Tilastoyhteenveto, PK 35 Vantaa – HPS 29.4.2022

Tilastopoiminnat: PK-35 Vantaa – HPS 2-1 (2-0)

InStat julkaisee tuottaa jokaisesta Kansallisen Liigan ottelusta laajan tilastoraportin. PK-35 Vantaa julkaisee jokaisen liigaottelun päätteeksi kiinnostavimmat tilastopoiminnat.

PK-35 Vantaa laukoi perjantai-iltana peräti 22 kertaa. Laukausmäärä oli joukkueen tämän kauden liigaotteluiden suurin. Lisäksi Punamustien laukauksista peräti 16 lähti rangaistusalueen sisältä. Laukauksista kuitenkin vain yhdeksän eli 41 % suuntautui maalia kohti. Tilasto kertoo ennen kaikkea siitä, miten vahvasti HPS tukki oman maalin edustansa. Vierasjoukkueen pelaajat ehtivät peittämään useita keskustasta lauottuja laukauksia.

Punamustien maaliodottamaksi muodostui 2,26, kun taas HPS:n lukema oli 1,18. Maalipaikkojen määrään ja laatuun perustuva maaliodottama vastasi siis hyvin ottelun lopputulosta.

Kotijoukkue piti pelivälinettä selvästi enemmän hallussaan, sillä PK-35 Vantaa vei pallonhallinnan lukemin 60 % – 40 %. Punamustien hyökkäyksistä hieman yli joka viides (26 kpl) päättyi vastustajan rangaistusalueelle, joten kotijoukkue eteni pallollisena onnistuneesti ja pystyi viemään painopistettä vieraiden kenttäpuoliskolle.

HPS:n pallollisista jaksoista sen sijaan vain kolmannes päätyi Punamustien kenttäpuoliskolle asti. Lisäksi kotijoukkue otti vastustajan vastahyökkäykset tehokkaasti pois, sillä HPS:lle kirjattiin Myyrmäessä vian seitsemän vastahyökkäystä. Niiden sijaan HPS hyödynsi erikoistilanteensa tehokkaasti. HPS sai ottelussa yhden kulmapotkun ja iski siitä 2-1-kavennusmaalinsa.

Kaksinkamppailuiden valossa ottelu oli tasainen, sillä ne kääntyivät Punamustien eduksi todella niukasti prosentein 51 – 49. Kotijoukkue voitti lopulta neljä kaksinkamppailua vieraitaan enemmän. Kamppailutilanteissa kunnostautuivat etenkin 69-prosenttisesti omat vääntötilanteensa voittanut laitapuolustaja Eerika Appelqvist sekä puolustussuunnan kamppailut peräti 86 % varmuudella selvittänyt toppari Roosa Toivanen. Erityisen vahva PK-35 Vantaa oli pääpallotilanteissa, joista se voitti jopa 76 %.

Yksittäisistä pelaajista esiin nousi etenkin Punamustien keskikentällä hienon ottelun pelannut Roosa Bröijer. 2-1-voittomaalin syöttäneellä Bröijerille kirjattiin ottelussa 78 syöttöä – eniten kentällä olleista – ja hän syötti ne peräti 94 % tarkkuudella omille pelaajille. Bröijer piti muutenkin onnistuneesti pallon omalla joukkueella, sillä hän voitti pallollisena 82 % kaksinkamppailutilanteistaan. Lisäksi Bröijer lähti ohittamaan vastustajan pelaajaa seitsemän kertaa ja onnistui niistä jokaisessa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com