Tilastoyhteenveto, PK 35 Vantaa – Ilves 23.4.2022

Tilastopoiminnat: PK-35 Vantaa – Ilves 5-2 (3-1)

Tilastopalvelu InStat tuottaa Kansallisen Liigan joukkueille jokaisesta ottelusta laajan tilastopaketin. PK-35 Vantaa tarjoaa seuraajille joka ottelun jälkeen kiinnostavimpia tilastonostoja.

PK-35 Vantaa jatkoi alkukauden trendiään ja onnistui jälleen luomaan paljon laadukkaita maalipaikkoja. Joukkueelle kirjattiin yhteensä 19 laukausta, joista 13 suuntautui maalia kohti. Molemmat ovat Punamustien tämän kauden liigapelien kärkilukemia. Merkillepantavaa oli myös se, että PK-35 Vantaan laukauksista peräti 16 lauottiin rangaistusalueen sisältä, joten joukkue pääsi yrittämään maalintekoa usein hyviltä etäisyyksiltä. Maaliodottamaa PK-35 Vantaa loi 3,36 maalin edestä, joten joukkue hyödynsi maalipaikkansa jopa tilastollista odottamaa tehokkaammin.

Kotijoukkueen maalipaikkamäärän vastapainoksi myös Ilves pääsi maalipaikoille Punamustien aiempia vastustajia useammin. Tamperelaiset pääsivät laukomaan seitsemän kertaa. PK-35 Vantaan maalia kohti on lauottu tämän kauden liigapeleissä yhteensä seitsemän kertaa, joista kolme laukausta nähtiin lauantaina Ilveksen toimesta. Punamustien tavoin myös Ilves käytti maalipaikkansa tehokkaasti hyväkseen ja ylitti maaliodottamansa (1,15).

PK-35 Vantaa onnistui erikoistilanteiden puolustamisessa hyvin, sillä Ilves ei saanut yhdeksästä erikoistilanteestaan aikaiseksi yhtään maalintekoyritystä. Punamustien omista erikoistilanteista sen sijaan yli puolet johti maalintekoyrityksiin. Erikoistilannetilastoissa on huomioitu kulmapotkut ja selkeästi maalia kohti tai rangaistusalueelle pelatut vapaapotkut.

Ilves saapui Myyrmäkeen aktiivisella otteella ja selkeänä tavoitteenaan häiritä kotijoukkueen pelaamista. Se näkyy myös tilastoissa, joihin Ilvekselle kirjattiin 25 % enemmän prässitilanteita kuin PK-35 Vantaalle. Sen sijaan prässien onnistumistehoissa eroa syntyi toiseen suuntaan. Punamustien prässitilanteista 71 % päättyi pallonriistoon, kun taas tamperelaisten osalta lukema oli 54 %.

Kenties huomionarvoisin lukema lauantain ottelussa liittyi kaksinkamppailutilanteisiin, joista peräti 63 % päättyi Punamustien voittoon. Lukema oli selkeästi PK-35 Vantaan tämän kauden liigaotteluiden korkein. Kotijoukkueen pelaajat olivat väkeviä etenkin puolustussuunnan kaksinkamppailuissa, joista 77 % kääntyi Punamustien eduksi.

Yksittäisistä pelaajista kaksinkamppailuissa kunnostautui etenkin joukkueen kapteeni Sanna Saarinen, jolle kirjattiin ottelussa peräti 25 kaksinkamppailua. Lukema oli molemmat joukkueet huomioiden selvästi ottelun korkein. Saarinen voitti kaikista kaksinkamppailuistaan 68 % ja puolustussuuntaan jopa 86 %. Lisäksi hänelle kirjattiin ottelussa viisi syötönkatkoa. Ahkerammin syöttöjä katkoi vain keskuspuolustaja Roosa Toivanen, jonka lukema oli seitsemän syötönkatkoa. Toivasen topparipari Rebecca Kindstedt sen sijaan ylsi täyden 100 % kaksinkamppailusaldoon, mutta hänelle kamppailutilanteita kertyi ottelun aikana vain neljä.