UUTISET

Tilastopoimintoja: PK-35 Vantaa – ONS 2-1 (1-0)

30.3.2022

Tilastointipalvelu InStat tuottaa Kansallisen Liigan joukkueille jokaisesta pelistä laajan tilastopaketin, jossa eritellään niin joukkueiden kuin yksittäisten pelaajien suorituksia. Ohessa on muutamia nostoja PK-35 Vantaan ja ONSin välisen sarjakauden avausottelun tilastoraportista.

Sarja-avaus eteni vahvasti Punamustien komennossa, mistä kertoo kotijoukkueen 71 % pallonhallinta. Pelivälineen hallitsemista edesauttoi PK-35 Vantaan onnistunut prässipeli. Peräti 77 % kotijoukkueen prässitilanteista onnistui eli päättyi joko riistoon tai vastustajan pallonmenetykseen.

PK-35 Vantaa pääsi pallon kanssa hyvin myös hyökkäysalueelle, sillä pallonhallinnasta peräti 37 % tapahtui kentän hyökkäyskolmanneksella eli ONSin kenttäpäädyssä. Rangaistusalueelle PK-35 Vantaa pääsi murtautumaan 33 kertaa. Hieman vajaa kolmannes (29 %) Punamustien pallonhallintajaksoista päättyi murtautumiseen vastustajan rangaistusalueelle.

PK-35 Vantaalle kirjattiin ottelussa 18 laukausta, joista 12 lauottiin rangaistusalueen sisältä. Maalia kohti niistä suuntautui yhdeksän. Maalinteossa kotijoukkue onnistui kahdesti, kun Netta Koso ja Karoliina Autio heiluttivat verkkoa. Vierasjoukkue ONSin ainoaksi laukaukseksi jäi kavennusmaaliin johtanut rangaistuspotku toisen jakson lopussa.

Syöttöjä PK-35 Vantaalle kirjattiin ottelussa 735, kun taas ONSin syöttömäärä oli 287. Myös kotijoukkueen syöttötarkkuus oli hyvä, sillä pallot päätyivät omille pelaajille 87-prosenttisesti. Punamustien riveistä parhaaseen syöttötarkkuuteen ylsivät puolustuslinjan Anna Vlasoff (95%) ja Rebecca Kindstedt (93%).

Kotijoukkue oli niskan päällä myös kaksinkamppailuissa (57% – 43%). Yksittäisistä pelaajista kaksinkamppailuissa vahvin oli Punamustien toppari Kindstedt, joka voitti 83 % kamppailutilanteistaan.

 

[table “37” not found /]

 

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.

Arkistot