UUTISET

Punamustat vastakkain Myyrmäen perjantai-illassa

26.5.2022

PK-35 Vantaa pelaa perjantai-iltana jälleen kotiyleisön edessä. Tällä kertaa kyseessä on punamustien kohtaaminen, kun vieraaksi saapuu Pallokerho-35. Ottelu pelataan huomenna perjantaina 27.5. klo 19.00 Myyrmäen stadionilla.

Kansallisen Liigan runkosarja saavuttaa viikonlopun kierroksen myötä puolivälinsä. PK-35 Vantaa lähtee yhdeksännelle kierrokselle sarjan toiselta sijalta. Piste-eroa yhden ottelun enemmän pelanneeseen KuPSiin on kolme pistettä, joten kärkikaksikko on napsinut voittoja tasatahtiin.

Punamustien lähtökohdat perjantai-illan otteluun ovat kuitenkin erilaiset kuin aiempiin liigaotteluihin, sillä joukkueen seitsemän ottelun mittaiseksi venynyt voittoputki katkesi viikonloppuna Ahvenanmaalla. PK-35 Vantaa oli ottelussa aloitteellisempi osapuoli, mutta Åland United oli ratkaisevissa tilanteissa terävämpi. Samalla PK-35 Vantaa jäi tänä vuonna ensimmäistä kertaa ilman osumia. Perjantai-iltana kotiyleisön eteen astelee siis sisuuntunut Punamustien ryhmä.

Historiansa kolmatta naisten pääsarjakautta pelaava Pallokerho-35 lähtee perjantain otteluun sarjataulukon viidenneltä sijalta. Joukkue on kerännyt kahdeksasta ottelustaan 14 pistettä kolmella voitolla ja kahdella tasapelillä. Tappioita Pallokerho-35 on kärsinyt vain kaksi – vieraissa KuPSia ja Åland Unitedia vastaan.

Myyrmäkeen Pallokerho-35 saapuu kahden ottelun voittoputkessa. Toukokuun otteluissaan joukkue on kaatanut kotikentällään Pihlajamäessä ensin ONSin lukemin 4-1 ja viime viikonloppuna toisen sarjanousijan NJS:n maalin erolla 1-0.

Punamustat joukkueet ovat kohdanneet toisensa lyhyen keskinäisen historiansa  aikana yhteensä kuusi kertaa. Otteluista neljä on päättynyt PK-35 Vantaan voittoon, yksi pistejakoon ja yksi Pallokerho-35:n voittoon. Viime kaudella PK-35 Vantaa oli Myyrmäessä vahvempi lukemin 1-0 ja Pihlajamäessä päädyttiin 2-2-tasalukemiin.

PK-35 Vantaan tämän kauden tehokkain maalintekijä on ollut seitsemän osumaa tehtaillut Karoliina Autio. Lukema oikeuttaa Kansallisen Liigan maalipörssissä kolmanteen sijaan. Pallokerho-35:n riveissä tehokkain on ollut Emilia Kupsanen, joka on onnistunut maalinteossa neljästi.

Punamustien kokoonpanosta puuttuvat perjantaina varmuudella Emma Korkalainen ja Elina Mankki. Sanna Saarinen ja Netta Koso sen sijaan palaavat jälleen kokoonpanoon. Lisäksi pienen vamman takia viime viikonloppuna sivussa ollut Jenni Huttunen on jälleen harjoitellut joukkueen mukana.

Kehityskohteita käyty läpi

PK-35 Vantaan päävalmentajan Jari Väisäsen mukaan perjantai-illan ottelu on hyvä tilaisuus palata nopeasti takaisin sarjapisteiden makuun. Viikonlopun tappiollinen vierasottelu on käyty tarkasti läpi ja niitä oppeja halutaan soveltaa heti tositoimissa.

– Tappio tulee aina väistämättä jossain vaiheessa, vaikka sitä ei tietenkään toivota. Nyt meidän ei tarvitse enää pohtia tappiotonta putkea vaan katseet pitää suunnata tulevaan.  Åland Unitedia vastaan pystyimme pallollisesti hyvään suoritukseen, mutta tiettyjä asioita pitää parantaa, Väisänen tiivistää.

Punamustien pelaajamateriaali on aiempia kausia laajempi ja tällä hetkellä kokoonpanotilanne on hyvä. Ainoa harmittava takaisku on ollut Elina Mankin muutaman viikon lepoa vaativa loukkaantuminen.

– Kokoonpanoon palaavat Sanna ja Netta ovat meille tärkeitä lenkkejä. He tuovat keskikentälle paljon varmuutta, rutiinia ja mahdollisuuksia erilaisiin variaatioihin, Väisänen sanoo.

– ”Ellu” on ollut yksi alkukauden onnistujista. Nyt hänelle tulee muutama viikko huilia, mutta onneksi lähestyvä kesätauko tulee kuntoutumista ajatelleen sopivaan ajankohtaan.

Perjantai-illan vastustaja on tullut jo 2020-kuvun kohtaamisissa tutuiksi. Väisäsen mukaan Pallokerho-35:n mallikas alkukausi on hyvä osoitus joukkueen iskukyvystä.

– Pallokerho-35 on aloittanut kauden erittäin hyvin ja ansainnut keräämänsä pisteet. He ovat pelanneet rohkeasti ja ennakkoluulottomasti, mikä näkyy myös sarjataulukossa. Kyseessä on yritteliäs joukkue, joka uskaltaa avata peliä lyhyillä syötöillä. He ovat selvästi lähteneet kehittämään pelaamistaan viime kaudesta, Väisänen sanoo.

– Etenkin Emilia Kupsanen on esiintynyt alkukaudesta edukseen. Lisäksi heillä on pari nopeaa pelaajaa, joista esimerkiksi Nora Lehto luo uhkaa linjan taakse.

PK-35 Vantaa – Pallokerho-35 pelataan perjantaina 27.5. klo 19.00 Myyrmäen stadionilla.

Liput otteluun kannattaa hankkia edullisempaan hintaan jo ennakkoon. Ennakkoon ostettuina liput otteluun maksavat aikuisille 10 euroa ja lapsille (12-17-vuotiaat) sekä alennusryhmäläisille (opiskelijat, eläkeläiset, varusmiehet, työttömät) 5 euroa. Alle 12-vuotiailla lapsilla on otteluun vapaa pääsy.

ENNAKKOLIPUNMYYNTIIN TÄSTÄ

Portilta ostettaessa lippujen hinta on aikuisille 12 euroa ja lapsille sekä alennusryhmäläisille 7 euroa.

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.