PK 35 Vantaa – HPS, Kansallinen Liiga 29.4.2022

Vappu alkaa Myyrmäessä – vieraana HPS

Punamustien pelit Kansallisessa Liigassa jatkuvat perjantai-iltana kotiyleisön edessä. Vappu alkaa jo tutuksi muodostuneiden kilpakumppanien kohtaamisella, kun PK-35 Vantaa saa vieraakseen Helsingin Palloseuran. Ottelu pelataan perjantaina 29.4. klo 19.00 Myyrmäen stadionilla.

PK-35 Vantaa lähtee viidennelle sarjakierroksella Kansallisen Liigan toiselta sijalta. Alkukausi on sujunut tuloksellisesti mallikkaasti, sillä joukkue on voittanut kaikki neljä liigaotteluaan. Otteluiden yhteismaalieroksi on kirjattu 11-4.

Viime viikonloppuna PK-35 Vantaa tarjosi kotiyleisölle tapahtumarikkaan ottelun, kun Ilves taipui Myyrmäessä lukemin 5-2. Punamustien tehopelaajana kunnostautui etenkin hattutempun viimeistellyt ja yhteen osumaan esityön tehnyt Karoliina Autio. Maalinteossa onnistuivat myös Wilma Forsblom ja Elina Mankki.

Historiansa toista pääsarjakautta pelaava HPS on kerännyt neljästä ottelustaan kolme pistettä. Joukkue ei ole voittanut vielä peliäkään, mutta sen vastapainoksi tappioitakin on tilillä vasta yksi. HPS on tasannut pisteet NJS:n, Pallokerho-35:n ja Åland Unitedin kanssa. Toistaiseksi ainoan tappionsa HPS kärsi HJK:n vieraana lukemin 5-1.

Vihreiden jääkärien ottelut ovat olleet runsasmaalisia pelejä, sillä osumia on syntynyt keskimäärin viisi ottelua kohden. Avauskierroksella HPS hurjasteli 3-3-tasapelin sarjanousija NJS:ää vastaan ja samat lukemat kirjattiin tulostaululle viime viikonlopun kotiottelussa Åland Unitedia vastaan. Helsinkiläiset johtivat ottelua peräti kolmesti, mutta ahvenanmaalaiset nousivat yhtä monta kertaa tasoihin. Etenkin loppuhetkien 3-3-tasoitus jätti HPS:n leirissä jossiteltavaa, sillä ottelun tuomaristo tuomitsi maalin tilanteesta, jossa pallo ei vaikuttanut ylittävän maaliviivaa.

Viime kaudella joukkueet kohtasivat Kansallisessa Liigassa kahteen otteeseen. Niistä ensimmäinen pelattiin täsmälleen samana päivänä 29. huhtikuuta. Tuolloin kevään kohtaaminen päättyi Myyrmäessä Punamustien selvänumeroiseen 4-0-voittoon. Myös heinäkuussa Oulunkylässä pelattu toinen kohtaaminen sujui pitkään PK-35 Vantaan hallinnassa, mutta HPS nousi toisen jakson näyttävällä kaukolaukausmaalilla 1-1-tasapeliin.

PK-35 Vantaan tämän kauden tehokkain maalintekijä on ollut kuusi liigamaalia viimeistellyt Karoliina Autio. Lisäksi Netta Koso on osunut kahteen otteeseen. HPS:n riveissä suurinta maalintekovastuuta on kantanut kolmella osumalla joukkueen kapteeni Aino Lehtinen.

Punamustien kokoonpanosta puuttuvat perjantaina varmuudella loukkaantumisistaan toipuvat Emma Korkalainen ja Jenni Huttunen. Kaksikosta Huttunen on kuitenkin jo harjoitellut joukkueen mukana ja osallistuu todennäköisesti lauantaina farmijoukkue EBK:n Ykkösen otteluun. Viime ottelusta sivussa ollut Ella Koivu sen sijaan palaa jälleen kokoonpanoon.

Valmiina uuteen koitokseen

Päävalmentajan Jari Väisäsen mukaan PK-35 Vantaa lähtee luottavaisin mielin perjantain otteluun. Joukkue viihtyy kotiyleisön edessä ja ilmapiiri on ollut hyvä läpi kevään.

– Lähdemme peliin hyvällä fiiliksellä ja kokoonpanotilannekin näyttää hyvältä. Pelaajat ovat olleet harjoituksissa virkeällä jalalla. Harjoitusviikko on nyt normaalia lyhyempi, joten olemme rytmittäneet sitä hieman eri tavalla, jotta olemme mahdollisimman valmiina perjantaina, Väisänen sanoi.

– Ilvestä vastaan avausjakso oli meiltä hieman heikompi, mutta toisella jaksolla pystyimme parantamaan selvästi. Meillä on nyt tärkeitä voittoja takana, mutta tärkeimmät voitot ovat vielä edessä. Nyt olemme jälleen kohdistaneet kaiken keskittymisen tulevaan peliin.

Perjantai-illan vastustaja HPS on Punamustille viime jo useamman kauden ajalta tuttu vastustaja. Keskinäisiä pelejä on nähty niin Suomen Cupissa, Ykkösessä kuin viime kaudella Kansallisessa Liigassa. Väisäsen mukaan tämän kauden HPS eroaa kuitenkin jonkin verran aiemmista vuosista.

– HPS on uudistunut jonkin verran viime vuodesta. Heillä on uusi päävalmentaja ja lisäksi pelaajistossa on tapahtunut muutoksia. Heidän alkukautensa on sujunut tuloksellisesti hyvin. Viime viikonloppuna HPS pelasi kotikentällään hyvän ottelun Åland Unitedia vastaan ja meni kolme kertaa johtoon, vaikka he olivat pelillisesti hieman altavastaajia. Uskon, että HPS vetäytyy pallottomana aika nopeasti ja pyrkii pitämään pakkansa tiiviinä, Väisänen arvioi.

– Pelaajista kapteeni Aino Lehtinen on tärkeässä roolissa keskikentällä. Lisäksi Aada Nurmi ja Elisa Lemettinen erottuivat aktiivisuudellaan edukseen. He osallistuvat pelin rakenteluun, pystyvät tempokuljetuksiin ja myös laukovat tilanteen tullen. Hyökkäyspäässä Oona Jääskeläinen on taitava pelaaja, joka pyrkii haastamaan. Piipa Kämppi sen sijaan on nopea ja tekee yllätyksellisiä juoksuja.

PK-35 Vantaa – HPS pelataan perjantaina 29.4. klo 19.00 Myyrmäen stadionilla.

Liput otteluun maksavat aikuisille 12 euroa ja lapsille (12-17-vuotiaat) sekä alennusryhmäläisille (opiskelijat, eläkeläiset, varusmiehet, työttömät) 7 euroa. Alle 12-vuotiailla lapsilla on otteluun vapaa pääsy.

Ottelussa on käytössä vain Myyrmäen stadionin pääkatsomo.