UUTISET

Tilastopoiminnat: FC Honka – PK-35 Vantaa 1-2 (0-1)

20.4.2022

PK-35 Vantaa haki pääsiäislauantaina 1-2-vierasvoiton Tapiolasta. InStatin tuottamat tilastot tuottivat jälleen numerodataa lopputuloksen takaa.

Pallonhallinta kirjattiin Punamustien eduksi lukemin 45 % – 55 %. Vaikka PK-35 Vantaa piti pelivälinettä useammin hallussaan, joukkueiden pallonhallintajaksojen pituudet eivät juuri eronneet toisistaan. Eroa sen sijaan syntyi siinä, että PK-35 Vantaa onnistui hallitsemaan palloa keskimäärin korkeammalle kuin kotijoukkue.

Syöttöjä Punamustille kertyi 18 % enemmän kuin FC Hongalle, mutta syöttötarkkuus jäi aiempia otteluita heikommaksi. Vierasjoukkueen syötöistä 78 % tavoitti oman pelaajan. Espoolaisten osalta vastaava luku oli 72 %. Yksittäisistä pelaajista Punamustien vaihdosta kentälle tullut Tuulia Mikkola pelasi kaikki kuusi syöttöään omille. Koko ottelun pelanneista parhaaseen syöttötarkkuuteen ylsi maalivahti Velma Oikarinen, jonka 29 syötöstä peräti 93 % päätyi oikeaan osoitteeseen.

Hyökkäyspäässä tilastoista esiin nousi myös Wilma Forsblom, joka tarjoili ottelussa kahdeksan syöttöä rangaistusalueelle. Yhdestä niistä syntyi lopulta Punamustien 0-2-maali. Netta Koso sen sijaan antoi viisi syöttöä rangaistusalueelle ja oli viidellä haastollaan joukkueen aktiivisin haastaja 1v1-tilanteissa. Koson haastoista 80 % johti vastustajan ohittamiseen. Lisäksi hän piti pallon tehokkaasti omalla joukkueellaan voittaen 71 % kaksinkamppailuistaan pallollisena.

Kaksinkamppailutilanteiden osalta ottelu oli jopa poikkeuksellisen tasainen. PK-35 Vantaa voitti lopulta ottelun aikana yhden kaksinkamppailun vastustajaansa enemmän. Avausjaksolla FC Honka oli kamppailutilanteissa vielä selvästi vieraitaan väkevämpi, mutta toisella jaksolla osat keikahtivat yhtä selkeästi toisin päin. Kokonaisuudessaan ottelu oli fyysisesti tasaista vääntöä, mistä hyvänä osoituksena joukkueille kirjattiin myös täysin sama määrä rikkeitä.

PK-35 Vantaa pystyi kahden aiemmin ottelun tavoin luomaan jälleen runsaasti maalintekotilanteita. Punamustille kertyi Tapiolassa yhteensä 15 maalintekoyritystä. Niistä 11 suuntautui maalia kohti ja Roosa Bröijerin sekä Karoliina Aution yritykset lopulta aina verkon perukoille asti. Huomionarvoista PK-35 Vantaan maalia kohti suuntautuneissa yrityksissä on se, että niistä peräti kymmenen tuli rangaistusalueen sisältä. Vierasjoukkue pääsi siis usein todella vaarallisille maalintekoalueille.

Espoolaisille kirjattiin ottelussa yhteensä kuusi laukausta, joista kaksi suuntautui maalia kohti.  FC Hongan maaliodottamaksi muodostui 1,03, mikä vastasi lisäajan 1-2-kavennuksen myötä lähes täydellisesti lopputulosta.

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.