UUTISET

Punamustat lauantaina Åland Unitedin vieraaksi

20.5.2022

PK-35 Vantaan pelit Kansallisessa Liigassa jatkuvat jälleen huomenna. Tällä kertaa Punamustilla on edessään kauden ensimmäinen pidempi vieraspelimatka, kun joukkue matkustaa Åland Unitedin vieraaksi Ahvenanmaalle. Ottelu pelataan lauantaina 21.5. klo 17.00 Wiklöf Holding Arenalla Maarianhaminassa.

PK-35 Vantaa on aloittanut sarjakauden mallikkaasti. Joukkue on voittanut kaikki seitsemän sarjapeliään ja majailee sarjataulukossa toisena. Yhden ottelun enemmän pelannut KuPS on vielä maalieron turvin Punamustien edellä. PK-35 Vantaan oma maaliero näyttää tällä hetkellä lukemia 16 – 6.

Lauantain ottelu Ahvenanmaalla on Punamustien tämän kauden ensimmäinen todellinen reissupeli. PK-35 Vantaa on hakenut tämän kauden sarjapeleissä jo kolme vierasvoittoa, mutta ne ovat tulleet lähialueilla NJS:n, FC Hongan ja HJK:n vieraana.

Viime viikonloppuna Myyrmäessä nähtiin hieno jalkapallolauantai, kun PK-35 Vantaa kaatoi KuPSin Kansallisen Liigan odotetussa kärkiottelussa. Avausjakso mentiin vielä ilman maaleja, mutta toisella jaksolla Elina Mankki ja Karoliina Autio osuivat Punamustille. KuPS nousi vielä maalin päähän, mutta pisteet jäivät Myyrmäkeen lukemin 2-1.

Åland United on kahdeksannelle ottelukierrokselle lähdettäessä sarjassa neljäntenä. Ahvenanmaalaisten alkukausi on ollut kaksijakoinen. Joukkue aloitti sarjan kahdella tappiolla, mutta viimeisestä viidestä ottelussaan se on kerännyt 13 pistettä. Joukkue on kaatanut kotikentällään NJS:n, ONSin ja Pallokerho-35:n sekä hakenut vierasvoiton Ilveksestä. HPS:n vieraana Åland United päätyi maalirikkaaseen 3-3-tasapeliin.

Viime viikonloppuna Åland United venytti tappiottomien otteluiden putkensa jo viiden ottelun mittaiseksi. Joukkue aloitti Ilveksen vieraana poikkeuksellisen räväkästi, sillä saarelaiset johtivat seitsemän minuutin pelin jälkeen jo 0-3. Loppulukemiksi kirjattiin lopulta Åland Unitedin 1-4-vierasvoitto. Ahvenanmaalaisten osumista vastasivat Anna Westerlund, kahdesti osunut Dana Leskinen ja uransa ensimmäisen liigamaalin viimeistellyt Olivia Ulenius.

PK-35 Vantaa ja Åland United ovat kohdanneet tänä vuonna jo kertaalleen Suomen Cupin merkeissä. Tammikuun lopussa Myyrmäki-hallissa pelattu lohkovaiheen ottelu päättyi Punamustien voittoon lukemin 3-2. Kotijoukkueen osumista vastasivat Karoliina Autio, Vilma Hakala ja Wilma Forsblom. Saarelaisilta sen sijaan osuivat Signy Aarna ja Monica Hagström.

Punamustien tämän kauden paras maalintekijä on ollut seitsemän liigamaalia viimeistellyt Autio. Lukema oikeuttaa Kansallisen Liigan maalipörssissä toiseen sijaan. Åland Unitedin tehokkain pelaaja on sen sijaan ollut kuusi maalia tehtaillut Kit Loferski.

Punamustien kokoonpanosta puuttuvat lauantaina varmuudella Emma Korkalainen, Netta Koso ja Sanna Saarinen. Myös viime ottelussa PK-35 Vantaan paidassa debytoinut Jenni Huttunen on vierasottelusta sivussa.

Vastassa erilainen joukkue

Punamustien päävalmentaja Jari Väisänen on ollut tyytyväinen alkukauden peliesityksiin. PK-35 Vantaa on onnistunut tasaisen hyvin kaikilla pelin eri osa-alueilla, vaikka eri vastustajia vastaan pelatut ottelut ovat eronneet suurestikin toisistaan.

– Olemme onnistuneet monissa asioissa halutulla tavalla. KuPSia vastaan jouduimme pohtimaan enemän myös puolustamista ja onnistuimme pitämään KuPSin vaarallisimmat aseet kurissa. Hyökkäyspäässä olemme päässeet rakentaneet hyökkäyksiä hyvin ja päässeet viimeistelemään hyviltä sektoreilta. Pelaajilla on ollut malttia ja hyviä tilanteita on syntynyt sekä nopeista että hitaista hyökkäyksistä, Väisänen kertaa alkukauden onnistumisia.

– Lisäksi olemme saaneet hyökkäyspäässä onnistumisia laajemmalla rintamalla kuin viime vuonna, mikä on pitkässä juoksussa hyvä asia joukkueen kannalta.

Åland United on Punamustille monen vuoden ajalta tuttu vastustaja. Väisäsen mukaan saarelaisjoukkue on erilainen haaste kuin viime viikkoina kohdatut HJK ja KuPS.

– Viime peliin nähden vastaan tulee jälleen ihan erilainen joukkue. Åland Unitedilla on oma todella kovat vahvuutensa, joihin meidän pitää löytää oikeat lääkkeet. Erikoistilanteet ja nopeat hyökkäykset ovat heidän suurimmat syömähampaansa, kuten he näyttivät jälleen Ilvestä vastaan, Väisänen kertoo.

– Kit Loferski on todella nopea pelaaja. Myös Dana Leskinen on jälleen kunnossa, joten Åland Unitedilla on kaksi nopeaa hyökkääjää ylhäällä. Ilvestä vastan he olivat avausjaksolla koko ajan vaarallisia selustaan. Jaqueline Hand on hyvä tempokuljettaja, joka pystyy etenemään kuljettamalla keskikentän yli. Se yhdistettynä nopeisiin kärkipelaajiin on vaarallinen kokonaisuus.

Anna Westerlundin ja Sanni Ojasen muodostama keskuspuolustus lukeutuu ahvenanmaalaisten vahvimpiin osa-alueisiin. Väisäsen mukaan on selvää, että Punamustilta vaaditaan hyökkäyspäässä harkittuja ja laadukkaita suorituksia.

– Åland United puolustaa tiukasti omaa maaliaan. Jos maalille pelataan helppoja keskityksiä, heidän topparinsa siivoavat ne varmasti pois. Meidän pitää löytää eväät heidän vahvan puolustamisensa kiertämiseen ja päästä muilla tavoin maalintekosektorille.

Åland United – PK-35 Vantaa pelataan lauantaina 21.5. klo 17.00 Wiklöf Holding Arenalla Maarianhaminassa.

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.