HJK – PK 35 Vantaa 8.5.2022, Kansallinen Liiga

Punamustat äitienpäivänä HJK:n vieraaksi

PK-35 Vantaa pelaa sunnuntaina kauden kuudennen sarjaottelunsa. Äitienpäivän ottelu pelataan vieraskentällä Helsingin Jalkapalloklubia vastaan. Ottelu pelataan sunnuntaina 8.5. Töölön jalkapallostadionilla.

Punamustien alkukausi on sujunut mallikkaasti, sillä joukkue on voittanut Kansallisessa Liigassa kaikki viisi otteluaan yhteismaalierolla 13 – 5. Joukkue majailee sarjataulukossa toisena kaksi pistettä sunnuntain vastustajaansa HJK:ta edellä.

Vappuviikonloppuna PK-35 Vantaa kaatoi kotikentällään HPS:n lukemin 2-1. Ottelu sujui Punamustien komennossa ja Sanna Saarisen sekä Reetta Suomelan osumat johdattivat kotijoukkueen 2-0-johdossa tauolle. Toisella jaksolla HPS nousi ainoasta kulmapotkustaan maalin päähän, mutta PK-35 Vantaan johto kesti loppuun asti.

Myös sunnuntain kotijoukkue HJK on pelannut hyvän alkukauden. Helsinkiläiset ovat keränneet viidestä ottelustaan 13 pistettä neljällä voitolla ja yhdellä tasapelillä. Toistaiseksi ainoan pistemenetyksensä HJK kärsi Pallokerho-35:n vieraana Talin hallissa, kun omalla rangaistusalueella tapahtunut pallonmenetys kostautui ottelun lisäajalla.

Viime kierroksella HJK palasi kuitenkin voittokantaan. FC Honka nousi Töölössä avausjakson lopussa tasoihin, mutta HJK käänsi pelin toisella jaksolla edukseen ja 2-1-voitoksi. Helsinkiläisten molemmista osumista vastasi Oona Sevenius.

PK-35 Vantaan tämän kauden sarjapelien paras maalintekijä on ollut kuusi maalia tehtaillut Karoliina Autio. Netta Koso on osunut kahteen otteeseen ja Punamustien muut osumat ovat jakautuneet tasaisesti. HJK:n tehokkain maalintekijä on sen sijaan ollut neljästi osunut Ria Karjalainen.

Punamustien kokoonpanosta puuttuvat sunnuntaina varmuudella Emma Korkalainen, Roosa Bröijer ja Velma Oikarinen. Pitkän kuntoutuksen jälkeen pelikuntoon toipunut Jenni Huttunen sen sijaan osallistuu viikonloppuna Punamustien farmijoukkue EBK:n otteluun.

Painetta vastustajan alakerralle

PK-35 Vantaa on kuudennelle sarjakierrokselle lähdettäessä yhä puhtaalla pelillä. Päävalmentaja Jari Väisäsen mukaan Punamustien peli on kehittynyt tasaisesti talvesta lähtien.

– HPS-peli oli hetkittäin kauden parasta pelaamistamme, joten siihen pitää olla tyytyväinen. Pystyimme luomaan maalintekotilanteita, voitimme kaksinkamppailuja, saimme paljon riistoja ja pääsimme hyvin myös nopeisiin hyökkäyksiin. Pelaajien aktiivisuus tehdä liikkeitä ja aloitteita on parantunut koko ajan kauden edetessä. Nyt vastaan tulee kuitenkin jälleen erilainen joukkue, Väisänen sanoo..

Punamustien ja HJK:n keskinäiset ottelut ovat olleet muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta tasaisia. Väisänen uskoo saman trendin saavan jatkoa myös sunnuntaina Töölössä.

– HJK on meille tuttu vastustaja ja tänäkin vuonna olemme jo kohdanneet Suomen Cupissa. Silloin kumpikin joukkue vielä haki peliään, mutta molemmilla oli kuitenkin hyviä jaksoja pelissä. Vaikka siinä ottelussa nähtiin useampi maali, ovat pelit HJK:ta vastaan usein tarkkaa puolustamista ja maalipaikat ovat tiukassa. Molemmat ovat kuitenkin pystyneet keskinäisissä peleissä hyödyntämään harvoja maalipaikkojaan tehokkaasti.

Väisäsen mukaan HJK ei ole tehnyt pelaamiseensa viime kauteen nähden suuria muutoksia, mutta helsinkiläisjoukkue on vienyt peliään aggressiivisempaan suuntaan. Punamustien valmennuksella on kuitenkin selkeä näkemys siitä, millaisilla eväillä HJK:ta lähdetään kaatamaan.

– Viime kauteen verrattuna tämän kauden HJK pyrkii olemaan aggressiivisempi kentän eri osa-alueilla, etenkin keskikentällä. He haluavat katkaista vastustajien nopeasti vastustajien hyökkäyksiinlähdöt. Sunnuntaina meidän pitää pystyä vastaamaan siihen. Olemme tällä kaudella parantaneet kaksinkamppailupelaamistamme, mutta HJK:ta vastaan meidän pitää saada siihen vielä yksi pykälä lisää, Väisänen sanoo.

– HJK:n pelaaminen on ollut aika varmaotteista, mutta alakerrassa heille on tullut virheitä, joista vastustajat ovat päässeet jopa rankaisemaan. Tämän kauden otteluissa olemme pystyneet antamaan hyvin painetta vastustajan alakerralle ja se on selkeänä tavoitteena myös HJK:ta vastaan. Emme halua päästää heitä liian kontrolloituihin hyökkäyksiin.

HJK – PK-35 Vantaa pelataan sunnuntaina 8.5. klo 14.00 Töölön jalkapallostadionilla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com