UUTISET

Tilastopoiminnat: PK-35 Vantaa – NJS 5-0 (5-0)

12.6.2022

Tilastopoiminnat: PK-35 Vantaa – NJS 5-0 (5-0)

Tilastoyhtiö InStat tuottaa Kansallisen Liigan seuroille jokaisesta ottelusta kattavan tilastopaketin. PK-35 Vantaa julkaisee otteluiden jälkeen kiinnostavimmat tilastopoiminnat.

PK-35 Vantaa palasi perjantai-iltana vakuuttavasti voittokantaan, kun NJS kaatui Myyrmäessä lukemin 5-0. Lopputulos vastaa hyvin pelin kuvaa, sillä kotijoukkue oli alusta loppuun vahvasti niskan päällä. PK-35 Vantaa laukoi peräti 20 kertaa kohti vieraiden maalia. Laukausmäärä oli Punamustien kuluvan kauden toiseksi korkein. Maalia kohti laukauksista suuntautui 11. Rangaistusalueen sisältä PK-35 Vantaa laukoi peräti 16 kertaa.  Punamustien maaliodottamaksi kirjattiin 4,19.

NJS sen sijaan jäi Myyrmäessä aseettomaksi. Vierasjoukkueella kirjattiin ottelussa vain yksi maalintekoyritys ja sekin suuntautui ohi maalin. NJS:n ainoa maalipaikka syntyi kulmapotkutilanteesta. Vieraiden maaliodottamaksi jäi lopulta 0,02. Tyly lukema tarkoittaa kansankielisesti sitä, että NJS olisi tarvinnut yhden maalin tekemiseen keskimäärin 50 ottelua.

Perjantain ottelussa nähtiin PK-35 Vantaan kuluvan kauden toistaiseksi suurin syöttömäärä, sillä kotijoukkueelle kirjattiin ottelussa peräti 737 syöttöä. Luku oli kaksi syöttöä enemmän kuin sarja-avauksessa ONSia vastaan. Myös Punamustien syöttötarkkuus oli kohdillaan, sillä syötöt löysivät perille 89 % tarkkuudella. Myös syöttöprosentin osalta kyseessä on kauden kärkilukema.

Punamustien pelaajista syöttäjänä kunnostautui etenkin keskuspuolustaja Aino Martikainen, joka antoi heti debyyttiottelussaan peräti 125 syöttöä ja onnistui niissä 94-prosenttisesti. 117 onnistunutta syöttöä on PK-35 Vantaan tämän kauden korkein lukema.

Yli 90 % syöttötarkkuuteen ylsivät Martikaisen lisäksi myös Anna Vlasoff (96 %), Roosa Bröijer (93 %), Sanna Saarinen (91 %), vaihdosta kentälle tullut Hilppa Tuomainen (94 %) sekä maalivahti Velma Oikarinen, joka antoi kaikki 24 syöttöään omille. Osaltaan syöttötarkkuutta selittävää ja pelin luonnetta kuvaavaa oli, että Oikarinen antoi koko ottelussa vain yhden pitkän avauksen.

Pallonhallinta oli ottelussa Punamustilla 70-prosenttisesti. Avausjaksolla lukema oli jopa kaksi prosenttiyksikköä korkeampi. Syöttöluvuissa nähtiin kuluvan kauden kärkilukemia, mutta pallonhallinnan osalta PK-35 Vantaa jäi niukasti maaliskuussa ONSia vastaan pelatun sarja-avauksen lukemastaan (71 %).

Kotijoukkue oli vahvempi myös kaksinkamppailutilanteissa (55 % – 45 %). PK-35 Vantaa oli väkevä etenkin avausjaksolla, jolloin se voitti kaksinkamppailut peräti 60-prosenttisesti. Lisäksi kotijoukkue oli läpi ottelun vahva etenkin pääpalloissa, joista 60 % päättyi Punamustien voittoon. Yksittäisistä pelaajista kaksinkamppailuissa kunnostautuivat etenkin Netta Koso (89 %) ja Roosa Toivanen (83 %). Molemmat kunnostautuivat myös vastustajan ohittamisessa, sillä sekä Koso että Toivanen haastoivat pallon kanssa neljästi ja pääsivät joka kerta vastustajan ohi.

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.