UUTISET

PK-35 Vantaa kohtaa NJS:n Myyrmäen kesäillassa

9.6.2022

PK-35 Vantaa kohtaa NJS:n Myyrmäen kesäillassa

PK-35 Vantaa palaa perjantai-iltana muutaman viikon pelitauolta jälleen tositoimiin. Runkosarjan jälkimmäisen puoliskon avaavassa ottelussa Punamustien vieraaksi saapuu Nurmijärven Jalkapalloseura. Ottelu pelataan perjantaina 10.6. klo 19.00 Myyrmäen stadionilla.

Punamustien osalta lähtökohdat ovat mainiot, sillä joukkue majailee sarjataulukossa toisena. Sarjakärki KuPS on kahdeksan pistettä edellä, mutta savolaiset ovat pelanneet peräti kaksi ottelua Punamustia enemmän. PK-35 Vantaan hyvä tulosvire on ollut ennen kaikkea toimivan puolustuksen ansiota, sillä joukkue on päästänyt tämän kauden sarjapeleissä vain seitsemän maalia.

Kokonaisuutena vahvan kevätpuoliskon pelannut PK-35 Vantaa päätti toukokuun kahteen voitottomaan otteluun. Ensin joukkue kärsi 1-0-tappion Åland Unitedin vieraana ja toukokuun lopussa punamustien kohtaaminen Pallokerho-35:n kanssa päättyi maalittomaan pistejakoon. Kyseiset ottelut ovat kuluvan vuoden ainoat, joissa PK-35 Vantaa ei ole onnistunut maalinteossa.

Perjantai-illan vierasjoukkue NJS majailee sarjataulukon viimeisellä sijalla. Sarjanousija on kerännyt kymmenestä ottelustaan vain kaksi tasapelipistettä. Avauskierroksella NJS päätyi HPS:n kanssa maalirikkaaseen 3-3-tasapeliin ja myöhemmin keväällä joukkue haki maalittomalla tuloksella tasapelipisteen Ilveksen vieraana.

Toukokuun lopussa NJS kärsi kirvelevän tappion, kun se hävisi voitottomien joukkueiden keskinäisessä kohtaamisessa kotonaan ONSille lukemin 0-1. Viime viikonloppuna NJS kärsi HPS:ää vastaan selvänumeroisen 0-3-kotitappion.

PK-35 Vantaan tämän kauden tehokkain maalintekijä on ollut seitsemän osumaa viimeistellyt Karoliina Autio. Lisäksi Netta Koso ja Elina Mankki ovat osuneet kahdesti. NJS:lle maalinteko on ollut vaikeaa, sillä joukkue on onnistunut maalinteossa vain neljästi – ja vain kahdessa eri ottelussa. Nurmijärveläisten osumista ovat vastanneet kahdesti osuneet Rosa Wikström ja Venla Mäkelä.

Punamustien kokoonpanosta puuttuvat perjantaina varmuudella Emma Korkalainen ja Rebecca Kindstedt. Jenni Huttusen pelaaminen on vielä epävarmaa. Viime ottelusta sivussa ollut Elina Mankki sen sijaan palaa jälleen kokoonpanoon.

Voitontahdon pitää näkyä

Kansallisen Liigan runkosarjan syyspuolisko käynnistyy Punamustien osalta perjantaina. Päävalmentaja Jari Väisäsen mukaan joukkue haluaa jälleen löytää alkukaudella nähdyn peli-ilmeensä.

 – Meillä on nyt alla kaksi hieman alavireistä peliä. Nyt meidän pitää jälleen kaivaa esiin se aktiivisuus ja halu voittaa, jota osoitimme alkukauden peleissä. Se on varmasti kaikista tärkein asia. Tämän viikon treeneissä se on jo näkynyt tosi hyvänä asenteena, Väisänen sanoo.

 – Tämän tauon aikana olemme pystyneet keskittymään myös vähän kovempaan harjoitteluun ja saaneet jaettua sitä useammalle päivälle.

PK-35 Vantaa pääsee perjantai-illan otteluun mukavista lähtökohdista. Joukkueella on käytettävissä laaja pelaajaryhmä, joten jalkeille saadaan jälleen täysi pöytäkirjallinen pelaajia.

 – Joukkueen terveystilanne on hyvä. Sanna Saarinen ja Netta Koso palasivat jo viime pelissä poissaolojensa jälkeen kokoonpanoon, mutta nyt he ovat saaneet pari hyvää harjoitusviikkoa alle ja ovat taas täydessä iskussa. Lisäksi Tia Painilainen tuli viime pelissä hyvin vaihdosta sisään, mikä antoi lupaavia merkkejä tulevaa ajatellen.

PK-35 Vantaa ja NJS kohtasivat toisensa jo sarjakauden toisella kierroksella Klaukkalassa. Tuolloin vieraat veivät pisteet lukemin 0-2, mutta NJS piti Punamustat pitkään maaleitta.

 – Kevään kohtaaminen ei ollut helppo peli. NJS puolusti tiiviisti ja ajoi meidät alueille, joista emme päässeet parhaille maalintekosektoreille. NJS on myös mennyt siitä pelistä eteenpäin pelaamiensa liigapelien myötä. Viimeksi HPS:ää vastaan heillä oli pallonhallintaa ja maalipaikkoja, mutta HPS teki maalit. Mielestäni NJS oli siinä pelissä pirteämpi ja aggressiivisempi kuin alkukauden peleissä, Väisänen arvioi.

 – NJS ei ole menettänyt näyttöhalujaan, vaikka tappioita on tullut. Lisäksi he janoavat maalia ja ovat valmiita hakemaan sitä yllättävilläkin suorituksilla ja laukomaan kaukaakin.

Vaikka NJS ei ole vielä kyennyt avaamaan voittotiliään, löytyy joukkueesta Väisäsen mukaan useampia edukseen esiintyneitä yksilöitä.

 – Ella Leskelä ja Venla Mäkelä muodostavat aika hyvän ja työteliään hyökkäysparin. He tekevät paljon töitä ja pyrkivät prässäämään kovaa. Myös Nette-Nina Hiltunen on ollut pirteä hyökkäyssuuntaan. Lisäksi NJS:n maalivahti Annika Kulha on hyvä jalalla, jos hän pääsee antamaan pitkiä palloja.

PK-35 Vantaa – NJS pelataan perjantaina 10.6. klo 19.00 Myyrmäen stadionilla.

Liput otteluun maksavat ennakkoon ostettuina aikuisille 10 euroa ja lapsille (12-17v) sekä muille alennusryhmäläisille (opiskelijat, eläkeläiset, varusmiehet, työttömät) 5 euroa. Alle 12-vuotiailla lapsilla on otteluun vapaa pääsy.

ENNAKKOLIPUNMYYNTIIN PÄÄSET TÄSTÄ

Portilta ostettuina liput maksavat aikuisille 12 euroa ja lapsille sekä alennusryhmäläisille 7 euroa.

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.