UUTISET

Punamustien kohtaamisessa jäätiin maaleitta

28.5.2022

PK-35 Vantaa ja Pallokerho-35 päätyivät Myyrmäen sateisessa perjantai-illassa maalittomaan pistejakoon. Maalipaikat olivat tasaisessa punamustien kohtaamisissa vähissä, kun PK-35 Vantaa jäi toista kertaa tällä kaudella ilman osumia.

Ensimmäinen maalintekopaikka nähtiin heti avausminuutilla, kun Pallokerho-35:n Emilia Kupsanen pääsi laukomaan vaarallisesta paikasta rangaistusalueen sisältä. Punamustien maalia vartioinut Irea Virtanen Espejo onnistui kuitenkin torjumaan matalan laukauksen etualakulmasta.

Muutamaa minuuttia myöhemmin Netta Koson keskitys kolahti toisessa päässä ylärimaan. Suurta maalintekouhkaa ylärimaosumassa ei kuitenkaan ollut, sillä helsinkiläisten maalivahti Tanja Kotoaro oli tilanteessa hyvin mukana. Viidentoista minuutin pelin jälkeen Koso hätyytteli vieraiden maalia rangaistusalueen kulmalta lauotulla vapaapotkulla, mutta Kotoaro venytti kätensä etualakulmaan suuntautuneen laukauksen tielle.

Kokonaisuudessaan maalintekopaikat olivat avausjaksolla vähissä. PK-35 Vantaa oli joukkueista hieman aloitteellisempi ja piti enemmän palloa, mutta vierasjoukkue pelasi yritteliäästi, puolusti tiukasti ja oli nopeissa hyökkäyksissään jatkuvasti vaarallinen. Kotijoukkue sen sijaan ei löytänyt pelaamiseensa tuttua rytmiä ja vaarallisimmille maalintekopaikoille murtautuminen tuotti vaikeuksia. Anna Vlasoff ja Wilma Forsblom hakivat ratkaisua kaukolaukauksilla, mutta molempien yritykset suuntautuivat ohi maalin.

Juuri ennen taukoa Pallokerho-35:n Emilia Kupsanen pääsi laukomaan hyvän kuljetuksen päätteeksi rangaistusalueen rajan takaa. Virtanen Espejo kuitenkin torjui taka-alakulmaan suuntautuneen laukauksen. Tauolle lähdettiin siis maalittomissa tasalukemissa.

Toisen jakson alussa PK-35 Vantaa pääsi hyvään nopeaan hyökkäykseen. Forsblom tarjoili matalan syötön maalille, mutta puolustaja ehti katkaisemaan syötön. Irtopallo päätyi kuitenkin Kosolle rangaistusalueen rajan tuntumaan. Koson laukaus karkasi kuitenkin yli maalin.

Pelin jälkimmäisellä puoliskolla kotijoukkue sai vietyä painopistettä enemmän vieraiden kenttäpuoliskolle. PK-35 Vantaa sai pelattua enemmän pitkiä hyökkäyksiä ja loi muutamia painostusjaksoja, mutta maalintekoalueille pääseminen oli edelleen vaikeaa. Pallokerho-35 sen sijaan pääsi muutamaan vaaralliseen vastahyökkäykseen. Reilun tunnin pelin jälkeen Krista Hakala pääsi laukomaan irtopallosta rangaistusalueen rajalta, mutta laukaus pysähtyi maalin edustalla Punamustien puolustajien jalkoihin.

Lähimpänä maalintekoa käytiin lopulta noin vartti ennen päätösvihellystä, kun Pallokerho-35:n Olivia Kåhre lähti laukomaan ennakkoluulottomasti pienestä kulmasta rangaistusalueen reunalta. Painava laukaus painui kuitenkin kotijoukkueen onneksi yläriman kautta yli maalin.

Myös PK-35 Vantaa onnistui rakentamaan hyvän maalintekopaikan vielä viimeisellä kymmenminuuttisella. Roosa Bröijer käynnisti tilanteen ja Vlasoff tarjoili hyvän pystysyötön Reetta Suomelalle. Suomela vääntäytyi rangaistusalueella vapaaksi kahdelta puolustajalta ja pääsi laukomaan, mutta vasemman jalan yritys suuntautui niukasti taka-alakulman ohi. Vain hetkeä myöhemmin Roosa Toivanen haki ratkaisua noin 30 metristä, mutta yritys oli aavistuksen liian korkea.

Punamustien paine kasvoi ottelun edetessä, mutta viimeiset tilanteet nähtiin toisessa päädyssä. Pallokerho-35 sai vielä lisäajalla sivuvapaapotkun hyvästä paikasta, mutta Virtanen Espejo nyrkkeili korkean pallon yläriman yli. PK-35 Vantaan puolustus onnistui selvittämään myös tilannetta seuranneen kulmapotkun.

 

Myyrmäen perjantai-illassa jäätiin lopulta maaleitta, joten molempien joukkueiden pistetili sai yhden pisteen verran täytettä. PK-35 Vantaa jatkaa sarjataulukossa toisena ennen lauantain otteluita.

”Emme päässeet peliin sisään”

Punamustien päävalmentaja Jari Väisänen oli ottelun jälkeen lopputulosta pettyneempi joukkueensa pelisuoritukseen. Hänen mukaansa PK-35 Vantaa jäi Myyrmäen perjantai-illassa kauas parhaastaan.

– Mielestäni emme päässeet tänään oikein peliin sisään emmekä olleet riittävän terävällä jalalla liikkeessä. Tavoitteenamme oli juoksuttaa vastustajaa poikittaissuunnassa mahdollisimman paljon, mutta emme onnistuneet siinä suunnitellusti, vaikka se paranikin toisella jaksolla hieman. Loppua kohden saimme luotua laidoille enemmän ylivoimia ja 1v1-tilanteita, Väisänen kertasi kenttätapahtumia.

– Alhaalla puolustaessa alakerta hoiti tehtävänsä hyvin, mutta koko joukkueen eteenpäin puolustaminen ei tänään toiminut. Kun kollektiivinen puolustaminen ei ole riittävän hyvää, se näkyy usein myös hyökkäyspelissä.

Väisänen jakoi kunniaa myös illan vastustajalle. Pihlajamäestä saapunut vierailija teki Punamustien pelaamisen vaikeaksi.

– Tiesimme jo etukäteen Pallokerho-35:n olevan vaikea vastustaja. He puolustavat tiukasti ja tekevät paljon raakaa duunia.  Lisäksi etenkin Julie Forss laittoi hyviä pitkiä palloja, joista monet olivat myös vaarallisia.

Onnistujia Väisänen löysi laidoilta ja tolppien välistä. Virtanen Espejo pelasi maalillaan jo kauden kolmannen nollapelinsä. Reetta Suomela ja vaihdosta kentälle tullut Tia Painilainen sen sijaan toivat hyökkäyspäähän juoksu- ja haastovoimaa.

– Tämä oli Irealta kaikin puolin erittäin onnistunut suoritus. Hän hoiti kaikki tarvittavat tilanteet ja teki heti pelin alussa tärkeän torjunnan. Märällä kelillä kaikki matalat laukaukset ovat vaarallisia, mutta Irea hoiti ne hyvin. Lisäksi hän on mennyt jalalla pelaamisessakin jo tämän kauden aikana tosi paljon eteenpäin, Väisänen kiittelee.

– Vasemmalla laidalla Reetta teki todella paljon töitä ja oli koko ajan uhkana vastustajalle. Lisäksi ”Pai” tuli hyvin vaihdosta sisään. Hän toi lisää virtaa laidalle.

PK-35 Vantaa saavutti perjantain ottelun myötä puolimatkan Kansallisen Liigan runkosarjassa. Väisäsen mielestä runkosarjan avauspuolikas on ollut Punamustilta kokonaisuudessaan onnistunut.

– Jos katsotaan sarjataulukkoa, pitää alkukauteen totta kai olla tyytyväinen. Olemme hävinneet vain kerran ja pelanneet kerran tasan. Lisäksi meille on tehty vain seitsemän maalia. Kaksi viimeisintä ottelua ovat kuitenkin jättäneet pelillisesti parannettavaa.

Punamustien pelit Kansallisessa Liigassa jatkuvat perjantaina 10.6. Silloin Myyrmäkeen vieraaksi saapuu Nurmijärven Jalkapalloseura.

 

PK-35 Vantaa – Pallokerho-35 0-0

 

Avauskokoonpano:

5 Eerika Appelqvist

8 Reetta Suomela

9 Netta Koso (66´ Tia Painilainen)

10 Wilma Forsblom (79´ Tuulia Mikkola)

12 Irea Virtanen Espejo

13 Sanna Saarinen

15 Karoliina Autio (79´ Ella Koivu)

17 Rebecca Kindstedt

19 Anna Vlasoff

26 Roosa Toivanen

28 Roosa Bröijer

 

Vaihtopelaajat:

1 Velma Oikarinen

3 Aino Martikainen

4 Hilppa Tuomainen

7 Vilma Hakala

23 Tuulia Mikkola

25 Tia Painilainen

29 Ella Koivu

 

PK-35 TV: Punamustien Tia Painilaisen ja Anna Vlasoffin mietteet maalittomasta tasapelistä

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.