessa. Ensimmäisellä jaksolla hyödynsimme hyvin syntyneet tilat ja pääsimme usein nopeasti eteenpäin. Pääsimme hyvin haastamalla rangaistusalueelle ja loimme todella paljon maalipaikkoja. Onnistuimme myös prässissämme aika hyvin, Väisänen kertasi avausjakson tapahtumia.

Selvään johtoasemaan karattuaan PK-35 Vantaa ei kyennyt enää toisella jaksolla jatkamaan maalitalkoitaan. Väisäsen mukaan ratkaisupaikoille olisi kaivattu ripaus lisää malttia.

 – ONS vetäytyi toisella jaksolla hieman alemmas, minkä myötä emme pelanneet enää yhä suoraviivaisesti. Pyrimme rakentamaan tilanteita maltilla ja etsimme väyliä murtautumiseen. Meillä oli useita aihioita ihan huippupaikoille, mutta keskittymisemme hieman herpaantui viimeisissä ratkaisuissa ja yritimme usein vähän liian optimistia ratkaisuja, Väisänen sanoi.

 – ONSin maaliin johtaneen tilanteen puolustimme todella huonosti. Se menee täysin meidän piikkiimme.

Väisäsen mukaan Punamustilta nähtiin Oulussa onnistujia laajalla rintamalla. Runkosarjan loppuhuipennusta ajatellen täysi pistepotti tarjoaa hyvät lähtökohdat loppukesän otteluihin.

 – Yksilöistä on vaikeaa nostaa ketään erikseen esiin. Jokaiselta nähtiin tänään hyviä onnistumisia. Olimme tänään kentällä fyysisempi joukkue ja voitimme paljon kaksinkamppailuja, Väisänen kiitteli.

 – Se pitää vielä mainita, että Raatin nurmi oli hienossa kunnossa. Kenttä oli aivan loistava. Muuten tänään tärkeimpiä asioita olivat voitto ja maalieron kohentaminen.

Punamustien pelit Kansallisessa Liigassa jatkuvat viikon kuluttua sunnuntaina 24.7. vierasottelulla Tampereen Ilvestä vastaan. Kotikentällään PK-35 Vantaa pelaa seuraavan kerran 8.8., jolloin vieraaksi saapuu HJK.

ONS – PK-35 Vantaa 1-6 (0-6)

2´ 0-1 Reetta Suomela

6´ 0-2 Roosa Toivanen

17´ 0-3 Wilma Forsblom

25´ 0-4 Karoliina Autio

34´ 0-5 Karoliina Autio

41´ 0-6 Wilma Forsblom

48´ 1-6 Tiia Pohjanen

Avauskokoonpano:

1 Velma Oikarinen (74´ Jenna Rantanen)

2 Aino Martikainen

5 Eerika Appelqvist (55´ Tia Painilainen)

8 Reetta Suomela (65´ Vilma Hakala)

9 Netta Koso

10 Wilma Forsblom

13 Sanna Saarinen

15 Karoliina Autio (65´ Tia-Maria Jaakonsaari)

19 Anna Vlasoff

26 Roosa Toivanen

28 Roosa Bröijer

Vaihtopelaajat:

7 Vilma Hakala

21 Tia-Maria Jaakonsaari

25 Tia Painilainen

96 Jenna Rantanen

PK-35 TV: Punamustien Roosa Bröijerin ja Roosa Toivasen mietteet selvänumeroisesta ONS-vierasvoitosta

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.

Arkistot