FC Honka – PK 35 Vantaa 1 2, Kansallinen Liiga 16.4.2022

Punamustille voitokas paluu maajoukkuetauolta

PK-35 Vantaan pelit Kansallisessa Liigassa jatkuivat lauantai-iltapäivänä Tapiolassa. Punamustien paluu maajoukkuetauolta sujui voitokkaasti, kun kotijoukkue FC Honka kaatui vieraissa lukemin 1-2.

Espoon kenttätilanteesta johtuen ottelu pelattiin keväisestä säästä huolimatta sisätiloissa Esport Arenalla. Kotijoukkue FC Honka oli aloittanut sarjakautensa kahdella tappiolla, mutta aiempien vuosien kohtaamisten perusteella ottelusta oli jälleen lupa odottaa tasaista ja tiukkaa taistelua sarjapisteistä.

Avausjaksolla vierailija PK-35 Vantaalla oli varsin hyvä kontrolli kenttätapahtumista. Halliolosuhteet pakottivat Punamustat avaamaan peliä hieman totuttua suoraviivaisemmin. Kotijoukkue FC Honka pyrki avaamaan peliä lyhyillä syötöillä, mutta myös espoolaiset päätyivät pelin edetessä samaan ratkaisuun ja alkoivat pelata yhä herkemmin pitkiä palloja.

Hyökkäyssuuntaan vierasjoukkue oli selvästi vaarallisempi. Ensimmäiset vaaralliset maalipaikat nähtiin kymmenennellä peliminuutilla, kun Roosa Bröijer pääsi laukomaan hyvin rakennetun hyökkäyksen päätteeksi. FC Hongan maalia vartioinut Emma Immonen onnistui kuitenkin torjumaan sekä Bröijerin laukauksen että Sanna Saarisen yrityksen irtopallosta. Hetkeä myöhemmin Karoliina Autio pääsi yrittämään läheltä, mutta Immonen ehti jälleen pallon tielle.

Reilun puolen tunnin pelin jälkeen peliväline jäi sivuvapaapotkun jälkeen pyörimään maalin edustalle ja Reetta Suomela pääsi yrittämään maalintekoa lähietäisyydeltä. Avausjakson ehdottomiin hahmoihin lukeutunut Immonen ehti kuitenkin peittämään laukauksen ja piti lukemat yhä maalittomina.

Kotijoukkue sai avausjaksolla muutaman vapaapotkun hyvistä paikoista, mutta todellisia maalintekoyrityksiä espoolaiseet eivät saaneet aikaiseksi. Hetki ennen taukoa FC Honka sai tosin pallon kertaalleen jopa maaliin asti, mutta tilanne liputettiin paitsioksi.

Peli jatkui Punamustien vapaapotkulla ja nopea hyökkäys tuotti heti osuman toiseen päähän. Suomela tarjoili syötön laitaan Netta Kosolle, joka antoi hyvän matalan keskityksen maalille. Bröijer nousi tilanteessa hyvin etutolpalle ja ohjasi pallon näyttävästi maaliin. Bröijerin osuman myötä tauolle lähdettiin Punamustien 0-1-johtolukemissa.

Myös toinen jakso alkoi vieraiden komennossa. Autio pelasi heti tauon jälkeen Wilma Forsblomin hyvään maalipaikkaan, mutta pienestä kulmasta lähtenyt laukaus suuntautui maalivahtia päin. Hetkeä myöhemmin Autio pääsi itse tälläämään hyvästä paikasta, mutta pallo kolahti voimalla ylärimaan. Reilun tunnin pelin jälkeen Autio haki jälleen ratkaisua, mutta noin 20 metristä lähtenyt laukaus painui tolppaa hipoen maalin ohi.

PK-35 Vantaa lisäsi lopulta johtoaan 67. minuutilla hienon pitkän hyökkäyksen päätteeksi. Vieraat kierrättivät pallon rauhallisesti FC Hongan rangaistusalueen vasemmalta kulmalta keskialueen kautta oikealle laidalle. Lopulta Eerika Appelqvist antoi hyvän pystysyötön Forsblomille, joka tarjoili nappikeskityksen maalille. Keskitys tavoitti rangaistuspilkun kohdalta Aution, joka puski pallon näyttävästi takayläkulmaan. Autio on osunut kaikissa tämän kauden kolmessa liigaottelussa.

Espoolaisilla sen sijaan oli vaikeuksia päästä maalintekopaikoille. PK-35 Vantaa puolusti omaa aluettaan hyvin ja onnistui peittämään kotijoukkueen laukaisuyritykset. FC Hongan ensimmäinen vaarallinen maalintekoyritys nähtiin lopulta vasta 83. minuutilla, kun espoolaishyökkääjä puski pallon hyvästä paikasta tolppaan. Joukkueen kauden ensimmäinen liigamaali antoi kuitenkin odottaa itseään vielä muutaman minuutin.

FC Honka nousi lopulta vielä lisäajalla maalin päähän. Espoolaisjoukkueen kauden avausmaali syntyi kulmapotkusta, kun Aino Nurmi puski pallon näyttävästi etualueelta takakulmaan. Kavennuksen jälkeen pelattiin vielä muutama minuutti, mutta tasoitukseen asti FC Hongan kirivaihde ei enää kantanut.

Ottelu päättyi lukemiin 1-2, joten PK-35 Vantaa jatkaa Kansallisessa Liigassa kolmen pelatun ottelun jälkeen puhtaalla pelillä. FC Honka sen sijaan jahtaa vielä ensimmäisiä sarjapisteitään.

Tiukkaa fyysistä vääntämistä

Punamustien päävalmentajan Jari Väisäsen mukaan Esport Arenalla nähtiin tiukka taistelupeli. Vaikka ottelu oli PK-35 Vantaalla varsin hyvin kontrollissa, eivät kolme pistettä irronneet helposti.

– Avausjaksolla pelin avaamisemme ei toiminut aivan toivotulla tavalla. Lisäksi hallin kova alusta tuotti jonkin verran vaikeuksia, joten pelasimme myös tietoisesti hieman tavallista enemmän pitkiä palloja. Puolustussuuntaan sen sijaan pidimme Hongan hyvin poissa vaarallisilta paikoilta, Väisänen sanoi.

– Meillä oli avausjaksolla hyviä keskityksiä ja muutamia hyviä tilanteita, mutta viimeistely-yritykset eivät olleet ihan riittävän hyviä ja suuntautuivat liikaa maalivahtia kohti. Lisäksi erikoistilanteistamme emme saaneet irti ihan haluttuja tehoja. Onneksi saimme vielä juuri ennen taukoa hienon maalin.

Tauon jälkeen molemmat joukkueet pelasivat avausjaksoa suoraviivaisemmin. Väisäsen mukaan PK-35 Vantaa oli läpi ottelun hyökkäyssuuntaan vaarallisempi osapuoli. Samalla päävalmentaja kiitteli joukkueensa puolustuspeliä.

– Toinen jakso oli hieman erilainen. Honka pelasi enemmän pitkiä palloja ja oli aggressiivinen kakkospalloissa. Saimme kuitenkin heti toisen jakson alussa muutaman loistavan maalipaikan ja lopulta ”Karkki” teki upean 0-2-maalin.

– Puolustuspäässä onnistuimme hyvin estämään Hongan laukaukset hyvistä paikoista. Laukausten sijaan he joutuivat usein pelaamaan pallon laidoille ja hakemaan ratkaisuja keskitysten kautta, mutta ne pystyimme selvittämään hyvin.

Punamustien riveistä löytyi Tapiolassa jälleen paljon onnistujia. Maalintekijöiden lisäksi Väisänen nosti esiin etenkin Suomelan ja Appelqvistin otteet.

– Reetta teki tänään tosi paljon töitä ja oli meille puolustussuuntaan tärkeä pelaaja. Lisäksi hän teki hyviä tempokuljetuksia, joiden avulla saimme vietyä palloja ylöspäin. Alakerrassa Eerika pelasi hyvän pelin ja toteutti sovittua roolia tosi hyvin, Väisänen kiitteli.

PK-35 Vantaa on aloittanut sarjan kolmella peräkkäisellä voitolla. Väisäsen mukaan Punamustien pelistä löytyy yhä paljon kehityskohteita, mutta tässä vaiheessa kautta sarjapisteiden raapiminen on tärkeintä.

– Peli oli fyysisesti tiukkaa vääntämistä ja rikkeitä tapahtui molempiin suuntiin. Täytyy olla tyytyväinen täyteen pistepottiin. Se oli tänään kaikista tärkein asia.

Punamustien pelit Kansallisessa Liigassa jatkuvat viikon kuluttua lauantaina 23.4. Silloin Myyrmäkeen vieraaksi saapuu Tampereen Ilves.

 

FC Honka – PK-35 Vantaa 1-2 (0-1)

44´ 0-1 Roosa Bröijer

67´ 0-2 Karoliina Autio

90+2´ 1-2 Aino Nurmi

 

Avauskokoonpano:

1 Velma Oikarinen

5 Eerika Appelqvist

8 Reetta Suomela

9 Netta Koso (73´ Netta Koso)

10 Wilma Forsblom

13 Sanna Saarinen

15 Karoliina Autio (83´ Tia Painilainen)

17 Rebecca Kindstedt

19 Anna Vlasoff

26 Roosa Toivanen

28 Roosa Bröijer (68´ Elina Mankki)

 

Vaihtopelaajat:

4 Hilppa Tuomainen

11 Elina Mankki

12 Irea Virtanen Espejo

23 Tuulia Mikkola

25 Tia Painilainen

 

PK-35 TV: Punamustien Roosa Toivasen ja Eerika Appelqvistin mietteet vierasvoitosta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com