UUTISET

Tilastopoimintoja: NJS – PK-35 Vantaa 0-2 (0-0)

4.4.2022

PK-35 Vantaa julkaisee liigaotteluiden jälkeen poimintoja ottelutilastoista. Tilastot perustuvat tilastointiyhtiö InStatin Kansallisen Liigan joukkueille tuottamiin raportteihin.

Lauantain NJS-vierasottelun tilastot olivat hyvin samankaltaisia kuin viikkoa aiemmin pelatussa sarja-avauksessa ONSia vastaan. Ottelu eteni Punamustien komennossa, mikä näkyi muun muassa 64-prosenttisena pallonhallintana. PK-35 Vantaa pääsi hallitsemaan pelivälinettä varsin korkealla, sillä yli kolmasosa pallonhallinnasta tapahtui NJS:n puolustuskolmanneksella. Pallonhallintaa edesauttoi se, että peräti 77 % Punamustien prässitilanteista päättyi pallonriistoon.

Laukaukset kirjattiin ottelussa PK-35 Vantaan hyväksi lukemin 3-14 ja maalia kohti lauotut laukaukset lukemin 1-7. Avausjaksolla maalipaikat olivat vielä harvassa, mutta toisella jaksolla laukaukset yltyivät selvästi. PK-35 Vantaalle kertyi jälkimmäisellä 45-minuuttisella 11 laukausta, joista kuusi suuntautui maalia kohti.

PK-35 Vantaa hyökkäsi etenkin molempien laitojen kautta. Hyökkäyksistä vajaa neljännes päättyi rangaistusalueelle murtautumiseen ja noin joka kymmenes päättyi laukaukseen. Vieraat joutuivat pelaamaan lähes koko ottelun ajan tiivistä puolustusmuotoa vastaan, mikä näkyy muun muassa siinä, että 77 % Punamustien hyökkäyksistä oli pitkiä pallonhallintaan perustuvia hyökkäyksiä. Nopeampia vastahyökkäyksiä vieraille kirjattiin ottelussa vain yksitoista.

Kaksinkamppailutilanteiden osalta NJS-ottelu oli aavistuksen tasaisempi kuin viikon takainen ONS-ottelu. PK-35 Vantaa vei kaksinkamppailut nimiinsä lukemin 47 % – 53 %. Kamppailutilanteissa kunnostautui etenkin toppari Roosa Toivanen, joka voitti 88 % kaksinkamppailuistaan. Pääpallotilanteistaan Toivanen voitti jokaisen. Myös vaihdosta kentälle tullut Karoliina Autio esiintyi vahvasti. Autio piti pallon tiukasti omalla joukkueellaan ja voitti 80 % hyökkäyspään kaksinkamppailuistaan. Lisäksi Autio haastoi vastustajan pallollisena kolmesti ja onnistui ohittamaan puolustajan jokaisella kerralla.

Punamustien maaliodottama oli Klaukkalassa 2,97. Maaliodottama kuvaa joukkueen luomien maalipaikkojen laatua, sillä se kertoo, montako maalia joukkueen luomista maalipaikoista pitäisi todennäköisyyksien mukaan syntyä. PK-35 Vantaa loi siis NJS:n vieraana maalipaikkoja keskimäärin kolmen maalin edestä. NJS:n osalta maaliodottama jäi sen sijaan lukemaan 0,25. Tiivistettynä lukema tarkoittaa, että nurmijärveläisten luomat maalipaikat olisivat johtaneet maaliin keskimäärin kerran neljässä ottelussa.

[table “38” not found /]

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.