Tilastoyhteenveto, HJK – PK 35 Vantaa 8.5.2022

Tilastopoiminnat: HJK – PK-35 Vantaa 0-1 (0-0)

InStat tuottaa Kansallisen Liigan joukkueille kattavan tilastopaketin jokaisesta sarjaottelusta. PK-35 Vantaa julkaisee raporteista kiinnostavimmat tilastopoiminnat.

HJK – PK-35 Vantaa kohtasivat sunnuntai-iltapäivänä Töölössä. Äitienpäivänä pelattu ottelu oli myös tilastojen valossa tasainen. PK-35 Vantaa oli lopulta Ella Koivun uran ensimmäisen liigamaalin turvin parempi maalin erolla lukemin 0-1.

Punamustien hyökkäyspeli on tuottanut tämän kauden liigaotteluissa tasaisesti maalipaikkoja ja myös Töölössä vieraille kirjattiin 12 laukausta. Maalintekoa päästiin yrittämään kelpo paikoista, sillä laukauksista kahdeksan suuntautui maalia kohti. Punamustien pelaajat laukoivat viidesti rangaistusalueen sisältä maalia kohti, kun taas HJK:lle ei kirjattu kuudentoista metrin alueelta yhtäkään maalia kohti suuntautunutta laukausta. Yhden maalin lisäksi PK-35 Vantaa osui sunnuntai-iltapäivänä kertaalleen myös tolppaan. Joukkue väläytti vaarallisuuttaan myös kulmapotkuissa. PK-35 Vantaa sai niitä sunnuntain ottelussa vain kaksi, mutta molemmat päättyivät maalintekoyritykseen.

Laukauksia nähtiin myös toisessa päässä, sillä HJK yritti maalintekoa peräti 14 kertaa. Helsinkiläisten yrityksistä kuitenkin vain yksi suuntautui maalia kohti, mikä kertoo Punamustien onnistuneesta puolustuspelistä. Vastustajaa ei päästetty vaarallisimmille alueille ja lisäksi PK-35 Vantaa onnistui peittämään peräti kahdeksan kotijoukkueen laukausta. Ottelun maaliodottama kirjattiin kuitenkin niukasti HJK:n eduksi (1,41 – 1,25).

Myös ottelun pallonhallintatilasto alleviivaa kamppailun tasaisuutta. HJK piti pelivälinettä hallussaan hieman enemmän ja vei tilaston niukasti 52 % – 48 %. Laukaukseen päättyneet hitaat hyökkäykset menivät Töölön iltapäivässä tasan. Sen sijaan PK-35 Vantaa onnistui Töölössä hyvin tavoitteessaan estää vastustajan vaaralliset vastahyökkäykset. HJK:lle kirjattiin ottelussa vain kuusi vastahyökkäystä, joista yksikään ei päättynyt maalintekoyritykseen.

Kaksinkamppailutilanteissa HJK oli niukasti vahvempi lukemin 52 % – 48 %. Kyseessä oli tällä kaudella ensimmäinen liigaottelu, jossa PK-35 Vantaa hävisi kamppailutilaston. Pääpallotilanteissa Punamustien pelaajat olivat kuitenkin vahvoja, sillä niistä vierasjoukkue voitti peräti 57 %. Myös 1v1-tilanteissa PK-35 Vantaa onnistui hyvin, sillä pallollisena suoritetut haastot onnistuivat 67-prosenttisesti.

Katkoja Punamustilla oli peräti 46 % enemmän kuin HJK:lla. Sillä osa-alueella kunnostautuivat etenkin Punamustien alakerran ja keskikentän pelaajat, sillä Roosa Toivaselle, Rebecca Kindstedtille, Eerika Appelqvistille, Sanna Saariselle ja Wilma Forsblomille kirjattiin kullekin yli kymmenen syötönkatkoa. Helsinkiläisten riveistä yksikään pelaajat ei yltänyt kaksinumeroiseen katkomäärään.

Syöttötarkkuudessa kunnostautui etenkin Kindstedt, jonka syötöt löysivät oman pelaajan peräti 91-prosenttisesti. Karoliina Autio jäi hyökkäyksessä vähille palloille, mutta syötti ne 88 % tarkkuudella omille pelaajille. Myös Sanna Saarinen erottui edukseen 85 % syöttötarkkuudellaan.

Hyökkäysten edistämisessä etenkin Reetta Suomela oli näkyvässä roolissa, sillä hän antoi Punamustien pelaajista eniten syöttöjä sekä hyökkäyskolmannekselle että rangaistusalueelle. Niistä yksi tuotti myös tulosta, kun Suomela teki esityön Koivun viimeistelemään voittomaaliin. Punamustien keskitykset ja rangaistusalueelle pelatut pallot tavoittivat oman pelaajan selvästi useammin kuin vastapuolen yritykset, mikä on osoitus hyvin ja maltillisesti rakennetuista hyökkäyksistä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com