PK 35 Vantaa – Ilves, Kansallinen Liiga 23.4.2022

PK-35 Vantaa saa vieraakseen Ilveksen

Vahvasti kautensa aloittaneiden Punamustien pelit Kansallisessa Liigassa jatkuvat lauantaina kotiyleisön edessä. Vieraakseen PK-35 Vantaa saa Tampereen Ilveksen. Ottelu pelataan lauantaina 23.4. klo 14.00 Myyrmäen stadionilla.

PK-35 Vantaa lähtee neljännelle ottelukierrokselle sarjataulukon kolmannelta sijalta. Joukkue on voittanut tähän mennessä kaikki kolme pelaamaansa liigaottelua maalierolla 6-2. Kotikentällään PK-35 Vantaa on pelannut tähän mennessä vasta yhden liigapelin. Siinä sarja-avauksessa kaatui nousijajoukkue ONS lukemin 2-1.

Viime viikonloppuna PK-35 Vantaa haki 1-2-vierasvoiton Tapiolasta. Roosa Bröijer ja Karoliina Autio veivät osumillaan Punamustat jo kahden maalin karkumatkalle, mutta FC Honka onnistui vielä lisäajalla viimeistelemään kavennusmaalin. Yhteistä Punamustien tämän sarjakauden kahdelle takaiskumaalille on, että molemmat ovat syntyneet erikoistilanteista. Pelitilannemaaleja joukkueen verkkoon ei vielä ole tehty.

Ilves sen sijaan majailee sarjataulukossa kuudentena kerättyään kolmesta ottelustaan yhtä monta pistettä. Sarja-avauksessaan tamperelaiset taipuivat KuPSin vieraina lukemin 5-1. Viikkoa myöhemmin Ilves kuitenkin avasi pistetilinsä 1-0-kotivoitolla FC Honkaa vastaan. Myös pääsiäisviikonloppuna tupsukorvat karkasivat kotiottelussaan johtoon, mutta vierailija Pallokerho-35 nousi lopulta Tampereella 1-2-vierasvoittoon.

PK-35 Vantaan kuluvan sarjakauden tehokkain pelaaja on ollut kaikissa kolmessa sarjapelissä osunut Karoliina Autio. Lisäksi Netta Koso on onnistunut maalinteossa kahdesti ja Roosa Bröijer kertaalleen. Ilveksen riveissä Saana Tuomala on osunut tällä kaudella kahdesti.

Viime kaudella joukkueet kohtasivat Kansallisessa Liigassa kahteen otteeseen. Molemmista otteluista muodostui lopulta varsin maali- ja tapahtumarikkaita. Keväällä PK-35 Vantaa vei Myyrmäessä kotipelinsä nimiinsä lukemin 3-2. Loppukesästä Tampereella päädyttiin Punamustien 2-4-voittolukemiin.

Punamustien kokoonpanosta puuttuvat varmuudella loukkaantumisistaan toipuvat Jenni Huttunen ja Emma Korkalainen. Viime ottelusta sivussa olleen Ella Koivun pelaaminen on vielä epävarmaa. Vilma Hakalan sen sijaan odotetaan palaavan kokoonpanoon.

Keskittyminen päivittäisessä tekemisessä

Päävalmentaja Jari Väisäsen mukaan PK-35 Vantaa pääsee lauantain kotiotteluun mukavista lähtökohdista. Alkukausi on sujunut tuloksellisesti hyvin, mutta harjoituskentällä keskittyminen on päivittäisessä työnteossa.

– Kolmen voiton jälkeen on totta kai hyvät fiilikset, mutta emme saa tyytyä tähän. Meidän täytyy keskittyä ja asennoitua oikein jokaiseen peliin. Joukkueessa on hyvä henki ja tekeminen on ollut hyvällä tasolla. Päivittäisessä tekemisessä kiinnitämme huomiota siihen, että olemme peleihin aina mahdollisimman valmiina, Väisänen sanoo.

– Honkaa vastaan pelasimme fyysisesti kovan pelin, jossa oli paljon kontakteja ja taklauksia. Loimme Hongan vieraana paljon maalipaikkoja ja onnistuimme hyvin myös oman päämme turvaamisessa. Pidimme Hongan hyvin poissa maalipaikoilta, vaikka he lopulta hyödynsivät toisen kahdesta paikastaan.

Lauantaina Myyrmäkeen saapuva Ilves on Punamustille jo monen vuoden ajalta tuttu vastustaja. Väisäsen mukaan tamperelaisjoukkue vaikuttaa nyt viime kautta iskukykyisemmältä.

– Ilves on hyvin samanlainen joukkue kuin viime vuonna, mutta he ovat nyt vuoden kokeneempia ja he ovat pelanneet vuoden pidempään yhdessä. Lisäksi he ovat saaneet muun muassa Anna Olmalasta ja Emmaliina Tulkista hyviä vahvistuksia.

Ilveksen vahvuudet ovat PK-35 Vantaalla hyvin tiedossa. Punamustien tavoitteena on tylsyttää tupsukorvien hyökkäykset.

– Ilves on pirteä joukkue, joka prässää aktiivisesti ja pyrkii nopeisiin hyökkäyksiin. He ovat päässeet hyvin hyökkäyskolmannekselle, mutta viimeinen silaus on jäänyt vielä hieman vajaaksi. Silti Ilves on onnistunut joka ottelussa maalinteossa – he ovat tehneet jopa vähän erikoisiakin maaleja, Väisänen huomauttaa.

– Olemme kiinnittäneet edelleen huomiota puolustuspelaamiseemme. Tavoitteenamme on pitää pallosta niin hyvää huolta, että pystymme minimoimaan riskit ja estämään Ilveksen nopeat hyökkäykset.

PK-35 Vantaa – Ilves pelataan lauantaina 23.4. klo 14.00 Myyrmäen stadionilla.

Liput otteluun maksavat aikuisille 12 euroa ja lapsille sekä alennusryhmille (opiskelijat, eläkeläiset, varusmiehet, työttömät) 7 euroa. Alle 12-vuotiailla lapsilla on otteluun vapaa pääsy.