UUTISET

Punamustille viiden maalin ilta

11.6.2022

Punamustille viiden maalin ilta

PK-35 Vantaa palasi perjantai-iltana tyylillä voittojen tielle. Vierailija NJS jäi Myyrmäessä vaille mahdollisuuksia, kun Punamustien hyökkäys ja etenkin tehokkaalla pelipäällä ollut Wilma Forsblom takoivat taululle selvät lukemat 5-0.

Myyrmäen lämpimässä kesäillassa pelattu ottelu eteni alusta lähtien täysin kotijoukkueen komennossa. PK-35 Vantaa hallitsi palloa, juoksutti vieraitaan ja loi jatkuvasti vaarallisia hyökkäyksiä. Myös maalihanat aukesivat jo seitsemännellä peliminuutilla. Reetta Suomela riisti pallon keskialueella ja lähti kuljettamaan vauhdilla kohti vastustajan maalia. Lopulta Suomela tarjoili läpisyötön Wilma Forsblomille, joka pääsi nokikkain maalivahdin kanssa ja laukoi pallon varmasti etualakulmaan.

Punamustien toinen osuma syntyi vain neljää minuuttia myöhemmin, kun Netta Koso riisti pelivälineen keskialueella ja kuljetti sen kaksi vastustajaa ohittaen aina rangaistusalueelle asti. Koson keskitti takatolpalle ja Suomela pääsi laukomaan. NJS:n maalia vartioinut Jenni Aarniva onnistui kuitenkin torjumaan. Irtopallo päätyi lopulta rangaistusalueen rajalle Roosa Bröijerille, joka pyörähti taidokkaasti vapaaksi ja laukoi terävästi maalia kohti. Aarniva sai jälleen kätensä väliin, mutta tällä kertaa hän ei kyennyt nyrkkeilemään pelivälinettä pois vaara-alueelta. Pallo putosi Aarnivan käsistä aivan maaliviivalle ja Sanna Saarinen siirsi läheltä lukemiksi 2-0.

Kahden osuman lisäksi Punamustilla oli alkuhetkillä muitakin hyviä tilaisuuksia maalintekoon. Anna Vlasoff pääsi laukomaan hyvästä paikasta, mutta laukaus päätyi maalivahdin syliin. Forsblom ja Bröijer sen sijaan pelasivat hienolla seinäsyöttökuviolla tekopaikan ensin mainitulle, mutta Aarniva onnistui torjumaan läheltä tulleen laukauksen.

Ottelu ratkesi lopullisesti tappavan tehokkaaseen seitsemänminuuttiseen avausjakson lopussa. 34. minuutilla Suomela voitti hyvin pääpallon rangaistusalueella ja pudotti pallon hyvin Forsblomille, joka laukoi noin viidestä metristä terävästi taka-alakulmaan.

Kolme minuuttia myöhemmin Roosa Toivanen käynnisti hyökkäyksen hienolla pitkällä avauksella ja Saarinen pääsi karkaamaan vasemmalta. Saarinen eteni aina päätyrajalle asti ja tarjoili matalan poikittaissyötön maalille. Forsblom ohjasi pallon etutolpalta maalivahdin jalkojen välistä sisään ja pääsi tuulettamaan hattutemppua jo 37. peliminuutilla.

4-0-osumasta ehti kulua jälleen vain kolme minuuttia, kun Forsblom ja Bröijer pelasivat kaksin NJS:n puolustuksen auki. Bröijer riisti pelivälineen keskiympyrän kaarella ja kaksikko pelasi näyttävästi tiensä aina rangaistusalueelle asti. Lopulta Bröijer tarjoili pienen vapauttavan syötön ja Forsblom laukoi pallon tarkasti taka-alakulmaan. Osuma oli Forsblomlle jo illan neljäs ja sarjakauden viides. Todella vakuuttavan avausjakson jälkeen tauolle lähdettiin PK-35 Vantaan 5-0-johtolukemissa.

Ottelun jälkimmäinen puolisko jatkui siitä, mihin avausjakso jäi. Toista jaksoa oli pelattu vain kaksi minuuttia, kun Forsblom oli jälleen nokikkain vieraiden maalivahdin kanssa. Tällä kertaa sijoitusyritys painui kuitenkin hieman ohi takakulman.

Vaikka myös toinen jakso oli vahvaa Punamustien hallintaa ja kotijoukkue loi jatkuvasti hyviä hyökkäyksiä, aivan avausjakson kaltaista maalipaikkavyöryä ei enää nähty. Viimeisellä kymmenminuuttisella Saarinen pääsi laukomaan pienestä kulmasta ja pallo kävi jo maaliviivalla, mutta NJS:n kapteeni, viime kaudella Punamustia edustanut Laura Kölhi ehti purkamaan tilanteen viime hetkillä.

Toinen jakso jäi hyvistä tilanteista huolimatta lopulta maalittomaksi, joten ottelun lopputulokseksi kirjattiin Punamustien 5-0-kotivoitto. Kolmen pisteen myötä PK-35 Vantaa vankisti asemiaan sarjakakkosena ja nousi viiden pisteen päähän ottelun enemmän pelanneesta sarjakärjestä.

Iloinen peli-ilme

Punamustien päävalmentaja Jari Väisänen oli tyytyväinen joukkueensa suoritukseen ja ennen kaikkea pirteään peli-ilmeeseen. Pelaajat ja pallo liikkuivat Myyrmäen illassa sujuvasti.

 – Viime viikkojen harjoituksissa näkynyt aktiivisuus näkyi tänään hyvin myös pelissä. Halusimme pitää palloa ja olimme pallollisina tosi aktiivisia. Lisäksi meillä oli etenkin ensimmäisellä jaksolla malttia pelata itsemme laadukkaille maalipaikoille. Kierrätyksessä syöttöjemme kovuudet olivat tänään hyviä. Vastustajan oli vaikeaa päästä niihin kiinni, Väisänen sanoi.

 – Pallo pysyi tänään hyvin liikkeessä. Pelaamisemme oli nopeampaa kuin kahdessa viime pelissä. Loimme selvästi paremmin ylivoimatilanteita, mikä liittyy suoraan pelinopeuteen. Hallitsimme palloa kentän joka osa-alueella, mutta pystyimme pelaamaan myös hyviä pidempiä palloja linjan taakse.

Avausjaksolla PK-35 Vantaalla nähtiin peräti viiden maalin ilotulitus. Toisella jaksolla osumia ei enää nähty. Väisäsen mukaan pelaamisessa ei tapahtunut suurta muutosta, mutta tietty malttamattomuus leimasi jälkimmäisen 45-minuuttisen otteita.

 – Peli-ilme ei muuttunut suuresti tauon jälkeen, mutta aloimme hieman oikomaan. Pelasimme liian nopeasti pystyyn tilanteissa, joissa emme olleet vielä ihan valmiita. Se vähän näkyi toisen jakson otteissamme.

Illan hahmoksi nousi Punamustien Wilma Forsblom, joka osui neljästi ja peräti viisinkertaista tämän liigakauden maalimääränsä. Myös ensiesiintymisensä PK-35 Vantaan paidassa tehnyt Aino Martikainen esiintyi keskuspuolustuksessa edukseen.

 – Wilmalla on ollut kaksi todella hyvää harjoitusviikkoa ja se näkyi tänään tekemisessä. Hän sai hyviä paikkoja ja viimeisteli niistä tosi hyvin. Pystyimme pelaamaan Wilmalle hyviä paikkoja hienoilla sommitelmilla, mutta vaatii oman taitonsa viedä tilanteet loppuun asti. Neljän maalin lisäksi Wilmalla oli paikkoja jopa vielä pariin lisämaaliin. Hän pelasi tänään hieman erilaisessa roolissa ja onnistui siinä erittäin hyvin, Väisänen kiitteli.

 – Aino pääsi hyvin mukaan joukkueen pelaamiseen ja pärjäsi ensimmäisessä pelissään hyvin. Hän oli varmaotteinen, puolusti hyvin eteenpäin, tuli lujaa tilanteisiin, pääsi pääpalloihin ja kierrätti palloa hyvin.

Väisäsen mukaan voitokas NJS-ottelu tarjosi hienon avauksen runkosarjan jälkimmäiselle puoliskolle. PK-35 Vantaa sai onnistumisia laajalla rintamalla, mikä palvelee hyvin tulevia otteluita.

 – Tärkeintä oli palata jälleen voittokantaan parin vaisumman pelin jälkeen. Löysimme jälleen tutun iloisen peli-ilmeen ja aktiivisuuden. Kaikki pelaajat onnistuivat tänään hyvin, mikä on tärkeää jatkoa ja joukkueen itseluottamusta ajatellen, Väisänen sanoi.

Punamustien kotipelit Kansallisessa Liigassa jatkuvat jo tulevan viikon perjantaina 17.6. Silloin PK-35 Vantaa saa Myyrmäkeen vieraakseen FC Hongan.

PK-35 Vantaa – NJS 5-0 (5-0)

6´ 1-0 Wilma Forsblom

10´ 2-0 Sanna Saarinen

34´ 3-0 Wilma Forsblom

37´ 4-0 Wilma Forsblom

40´ 5-0 Wilma Forsblom

Avauskokoonpano:

1 Velma Oikarinen

3 Aino Martikainen

7 Vilma Hakala (70´ Ella Koivu)

8 Reetta Suomela (70´ Elina Mankki)

9 Netta Koso (70´ Tuulia Mikkola)

10 Wilma Forsblom

13 Sanna Saarinen

19 Anna Vlasoff

25 Tia Painilainen

26 Roosa Toivanen (79´ Hilppa Tuomainen)

28 Roosa Bröijer

Vaihtopelaajat:

4 Hilppa Tuomainen

5 Eerika Appelqvist

11 Elina Mankki

12 Irea Virtanen Espejo

15 Karoliina Autio

23 Tuulia Mikkola

29 Ella Koivu

PK-35 TV: Punamustien Aino Martikaisen ja Wilma Forsblomin mietteet NJS-voitosta

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.