UUTISET

Myyrmäen kesäperjantait jatkuvat FC Honkaa vastaan

16.6.2022

Myyrmäen kesäperjantait jatkuvat FC Honkaa vastaan

PK-35 Vantaa pelaa vielä yhden ottelun ennen Kansallisen Liigan kesätaukoa. Myyrmäen kesäperjantait saavat jatkoa, kun Punamustien vieraaksi saapuu espoolainen FC Honka. Ottelu pelataan perjantaina 17.6. klo 19.00 Myyrmäen stadionilla.

Mallikkaasti sujuneen kevätkauden ansiosta PK-35 Vantaa lähtee viikonlopun kierrokselle sarjataulukon toiselta sijalta. Eroa sarjakärkeen on kahdeksan pistettä, mutta piikkipaikalla oleva KuPS on pelannut peräti kaksi ottelua Punamustia enemmän. Pistetahti on ollut tasainen, sillä PK-35 Vantaa on kärsinyt tällä kaudella vain kaksi pistemenetystä.

Molemmat mainituista pistemenetyksistä nähtiin toukokuun loppupuolella, kun PK-35 Vantaa jäi peräkkäisissä otteluissa maaleitta Åland Unitedia ja Pallokerho-35:ttä vastaan.  Viime viikonloppuna joukkue palasi kuitenkin vakuuttavasti voittokantaan, kun NJS kaatui Myyrmäessä selvin lukemin 5-0. Kaikki viisi osumaa syntyivät jo avausjaksolla. Sanna Saarinen osui maali-ilottelussa kertaalleen ja Wilma Forsblom tehtaili peräti neljä maalia.

Vierailija FC Hongan kausi sen sijaan ei ole sujunut lainkaan odotusten mukaisesti. Espoolaisjoukkue majailee tällä hetkellä sarjataulukossa seitsemäntenä. Piste-eroa viimeiseen yläloppusarjapaikkaan on viisi pistettä. Lisäksi FC Honka on pelannut yhden ottelun kuudentena olevaa HPS:ää enemmän.

Espoolaiset ovat pelanneet 12 ottelustaan yhdeksän pistettä kahdella voitolla ja kolmella tasapelillä. Tappioita FC Honka on kärsinyt seitsemän. Kauden ainoat voittonsa joukkue on saavuttanut nousijajoukkueita NJS:ää ja ONSia vastaan. Myyrmäkeen FC Honka saapuu kuitenkin kolmen ottelun pisteputkessa, sillä joukkueen kolme viimeisintä ottelua ovat päättyneet pistejakoon. Viime viikonloppuna FC Honka tasasi kotikentällään Tapiolassa Ilveksen kanssa pisteet lukemin 1-1. Ilves pääsi tauolle johdossa, mutta Saana Hartikainen nosti espoolaiset toisella jaksolla tasoihin.

Joukkueiden tämän kauden ensimmäinen kohtaaminen nähtiin kolmannella sarjakierroksella huhtikuussa. Tuolloin ottelu pelattiin vielä kenttäolosuhteista johtuen sisätiloissa Esport Arenalla. PK-35 Vantaa oli halliottelussa vahvempi lukemin 1-2. Punamustien osumista vastasivat Roosa Bröijer ja Karoliina Autio. Espoolaisten lisäajan kavennusmaalin puski kulmapotkusta Aino Nurmi.

PK-35 Vantaan tämän kauden tehokkain maalintekijä on ollut seitsemän osumaa viimeistellyt Autio. Taustatukea hän on saanut viidesti osuneelta Forsblomilta. FC Hongan pelaajista kukaan ei ole osunut kahta kertaa useammin. Kahden liigamaalin pelaajia ovat Aino Nurmi, Milla Punsar, Noora Juusela ja Saana Hartikainen.

Punamustien kokoonpanosta puuttuvat varmuudella Emma Korkalainen, Jenni Huttunen ja Rebecca Kindstedt. Roosa Toivasen pelaaminen on vielä epävarmaa.

Iloiselle peli-ilmeelle halutaan jatkoa

Päävalmentaja Jari Väisäsen mukaan PK-35 Vantaa haluaa lähteä kesätauolle kolmea pistettä rikkaampana.  Väisänen korostaa etenkin henkisen valmistautumisen merkitystä.

 – Kaikista tärkeintä on säilyttää hyvä fiilis pelissä ja uskoa omaan tekemiseen. Haluamme jatkaa samalla iloisella ja aktiivisella peli-ilmeellä kuin viime perjantaina NJS:ää vastaan. Kaikkia haluavat totta kai saada hyvän tuloksen ennen kesätaukoa, Väisänen sanoo.

 – Viime pelissä pystyimme monipuoliseen pelaamiseen. Hallitsimme palloa, mutta pelasimme myös nopeita hyökkäyksiä ja hyödynsimme linjan taakse jääviä tiloja. Lisäksi pystyimme luomaan hyviä tilanteita myös hitaista hyökkäyksistä. Se oli meille hyvää valmistautumista tähän peliin.

Perjantai-illan vierasjoukkue FC Honka on Punamustille monen vuoden ajalta tuttu vastustaja. Vaikka espoolaisten kausi on ollut matalalentoa, kyse on Väisäsen mukaan iskukykyisestä ryhmästä.

 – Honka on parantanut peliään kauden edetessä ja he ovat pystyneet hyviin suoritukseen myös kärkipään joukkueita vastaan. Se kertoo joukkueen ja pelaajien potentiaalista. Parissa viime pelissä Honka on ollut lähellä voittoakin, mutta he ovat lopulta jääneet tasapeleihin. Viimeaikaisten tulosten myötä he janoavat varmasti kolmea pistettä, Väisänen muistuttaa.

 – Hongalla on pelaamisessaan selkeä ajatus siitä, mitä he hakevat. Heillä on ollut vaikeuksia hyökkäysalueella ja maalit ovat olleet kiven alla, mutta muilla pelin osa-alueilla he ovat parantaneet otteitaan tosi paljon. Honka pyrkii prässäämään kovaa kentän eri osa-alueilla ja he puolustavat paljon eteenpäin, mikä avaa tietysti mahdollisuuksia linjan taakse.

Väisäsen mukaan Punamustilla on mielessä selvät lääkkeet FC Hongan kaatamiseen. Hän korostaa jälleen rohkeaa ja monipuolista hyökkäyspeliä, mutta samalla kotijoukkueen pitää huomioida myös vieraiden vahvuudet.

 – Meidän pitää pystyä pelaamaan monipuolisesti erilaisia hyökkäyksiä j oltava tarkkana sen kanssa, miten Honka puolustaa kentän keskustaa ja lähtee sieltä vastaiskuihin. Heillä on hyviä kuljettajia, jotka meidän pitää pystyä ohjaamaan pois vaara-alueilta.

PK-35 Vantaa – FC Honka pelataan perjantaina 17.6. klo 19.00 Myyrmäen stadionilla.

Liput otteluun maksavat ennakkoon ostettuina aikuisille 10 euroa ja lapsille (12-17-vuotiaat) sekä alennusryhmäläisille (opiskelijat, eläkeläiset, varusmiehet, työttömät) 5 euroa. Alle 12-vuotiailla lapsilla on otteluun vapaa pääsy.

ENNAKOLIPUNMYYNTIIN PÄÄSET TÄSTÄ

Portilta ostettuina liput maksavat aikuisille 12 euroa ja lapsille sekä alennusryhmäläisille 7 euroa.

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.