Ottelumainos, FC Honka – PK 35 Vantaa 16.4.2022

Punamustien pelit jatkuvat FC Hongan vieraana

Maaottelutauko on vihdoin ohi ja PK-35 Vantaa pääsee jälleen tositoimiin Kansallisessa Liigassa. Punamustien sarjapelit jatkuvat pääkaupunkiseudun paikallisottelulla FC Honkaa vastaan. Ottelu pelataan lauantaina 16.4. klo 16.00 Esport Arenalla Espoossa.

Punamustien sarjakausi on alkanut tuloksellisesti hyvin, sillä joukkue on voittanut molemmat ottelunsa. Avausottelussaan PK-35 Vantaa kaatoi sarjanousija ONSin Myyrmäessä lukemin 2-1. Punamustien osumista vastasivat Netta Koso ja Karoliina Autio. Viikkoa myöhemmin PK-35 Vantaa haki saman maalintekijäkaksikon osumilla 0-2-voiton toisen sarjanousijan NJS:n vieraana.

Viime kaudella kuudenneksi sijoittunut FC Honka sen sijaan on aloittanut sarjakauden uuden päävalmentajansa Omar Adlanin alaisuudessa pahasti mollivoittoisesti. Kahden pelatun ottelun jälkeen espoolaiset ovat yhä ilman sarjapisteitä ja tehtyjä maaleja. Sarja-avauksessaan FC Honka kärsi selvänumeroisen 0-4-kotitappion Pallokerho-35:lle. Ennen maaottelutaukoa espoolaisryhmä kärsi 1-0-tappion Tampereen Ilveksen vieraana.

FC Hongan alavireisestä kaudenaloituksesta huolimatta joukkueiden aiempi keskinäinen historia ennakoi lauantain ottelusta tasaista. Viime kaudella joukkueet kohtasivat toisensa kaikkiaan neljään otteeseen. Suomen Cupin lohkovaiheessa ja sarjakauden ensimmäisessä runkosarjakohtaamisessa päädyttiin tasalukemiin, mutta kaksi viimeistä kohtaamista kääntyivät Punamustien eduksi. PK-35 Vantaa haki elokuussa 1-2-vierasvoiton Tapiolasta ja voitti päätöskierroksen kotiottelunsa lukemin 4-2.

Punamustien kokoonpanosta puuttuvat Tapiolassa varmuudella loukkaantumisistaan toipuvat Emma Korkalainen ja Jenni Huttunen.  Myös Sinna Suuriniemi ja Ella Koivu ovat huomisesta ottelusta sivussa. Jälleen pelikuntoon toipunut Tia Painilainen sen sijaan palaa jälleen kokoonpanoon.

Vastassa tuloksiaan parempi joukkue

PK-35 Vantaa on aloittanut sarjakautensa kahdella voitolla. Päävalmentaja Jari Väisänen uskoo, että FC Honka tarjoaa Punamustille erilaisen haasteen kuin kaksi ensimmäisillä kierroksilla kohdattua sarjanousijaa.

– Meillä on alla kaksi pallollisen pelin osalta hyvää peliä. Myös prässipelimme on toiminut hyvin. Olemme pystyneet reagoimaan tilanteisiin ja saaneet nopeasti paineen vastustajalle. Tavoitteenamme on jatkaa siitä myös Honkaa vastaan ja parantaa peliämme edelleen, Väisänen sanoo.

– Nyt vastassa on erilainen joukkue. Honka on pelannut alakanttiin, mutta tiedämme, että kyseessä on tuloksiaan parempi joukkue. Heillä on paljon nuoria, nopeita ja taitavia pelaajia.

Väisäsen mukaan FC Honka on vienyt pelaamistaan vahvemmin pallonhallintapelin suuntaan. Hän ennakoi, että Tapiolassa nähdään kahden aloitteellisuuteen pyrkivän joukkueen kohtaaminen.

– Viime pelissään Ilvestä vastaan Honka pelasi rohkeaa jalkapalloa. He haluavat pitää palloa ja pyrkivät aktiiviseen peliin. Lisäksi heidän hyökkäyspään erikoistilanteensa ovat olleet hyviä, vaikka ne eivät ole vielä tuottaneet tulosta. Yksittäisistä pelaajista esiin voi nostaa esimerkiksi meille tutun maalivahdin Emma Immosen ja hyökkäyspään kokeneen Milla Punsarin.

Oman mausteensa lauantain kohtaamiseen tuo se, että ottelu pelataan Espoon kenttätilanteesta johtuen sisätiloissa Esport Arenalla.

– On tietysti molempien joukkueiden kannalta harmittavaa, että ottelu pelataan hallissa. Tapiolan kenttätilanne on kuitenkin tämä, joten ratkaisu on pakon sanelema. Olemme harjoitelleet hyvissä olosuhteissa Myyrmäen stadionilla, joten olisimme tietysti mielellämme jatkaneet myös pelejä ulkokentällä.

FC Honka – PK-35 Vantaa pelataan lauantaina 16.4. klo 16.00 Esport Arenalla Tapiolassa.