Tilastoyhteenveto, PK 35 Vantaa – HPS 29.4.2022

Tilastopoiminnat: PK-35 Vantaa – HPS 2-1 (2-0)

InStat julkaisee tuottaa jokaisesta Kansallisen Liigan ottelusta laajan tilastoraportin. PK-35 Vantaa julkaisee jokaisen liigaottelun päätteeksi kiinnostavimmat tilastopoiminnat.

PK-35 Vantaa laukoi perjantai-iltana peräti 22 kertaa. Laukausmäärä oli joukkueen tämän kauden liigaotteluiden suurin. Lisäksi Punamustien laukauksista peräti 16 lähti rangaistusalueen sisältä. Laukauksista kuitenkin vain yhdeksän eli 41 % suuntautui maalia kohti. Tilasto kertoo ennen kaikkea siitä, miten vahvasti HPS tukki oman maalin edustansa. Vierasjoukkueen pelaajat ehtivät peittämään useita keskustasta lauottuja laukauksia.

Punamustien maaliodottamaksi muodostui 2,26, kun taas HPS:n lukema oli 1,18. Maalipaikkojen määrään ja laatuun perustuva maaliodottama vastasi siis hyvin ottelun lopputulosta.

Kotijoukkue piti pelivälinettä selvästi enemmän hallussaan, sillä PK-35 Vantaa vei pallonhallinnan lukemin 60 % – 40 %. Punamustien hyökkäyksistä hieman yli joka viides (26 kpl) päättyi vastustajan rangaistusalueelle, joten kotijoukkue eteni pallollisena onnistuneesti ja pystyi viemään painopistettä vieraiden kenttäpuoliskolle.

HPS:n pallollisista jaksoista sen sijaan vain kolmannes päätyi Punamustien kenttäpuoliskolle asti. Lisäksi kotijoukkue otti vastustajan vastahyökkäykset tehokkaasti pois, sillä HPS:lle kirjattiin Myyrmäessä vian seitsemän vastahyökkäystä. Niiden sijaan HPS hyödynsi erikoistilanteensa tehokkaasti. HPS sai ottelussa yhden kulmapotkun ja iski siitä 2-1-kavennusmaalinsa.

Kaksinkamppailuiden valossa ottelu oli tasainen, sillä ne kääntyivät Punamustien eduksi todella niukasti prosentein 51 – 49. Kotijoukkue voitti lopulta neljä kaksinkamppailua vieraitaan enemmän. Kamppailutilanteissa kunnostautuivat etenkin 69-prosenttisesti omat vääntötilanteensa voittanut laitapuolustaja Eerika Appelqvist sekä puolustussuunnan kamppailut peräti 86 % varmuudella selvittänyt toppari Roosa Toivanen. Erityisen vahva PK-35 Vantaa oli pääpallotilanteissa, joista se voitti jopa 76 %.

Yksittäisistä pelaajista esiin nousi etenkin Punamustien keskikentällä hienon ottelun pelannut Roosa Bröijer. 2-1-voittomaalin syöttäneellä Bröijerille kirjattiin ottelussa 78 syöttöä – eniten kentällä olleista – ja hän syötti ne peräti 94 % tarkkuudella omille pelaajille. Bröijer piti muutenkin onnistuneesti pallon omalla joukkueella, sillä hän voitti pallollisena 82 % kaksinkamppailutilanteistaan. Lisäksi Bröijer lähti ohittamaan vastustajan pelaajaa seitsemän kertaa ja onnistui niistä jokaisessa.