NJS – PK 35 Vantaa, Kansallinen Liiga 2.4.2022

Punamustien sarjapelit jatkuvat NJS:n vieraana

Sarjakautensa voitokkaasti avannut PK-35 Vantaa jatkaa pelejään lauantaina vieraskentällä. Vastaan asettuu jälleen sarjanousija, kun joukkue matkaa kuntarajan yli Nurmijärven Jalkapalloseuran vieraaksi. Ottelu pelataan lauantaina 2.4. klo 14.00 Klaukkalan tekonurmella.

Punamustien sarja-avaus sujui voitokkaasti, kun nousijajoukkue ONS kaatui Myyrmäessä lukemin 2-1. Ottelu eteni alusta lähtien vahvasti kotijoukkueen komennossa, mutta syvällä omalla alueellaan puolustaneet oululaiset onnistuivat pitämään lukemat tasaisina. PK-35 Vantaan avauspelin osumista vastasivat Netta Koso ja Karoliina Autio. ONSin kavennusmaali syntyi ottelun loppupuolella rangaistuspotkusta.

Tulevana lauantaina PK-35 Vantaalla on vastassaan toinen sarjan nousijajoukkueista. NJS:n nousu Kakkosesta liigakentille on ollut nopeaa. Kakkosesta kauden 2019 päätteeksi noussut NJS vietti Ykkösessä vain kaksi kautta. Niistä ensimmäinen päättyi seitsemänteen sijaan, mutta viime kaudella NJS sijoittui Ykkösessä toiseksi ja nousi lopulta värikkäiden vaiheiden jälkeen Kansalliseen Liigaan.

Ykkönen huipentui viime kaudella jännittävään päätöskierrokseen, kun sekä suora nousija että karsija ratkaistiin vasta viimeisellä kierroksella. Suoran nousun nappasi lopulta ONS ja NJS kiilasi itsensä päätöskierroksen voittonsa turvin PKKU:n ohi nousukarsintaan. Karsinnassa NJS ei kuitenkaan kyennyt haastamaan liigajoukkue HPS:ää, joka selvitti kaksiosaisen karsinnan selvin yhteismaalein 4-0.

Molemmat joukkueet pelaavat kuitenkin alkavalla kaudella Kansallista Liigaa. NJS:lle liigapaikka avautui täydennysmenettelyn kautta, kun viime kauden hopeajoukkue TiPS ilmoitti luopuvansa sarjapaikastaan. NJS otti haasteen vastaan ja pelaa nyt ensimmäistä kauttaan pääsarjatasolla.

Tapahtumia riitti myös NJS:n historian ensimmäisessä liigaottelussa, kun se kohtasi Talin hallissa viime syksyn karsintaotteluista tutun HPS:n. Nurmijärveläiset karkasivat Rosa Wikströmin ja Venla Mäkelän osumilla jo avausjaksolla 0-2-johtoon. HPS nousi toisen jakson vahvalla kirillään tasoihin ja ohi, mutta ottelun viimeisestä osumasta vastasi vierasjoukkue. Wikström nosti 88. minuutin osumallaan NJS:n 3-3-tasapeliin, joten sarjanousijan pistetili aukesi heti avauskierroksella.

Punamustien ja NJS:n tähän mennessä ainoa keskinäinen kohtaaminen nähtiin Suomen Cupin avauskierroksella vuonna 2017. Tuolloin hallitseva Suomen mestari PK-35 Vantaa kaatoi Kakkosessa pelanneen NJS:n selvänumeroisesti 0-6. PK-35 Vantaa eteni tuolloin aina Suomen Cupin loppuotteluun asti.

Punamustien kokoonpanosta puuttuvat lauantaina loukkaantumisten vuoksi Tia Painilainen, Jenni Huttunen ja Emma Korkalainen. Muut pelaajat ovat pelikuntoisia, joten PK-35 Vantaa matkaa Nurmijärvelle vahvalla pelaajaryhmällä.

Hyvällä peli-ilmeellä NJS:n kimppuun

Punamustien päävalmentaja Jari Väisänen oli tyytyväinen voitokkaaseen sarja-avaukseen. Ensimmäiseen sarjapeliin liittyvä tyypillinen jännitys on nyt karistettu, joten Väisäsen uskoo, että NJS:ää vastaan nähdään vapautuneesti pelaava PK-35 Vantaa.

– Joukkueen peli-ilme oli varsin hyvä läpi pelin, mutta mielestäni pystyimme vielä parantamaan toisella jaksolla. Maalien myötä myös ONS joutui tietysti avaamaan omaa peliään ja pääsimme käyttämään siitä auenneita tiloja hyväksemme. Toivottavasti pystymme jatkamaan toisen jakson peli-ilmeellä myös NJS:ää vastaan, Väisänen sanoo.

– Totta kai ensimmäisestä pelistä löytyi myös asioita, joita pitää vielä täsmentää. Niitä olemme käyneet kuluvan viikon aikana läpi.

Ensimmäistä pääsarjakauttaan pelaava NJS on PK-35 Vantaalle uusi tuttavuus, mutta kevään aikana nähtyjen otteluiden perusteella Väisäselle on muodostunut jo jonkinlainen kuva tulevasta vastustajasta.

– Vastaan asettuu aika samanlainen joukkue kuin ONS, vaikka kummallakin on omat erilaiset vahvuutensa. NJS:llä on tasainen pelaajaryhmä, jossa muutamalla pelaajalla on myös aiempaa liigakokemusta. Meille viime kaudelta tuttu Laura Kölhi tuo varmasti hyvän lisän NJS:n pelaamiseen. Lisäksi NJS:n maalivahtipeli on hyvällä tasolla ja heillä on kaksi aika aggressiivista topparia, Väisänen kuvailee tulevaa vastustajaa.

– NJS sai hyvän aloituksen sarjakauteen ja avasi heti pistetilinsä. On kiinnostavaa nähdä, miten rohkeaa peliä NJS lähtee pelaamaan kotikentällään.

NJS – PK-35 Vantaa pelataan lauantaina 2.4. klo 14.00 Klaukkalan tekonurmella.