UUTISET

Perjantaina kaikki on punamustaa!

25.5.2022

Lähiöunelmia ja perjantaipelejä. Siinä on PK-35 Vantaan alkukesän teema, sillä joukkue pelaa vielä ennen juhannusta kolme peräkkäistä kotiottelua – ja niistä jokaisen perjantai-iltana.

Niistä ensimmäinen on yksi kotimaisten jalkapallokenttien erikoisimmista otteluista. Kun PK-35 Vantaa saa vieraakseen Pallokerho-35:n, kentälle astelee kaksi samaa logoa kantavaa punamustaa joukkuetta. Molempien historian juuret löytyvät Viipurista ja vuodesta 1935. Edustusjalkapallotoiminnan eriyttäminen vuonna 2008 johti PK-35 Vantaan syntyyn ja muuttoon kuntarajan yli.

Pallokerho-35 jatkoi laadukasta juniorityötään Pihlajamäessä ja teki tiivistä yhteistyötä Myyrmäessä toimineiden edustusjoukkueiden kanssa. Ansiokas yhteistyö jatkui aina vuoteen 2018 asti ja huipentui PK-35 Vantaan seitsemänteen Suomen mestaruuteen joukkueella, jonka riveissä pelasi useita Pihlajamäestä ponnistaneita pelaajia.

Lopulta PK-35 Vantaan liigalisenssin menettäminen alkuvuodesta 2019 johti erikoiseen tilanteeseen, kun punamustat joukkueet löysivät toisensa samasta sarjasta Ykkösestä. Seurojen välinen yhteistyösopimus oli yhä voimassa, mutta saman sarjan pelaaminen teki sen soveltamisesta mahdotonta. Yli kolme vuotta myöhemmin PK-35 Vantaa ja Pallokerho-35 ovat kohdanneet toisensa kentällä jo kuudesti, mutta kohtaamisiin liittyy edelleen erikoisia tuntemuksia ja ylimääräisiä jännitteitä.

Perjantai-illan huumaa

Myyrmäen kotiyleisö on päässyt todistamaan tänä vuonna jo useita hienoja hetkiä, sillä PK-35 Vantaa on voittanut Suomen Cupista lähtien kaikki tämän kauden kotiottelunsa. Etenkin toukokuun puolivälissä pelatussa KuPS-ottelussa hienosti kenttätapahtumiin eläytynyt ja peliin osallistunut kotiyleisö oli Punamustille suuri voimavara. Kotiyleisön tukea tarvitaan jatkossakin, kun PK-35 Vantaa taistelee jälleen sarjan kärkisijoista.

Otteluliput kannattaa hankkia edullisempaan hintaan jo ennakkoon. Ennakkolipunmyyntiin pääset TÄSTÄ.

PK-35 Vantaa – Pallokerho-35 pelataan perjantaina 27.5. klo 19.00 Myyrmäen stadionilla.

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.

Arkistot