Tilastoyhteenveto, PK 35 Vantaa – Ilves 23.4.2022

Tilastopoiminnat: PK-35 Vantaa – Ilves 5-2 (3-1)

Tilastopalvelu InStat tuottaa Kansallisen Liigan joukkueille jokaisesta ottelusta laajan tilastopaketin. PK-35 Vantaa tarjoaa seuraajille joka ottelun jälkeen kiinnostavimpia tilastonostoja.

PK-35 Vantaa jatkoi alkukauden trendiään ja onnistui jälleen luomaan paljon laadukkaita maalipaikkoja. Joukkueelle kirjattiin yhteensä 19 laukausta, joista 13 suuntautui maalia kohti. Molemmat ovat Punamustien tämän kauden liigapelien kärkilukemia. Merkillepantavaa oli myös se, että PK-35 Vantaan laukauksista peräti 16 lauottiin rangaistusalueen sisältä, joten joukkue pääsi yrittämään maalintekoa usein hyviltä etäisyyksiltä. Maaliodottamaa PK-35 Vantaa loi 3,36 maalin edestä, joten joukkue hyödynsi maalipaikkansa jopa tilastollista odottamaa tehokkaammin.

Kotijoukkueen maalipaikkamäärän vastapainoksi myös Ilves pääsi maalipaikoille Punamustien aiempia vastustajia useammin. Tamperelaiset pääsivät laukomaan seitsemän kertaa. PK-35 Vantaan maalia kohti on lauottu tämän kauden liigapeleissä yhteensä seitsemän kertaa, joista kolme laukausta nähtiin lauantaina Ilveksen toimesta. Punamustien tavoin myös Ilves käytti maalipaikkansa tehokkaasti hyväkseen ja ylitti maaliodottamansa (1,15).

PK-35 Vantaa onnistui erikoistilanteiden puolustamisessa hyvin, sillä Ilves ei saanut yhdeksästä erikoistilanteestaan aikaiseksi yhtään maalintekoyritystä. Punamustien omista erikoistilanteista sen sijaan yli puolet johti maalintekoyrityksiin. Erikoistilannetilastoissa on huomioitu kulmapotkut ja selkeästi maalia kohti tai rangaistusalueelle pelatut vapaapotkut.

Ilves saapui Myyrmäkeen aktiivisella otteella ja selkeänä tavoitteenaan häiritä kotijoukkueen pelaamista. Se näkyy myös tilastoissa, joihin Ilvekselle kirjattiin 25 % enemmän prässitilanteita kuin PK-35 Vantaalle. Sen sijaan prässien onnistumistehoissa eroa syntyi toiseen suuntaan. Punamustien prässitilanteista 71 % päättyi pallonriistoon, kun taas tamperelaisten osalta lukema oli 54 %.

Kenties huomionarvoisin lukema lauantain ottelussa liittyi kaksinkamppailutilanteisiin, joista peräti 63 % päättyi Punamustien voittoon. Lukema oli selkeästi PK-35 Vantaan tämän kauden liigaotteluiden korkein. Kotijoukkueen pelaajat olivat väkeviä etenkin puolustussuunnan kaksinkamppailuissa, joista 77 % kääntyi Punamustien eduksi.

Yksittäisistä pelaajista kaksinkamppailuissa kunnostautui etenkin joukkueen kapteeni Sanna Saarinen, jolle kirjattiin ottelussa peräti 25 kaksinkamppailua. Lukema oli molemmat joukkueet huomioiden selvästi ottelun korkein. Saarinen voitti kaikista kaksinkamppailuistaan 68 % ja puolustussuuntaan jopa 86 %. Lisäksi hänelle kirjattiin ottelussa viisi syötönkatkoa. Ahkerammin syöttöjä katkoi vain keskuspuolustaja Roosa Toivanen, jonka lukema oli seitsemän syötönkatkoa. Toivasen topparipari Rebecca Kindstedt sen sijaan ylsi täyden 100 % kaksinkamppailusaldoon, mutta hänelle kamppailutilanteita kertyi ottelun aikana vain neljä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com