UUTISET

Tilastopoiminnat: PK-35 Vantaa – FC Honka 3-2 (1-1)

20.6.2022

Tilastopoiminnat: PK-35 Vantaa – FC Honka 3-2 (1-1)

Tilastoyhtiö InStat koostaa Kansallisen Liigan seuroille jokaisesta ottelusta kattavan tilastopaketin. PK-35 Vantaa julkaisee otteluiden jälkeen kiinnostavimpia tilastopoimintoja.

PK-35 Vantaa pelasi perjantai-iltana viimeisen sarjaottelunsa ennen kesätaukoa, kun FC Honka vieraili Myyrmäessä. Kotijoukkue pääsi juhannuksen viettoon mukavammista tunnelmista, sillä loppulukemiksi kirjattiin Punamustien 3-2-voitto. Ottelu oli monella mittarilla tasainen.

Laukaukset kirjattiin ottelussa niukasti FC Hongan eduksi lukemin 11 – 12 ja maalia kohti suuntautuneet laukaukset lukemin 3 – 4. PK-35 Vantaa oli kuitenkin omissa laukauksissaan tehokkaampi, sillä kaikki kolme maalia kohti lauottua palloa upposivat verkon perukoille.

Vaikka laukaustilastot kallistuivat niukasti espoolaisiille, loi kotijoukkue Myyrmäessä laadukkaammat maalipaikat. Siitä kertovat joukkueiden maaliodottamat. Punamustien lukema oli 2,08 ja vieraiden 1,28. Ero oli selvä PK-35 Vantaan eduksi, mutta maaliodottaman valossa FC Honka oli HJK:n jälkeen tällä kauden eniten maalintekouhkaa luonut vastustaja.

Pallonhallinta kirjattiin FC Hongalle niukasti 53-prosenttisesti. Silmiin pistävää tilastoissa on kuitenkin se, että espoolaiset pitivät pelivälinettä hallussaan enemmän toisella kuin ensimmäisellä jaksolla. Jakauma on kiinnostava, sillä kokonaisuudessaan toinen jakso eteni selvästi avausjaksoa paremmin Punamustien kontrollissa.

Tarkimmin Punamustien pelaajista syötteli avausjakson pelannut Eerika Appelqvist, jonka syötöistä 93 % päätyi omille pelaajille. Yli 80% tarkkuuteen ylsivät myös Appelqvistin tilalle tullut Tia Painilainen, Anna Vlasoff, Sanna Saarinen, Reetta Suomela ja molemmat ottelussa pelanneet maalivahdit Irea Virtanen Espejo ja Velma Oikarinen.

Myös kaksinkamppailutilanteiden osalta perjantai-illan ottelu oli todella tasainen. PK-35 Vantaa voitti lopulta kaksi kaksinkamppailua vieraitaan enemmän. Punamustien pääpallopelaaminen on ollut tällä kaudella usein vahvaa, mutta tällä kertaa FC Honka voitti niistä peräti 75 %.

Yksittäisistä pelaajista kamppailutilanteissa kunnostautui etenkin tauolla kentälle vaihdettu Tia Painilainen, joka voitti 80 % kamppailuistaan. Lisäksi muutama Punamustien pelaaja kunnostautui 1v1-tilanteissa hyökkäyssuuntaan. Vlasoff onnistui kaikissa haastoissaan (3/3). Edukseen kyseisessä tilastossa esiintyivät myös Roosa Bröijer (83 %) ja Suomea (71 %).

Hyökkäyssuuntaan Punamustien vaarallisin pelaaja oli toisella jaksolla vaihdosta kentälle tullut Elina Mankki, joka loi ottelussa 0,82 maalin edestä maaliodottamaa. Se realisoitui lopulta myös tulostaululla, kun Mankki viimeisteli kotijoukkueen 3-2-voittomaalin.

Monet joukkuetason tilastot kirjattiin perjantai-iltana FC Hongan eduksi. Samalla kuitenkin koko joukkueen pelaajien yksilösuorituksista koostuva InStat-indeksi kallistui selvästi PK-35 Vantaan eduksi. Tilastot tukevat tällä kaudella usein todettua huomiota, että Punamustien pelaajat onnistuvat kentällä poikkeuksellisen hyvin juuri voittamisen kannalta olennaisimmissa asioissa.

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.